Obavijesti

Show

Komentari 2

Begović: 'Vjerujem u ljubav, to je moja pokretačka snaga...'

Begović: 'Vjerujem u ljubav, to je moja pokretačka snaga...'
5

Glumica Mia Begović (56) ima bogatu, uspješnu glumačku karijeru, no privatni ju život nije mazio. Prošla je dva razvoda, kampirala ispred vlastitog stana, a nakon tragične pogibelji sestre Ene upala je u depresiju.

VIDEO

U ljubav apsolutno vjerujem. Meni je to pokretačka snaga, izjavila je jednom prilikom proslavljena glumica Mia Begović (56) na pitanje vjeruje li u ljubav nakon što joj je i drugi brak propao. 

Mia je u poslovnom svijetu naveliko uspješna. Glumila je u brojnim kazališnim predstavama, filmovima te serijama. Još dok je studirala na Akademiji dramskim umjetnosti, dobivala je brojne velike angažmane. Ipak, u privatnom životu joj nisu uvijek cvjetale ruže. 

Prvi puta 'sudbonosno da' Mia je izrekla 1990. Udala se za vaterpolista Ronalda Lopatnyja koji je prethodno bio u braku s Terezom Kesovijom. Mia i Ronald u braku su bili manje od deset godina. Dobili su kći Maju Lenu, danas voditeljicu i magistru novinarstva. Nakon prvog propalog braka, naša poznata glumica ipak nije digla ruke od ljubavi. Naime, 2004. godine ponovno se udala, ovaj put za poduzetnika Željka Žnidarića. Njihova ljubav trajala je šest godina. Nakon što je Žnidarića sud osudio za otimanje zemlje i gradnje vila bez građevinskih dozvola, par se odlučio razvesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Željko i ja sigurno ćemo zauvijek os­tati prijatelji, uvijek tu jedno za drugo. Tema mi je suviše bolna da bih o njoj više govorila, no istina je da smo predali papire za sporazumni razvod braka - izjavila je Mia 2010. u intervjuu za magazin Story. Naglasila je tada da za krah njihovog braka nije kriv netko treći. 

- Ljubav jednostavno više ne živi na našim adresama - objasnila je. Šuškalo se i kako njena kćer iz prvog braka nikako nije mogla prihvatiti Žnidarića kao oca. 

Petar Glebov

Iako se činilo kao da će se Mia i Željko rastati u dobrim odnosima, par je 2012. punio novinske stupce dramom koju su proživljavali u bitci oko stana u Masarykovoj ulici u Zagrebu gdje su zajedno živjeli. Dok je Mia na dalekoj Kostariki snimala reality show 'Survivor', Željko je u u njihovom stanu promijenio brave tako da glumica više nije mogla ući. Nekoliko dana spavala je na hodniku pred ulaznim vratima, sjedeći na koferima u koje je Željko natrpao njene stvari prije nego li ju je izbacio. Mia je tada 'kampirala' u tajicama, tenisicama i crnoj bundi. Pritisnuta životnom dramom, čak se spotaknula o kovčeg i ozlijedila nogu pa je nosila longetu i zavoje. Društvo joj je u tom periodu pravila njena kći Maja Lena. 

Mia Begović o sestri: Što sam starija sve je prisutnija u meni
Mia Begović o sestri: Što sam starija sve je prisutnija u meni

- Sasvim se sigurno ne veselim Mijinoj nesreći. Šokirana sam i tužna. Ne mogu vjerovati da se ovakvo što događa u našoj državi. To je još jedan dokaz da institucije ne rade svoj posao. Strašno je što ljudi nakon razlaza ne mogu na normalan i civiliziran način riješiti svoje probleme. Nipošto nisam za izbacivanje na ulicu. I sama sam prošla pakao, osjećala se jadno i napušteno pa mogu zamisliti kako je sada Miji – kazala nam je tada Vlatka Pokos koja se kasnije udala za udovca Mijine sestre, Josipa Dikana Radeljaka. Glumica je nakon havarije sa stanom u Masarykovoj otišla živjeti u gradski stan u Nodilovoj ulici. Navodno su se bivši supružnici sporazumno dogovorili da će Željko dobiti taj stan. Žnidarić je preminuo prošle godine, nakon duge i teške bolesti. 

Agoniju sličnu onoj kad je Žnidarić izbacio Miju iz stana, proživjela je i njena mama Tereza (84). Ona je lani deložirana iz stana u Dežmanovoj ulici u Zagrebu gdje je živjela nakon Enine smrti, koja je bila vlasnica tog stana. Mia je mamu nakon toga nesebično primila k sebi. 

- Nemoćnu staricu izbacili su na cestu zabranjujući joj pritom da uzme svoje lijekove - izjavila je tada Mia. 

bastien i bastienne

Najveći životni udarac za Miu Begović zasigurno je bila smrt njene sestre Ene koja je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći 2000. godine na blagdan Velike Gospe. Tog kobnog dana, u 'Grand Cherokee' terenac ukrcali su se Josip Radeljak, njegov sin Leo, Enina i Mijina mama Tereza Begović te Ena s jednomjesečnom bebicom Lanom. Krenuli su na otok Brač. Automobil je tada vozio Radeljakov sin Leo. Zakačio je na kamen i razbio maglenku, pa je Josip inzistirao da on preuzme volan. Obojica su izašli iz automobila koji je počeo nekontrolirano kliziti unatrag. Ena je tada ispala iz auta, zadobila frakture lubanje i ozljede mozga od kojih je ubrzo preminula.  

- Velikoj Gospi zavjetovana sam od malih nogu. Nekako se to dogodilo baš na taj dan. Cijelo ljeto prolazi mi u iščekivanju tog datuma, iako je moja seka svaki dan sa mnom - izjavila je Mia. Sa sestrom je bila nevjerojatno povezana. Nekoliko je puta priznala kako joj je Ena bila najveći zaštitnik i najiskreniji kritičar. 

- Sjećam se kad mi je prije jedne premijere u kojoj sam dobila ulogu soprana poslala cvijeće za sreću i rekla: 'Divna si, a propjevat ćeš u raju'. To je bila Ena. Jako direktna i jako duhovita i baš je se takve volim najviše sjećati - ispričala je Mia. 

Mia Begović u očaju: Mamine stvari sad nam čuva Radeljak
Mia Begović u očaju: Mamine stvari sad nam čuva Radeljak

Iako i danas pati za neprežaljenom sestrom, depresiju je uspjela pobijediti. Nakon svih udaraca koje joj je život zadao, Mia je 2016. napisala i vlastitu monodramu 'Sve što sam prešutjela'. Priznala je da ju je pisala čak godinu dana. 

- Kako su se u mom životu događale stvari koje su iz temelja promijenile moju nutrinu, kao i pogled na svijet - prvo odlazak mog tate, a zatim i Ene - već jako dugo, 20 godina, imam potrebu nešto reći. Naime, u javnost često izlazi ono što javnost prepozna kao istinu, a ono što nam se uistinu događa, što nas formira, ne izlazi ili, barem, nije točno artikulirano. Ta spoznaja mi je bila okidač da sjednem i napišem monodramu - priznala je glumica. 

U nekoliko je navrata isticala kako je kroz život prati vrlo izražen inat koji ju je tjerao naprijed i u situacijama kada se osjećala kao da nigdje ne pripada. 

- Međutim, moj glavni pokretač ipak je bila ljubav, nipošto inat - zaključila je Begović. 

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'