Obavijesti

Show

Komentari 121

Autorici erotskog bestselera brak je propao zbog romana

Autorici erotskog bestselera brak je propao zbog romana
8

PROMOVIRA KNJIGU Autorica Jodi Ellen Malpas u Zagrebu se družila s fanovima njezine erotike. Oduševljena je zanimanjem Hrvatica za njene knjige i opet će doći

VIDEO

Nakon svjetskog uspjeha trilogije “Moj muškarac”, Jodi Ellen Malpas (35) u Zagrebu je promovirala prvi nastavak nove erotske trilogije “Jedna noć: Obećanje”.

Ovaj put u središtu priče su Milo i Livy, a priča je mnogo mračnija, s elementima trilera.

- Milo je bivši pripadnik londonskog podzemlja, a Livy je iskrena i pomalo naivna cura pa su oboje suprotnost junacima ‘Mog muškarca’ - kaže Jodi.

Jedina sličnost je napeta priča i mnogo sporednih likova koji unose humor. Uspjeh prve trilogije, koja je rasprodana u 40-ak zemalja, autoricu je šokirao i tada si je obećala da više nikad neće napisati ni retka od straha da ne razočara čitatelje.

- Ali u glavi sam već imala ovu priču i nisam odoljela iskušenju da je ne stavim na papir. Sve tri knjige su već rasprodane u Engleskoj, Americi i Španjolskoj pa mi je to dalo vjetar u leđa. Sad radim na novoj trilogiji, a imam toliko ideja u glavi da ne znam koju bih priču prije počela pisati - kaže autorica.

Majka dvojice sinova od 11 i 15 godina kaže kako je strast za pisanje romana otkrila prije nekoliko godina. Tad je još sa suprugom radila u obiteljskoj građevinskoj tvrtki svojega oca.

- Mučilo me kako ću roditeljima i suprugu reći što zapravo radim. Potajice sam pisala roman i zatvarala se u sobu, a mama je počela sumnjati da nešto sa mnom nije u redu. Zato sam njoj prvoj rekla što radim. ‘Pišeš erotski roman? Uh, hvala Bogu!’, rekla je s olakšanjem - prisjeća se atraktivna autorica.

Ali uspjeh Jodinih romana presudio je njezinu braku. Kad su joj na vrata počeli kucati agenti, pa ubrzo novinari, fotografi i čitatelji, sva ta popularnost njemu je bila preteška. Doduše, njihov je brak već bio u krizi i sve to bilo je, kaže Jodi, samo dodatno ulje na vatru.

Otac se ponosio njezinim uratkom, ali nije mu bilo jasno zašto milijuni žena u svijetu žele čitati erotsku fikciju. Jodi mu je pokušala objasniti da moderne žene danas puno slobodnije izražavaju što žele u ljubavi.

- One neće slijepo slijediti svoje partnere, žele biti ravnopravne. Ne pristaju raditi samo ono što od njih očekuje okolina. Potvrdile su mi to i brojne čitateljice koje mi se javljaju preko društvenih mreža. Među njima su i mnoge žene iz Hrvatske - kaže.

Jodi Ellen Malpas svjesna je kako brak i muško-ženski odnosi lako padnu u krizu pod pritiskom svakodnevnih obaveza.

- Žene su divna bića. Trude se ostvariti profesionalno, a da pri tome ne zanemare obitelj i djecu. I na kraju dana padaju umorne s nogu. No moje junakinje podsjetile su ih da je važna i strast, da moraju jasno i glasno reći – nisam sretna, želim bolje i više. Iako u svakoj od nas spava barem jedna mala feministica koja viče – radit ću što želim, većina nas, baš kao i muškarci, želimo imati kod kuće nekog tko će nas zagrliti i biti nam oslonac kad nam je teško.

Dodaje da se isprva šokirala kad je vidjela da žene njezinu knjigu čitaju u javnom prijevozu.

Sjetila se kako je mjesece provodila u sobi za kompjutorom skrivajući rukopis od sebe.

- Sad sam shvatila da je moja knjiga, kao i ‘50 nijansi sive’, oslobodila ljude i da je erotika prestala biti tabu tema, što mislim da je jako korisno i za muškarce i za žene - kaže Jodi.     

Druženje u Zagrebu

Autorica je u Zagrebu boravila tri dana; u knjižari Algoritam Profil Mozaik potpisivala je svoje knjige, a u klubu Pepermint na ekskluzivnom eventu družila se s vjernim čitateljicama uz osvježavajuće piće Aperol Spritz. Prvi naslov “Obećanje” iz nove trilogije “Jedna noć” Jodi Ellen Malpas od prekjučer je u prodaji na kioscima i na mondo.hr po cijeni od 99 kuna. Na kioske, u poštanske urede i na mondo.hr stigao je i prvi naslov “Opsesija” iz stare trilogije “Moj muškarac” koja se može kupiti za samo 39,90 kn.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija