Obavijesti

Show

Komentari 34

Đavolji odvjetnik: Poznatima rješava 'nemoguće' slučajeve

Đavolji odvjetnik: Poznatima rješava 'nemoguće' slučajeve
6

TARIFE DO NEBA Benjamin Brafman predatoru Harveyju Weinsteinu naplaćuje 500 dolara na sat, a reperu P. Diddyju ‘oslobođenje’ je naplatio više od milijun dolara

VIDEO

Što je zajedničko 'gangsta' reperu P. Diddyju, Jennifer Lopez, kontroverznome Martinu Shkreliju i osramoćenom posrnulom producentu Harveyu Weinsteinu? Odvjetnik Benjamin Brafman (69).

 

NEW NEGRO!!!!

A post shared by Diddy (@diddy) on

Mediji su ga prozvali 'zadnjim izdankom stare škole branitelja', a Brafman je, pored celebrity kreme, branio i najpoznatije mafijaše i političare. Iako posljednjih godina ima sve više posla u Los Angelesu, Brafman se odbija preseliti na Zapadnu obalu te napustiti svoju golemu vilu na Long Islandu i odvjetnički ured na Manhattanu. 


'Zbog bitke s Weinsteinom na sudu, ostat ću bez svog novca'
'Zbog bitke s Weinsteinom na sudu, ostat ću bez svog novca'

I STO SVJEDOKA JE PREMALO

Javnosti je postao poznat 1999., kad je branio repera P. Diddyja nakon što su ga optužili za ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj podmićivanja. Iako je bilo više od sto svjedoka iz noćnog kluba koji su vidjeli da su Diddy i njegova svita potegnuli oružje, Brafman je izvojevao pobjedu.

Sean "Diddy" Combs attends the 2018 Pre-GRAMMY Gala & GRAMMY Salute to Industry Icons presented by Clive Davis and The Recording Academy honoring Shawn "JAY-Z" Carter in Manhattan, New York

Odvjetnik naplaćuje 500 dolara (oko 3.000 kuna) po satu, a Diddyju je slobodu, navodno, naplatio više od milijun dolara (oko šest milijuna kuna). Bogatstvo ulaže u nekretnine, skupa vina i jedrilicu. Sličnoj pobjedi nada se i Harvey Weinstein (65) koji je Brafmanom zamijenio odvjetnika Davida Boiesa (79).

Weinstein se razveo: Supruzi će iskeširati 124 milijuna kuna
Weinstein se razveo: Supruzi će iskeširati 124 milijuna kuna

Boies je imao visoko profilirane slučajeve, ali se specijalizirao za poslovno pravo. Čovjek koji u svim slučajevima brani i filmaša Michaela Moorea, koristio je usluge privatne obavještajne korporacije Black Cube kako bi tijekom 2017. istražio i napravio dosje o svim pojedincima koji Weinsteina optužuju za zlodjela.

FILE PHOTO: Producer Weinstein stands in the audience ahead of the first presidential debate between U.S. presidential nominee Donald trump and U.S. presidential nominee Clinton in Hempstead

Za odvjetnika Kevina Spaceya, Bryana J. Freedmana (63), čak je skovan i novi termin – odvjetnik zabavne industrije. Navodno jedino Freedman i Spaceyjeva najuža obitelj znaju gdje se nakon liječenja sakrio glumac kojeg su za seksualna nedjela optužili gotovo dvije desetine muškaraca. Freedmana u kuloarima nazivaju 'morskim psom s licem djeteta', a opisuju ga kao zabavnog i pristupačnog muškarca koji u Hollywoodu poznaje sve no na sudu će vam 'odgristi ruku'.

Founders Festival Bits & Pretzels In Munich

Još jedna zvijezda 'gospodskih' kriminala jest Elkan Abramowitz (70), odvjetnik Woodyja Allena, koji u tandemu s Allenovom PR menadžericom pokušava promijeniti javno mnijenje i dokazati kako su navodi redateljeve kćeri Dylan Farrow zapravo instruirani od strane glumice Mije Farrow, koju je Allen ostavio radi Mijine usvojene kćeri Soon Yi, s kojom je i danas u braku. Abramowitza opisuju kao 'briljantnog taktičara'. 


SVI IMAJU PRAVO NA OBRANU

Sva četvorica odvjetnika su u srednjoj ili starijoj životnoj dobi, dolaze s Istočne obale – Abramowitz i Brafman su iz srca grada New Yorka, i svi, barem deklarativno, pripadaju demokratima.

Oskari i budućnost filmske industrije poslije Weinsteina
Oskari i budućnost filmske industrije poslije Weinsteina

- Pitaju me kako branim sve koje branim. Pa nemaju li svi po ustavu pravo na najbolju moguću obranu – rekao je jednom Brafman na pitanje 'kako spavate noću'. Zajedničko im je i to što imaju stabilne brakove, klone se ekscesa (to prepuštaju svojim klijentima) i daju velik novac dobrotvornim udrugama. Svi osim Freedmana su predavali na prestižnim fakultetima, a Abramowitz piše i hvaljenu kolumnu za New York Law Review pod nazivom 'White Collar Crime'.

KADA JE UŠAO U TIM, JACKSON JE OSLOBOĐEN

Michael Jackson je imao svoj odvjetnički tim, a njemu se Brafman 2004. pridružio. Pokojni pjevač bio je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Jackson Geller Book Launch

BRANIO I OSLOBODIO STRAUSS-KAHNA 

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn koristio je Brafanove usluge kad je bio optužen za silovanje. I njega su na kraju oslobodili. 

Dominique Strauss-Kahn aka DSK Attends Commission At The Senate - Paris
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu