Obavijesti

Show

Komentari 67

Bankrot pa smrt kćeri: 'Starog' iz Zalagaonice život nije mazio

Bankrot pa smrt kćeri: 'Starog' iz Zalagaonice život nije mazio
6

Richardova supruga Joanne se nikad nije medijski eksponirala, voljela je držati svoju intimu privatnom. Premda se nikad nije pojavljivala u seriji, navodno je imala veliku ulogu u poslu

VIDEO

Richard Benjamin Harrison Jr, ili kako su ga prozvali u kultnoj Zalagaonici, The Old Man (Stari), je preminuo u 77. godini života u domu okružen najmilijima. Stari je bio zaštitno lice showa koji prat rad obiteljske zalagaonice u Las Vegasu.

'Bio je moj junak i cool tata': Umro je 'Stari' iz 'Zalagaonice'
'Bio je moj junak i cool tata': Umro je 'Stari' iz 'Zalagaonice'

Richard se posljednjih godina sve rjeđe pojavljivao u javnosti, a njegov sin Rick (53) je jučer objavio da mu je otac izgubio dugu bitku s Parkinsonovom bolesti.

- Danas sam izgubio oca i učitelja i puno više od toga. Volim te tata. Vidimo se na 'drugoj strani' - napisao je Rick.

Siromaštvo i problemi sa zakonom

Richard se rodio u američkom gradu Danvilleu, u Virginiji. Kad je imao godinu dana, njegovi roditelji, koji su podrijetlom Irci, su se preselili u Sjevernu Karolinu. Bili su siromašni pa je Harrison morao raditi od malih nogu. Kad je imao 14 godina, vozio je školski autobus i za to dobivao tek 5-6 dolara tjedno.

Sa sedamnaest godina je na plesnjaku upoznao svoju buduću suprugu Joanne Rhue. Prije nego su se vjenčali 1960. godine, Harrison je ukrao automobil i završio iza rešetaka. Joannin otac je bio okružni sudac, pa Harrison ipak nije završio u zatvoru. Budući svekar mu je dao ultimatum - ili će ići u zatvor ili mora u vojsku. Pridružio se ratnoj mornarici u kojoj je proveo nekoliko godina.

'Stari' i Joanne su imali djevojčicu Sherry, koja je rođena s Downovim sindromom. Richard se ponovo prijavio u vojsku kako bi osigurao novac za kćerino liječenje, ali nažalost djevojčica je preminula u svojoj šestoj godini. Richard i Joanne su nakon toga dobili još tri sina, Joea, Chrisa Harrisona i popularnog Ricka, koji je kasnije zajedno s ocem postao zvijezda Zalagaonice.

Financijski krah

Dok je Richard bio u mornarici, Joanne se školovala i dobila licencu za trgovanje nekretninama. Otvorila je i svoj ured, u kojem je Richard radio kad se vratio iz vojske. Posao im nije išao dobro i morali su proglasiti bankrot 1981. godine.  Nakon toga su se preselili u Las Vegas i otvorili zalagaonicu, koja je kasnije postala set kultne serije.

Sin Rick je u djetinjstvu često imao epizode epilepsije koje su ga prikovale za krevet. Tada je razvio veliku ljubav prema knjigama, a posebno ga je zanimala povijest. Upravo je on puno pomogao ocu u otvaranju zalagaonice i ubrzo postao zaštitno lice.

Zaposlenici 'Zalagaonice' su postali zvijezde

Serija Zalagaonica je premijerno prikazana 2009. godine, a obožavatelji su je jako brzo prihvatili. Zbog popularnosti serije i posao u 'pravoj Zalagaonici' je krenuo uzlaznom putanjom. Postao je turistička atrakcija i kroz Zalagaonicu dnevno prođe preko tisuću ljudi. Zbog ogromnog interesa, morali su proširiti svoje prostore na 1400 kvadrata, a zaposlenici su postali zvijezde.

Stari, sin Rick, unuk Corey (35) i Chumlee (35) su postali megapopularni. Serija je 2011. godine bila najgledanija na History kanalu.

Supruga Joanne je držala sve konce

Richardova supruga Joanne se nikad nije medijski eksponirala, voljela je držati svoju intimu privatnom. Premda se nikad nije pojavljivala u seriji, navodno je imala veliku ulogu u poslu. Upravo je ona držala sve konce i vlasnica je Gold & Silver zalagaonice po kojoj je snimljena  TV serija. 

Supružnici su imali dug i skladan brak. Joanne je istaknula da je uvijek imala veliku podršku supruga, posebno u najtežim životnim situacijama. Njeno bogatstvo se danas procjenjuje na pet milijuna dolara.

Zbog bolesti se povukao

Posljednjih godina se 'Stari' zbog bolesti povukao iz serije. Kao razlog je naveo umor i stres na snimanju koje je često znalo trajati i po cijeli dan. Strani mediji su zbog toga 2016. godine pisali da je najstarija zvijezda Zalagaonica na samrti, a on je to ubrzo demantirao.

Simpatični namrgođeni starac je osvojio srca obožavatelja koji su vijest o njegovoj smrti primili emotivno. Nakon smrti 'Starog',  shrvano osoblje Gold & Silver zalagaonice je postavilo objavu na društvenoj mreži u kojoj su se zauvijek oprostili od 'duše' serije.

"S teškom boli u srcu moramo javiti da je preminuo Richard Benjamin Harrison (poznat kao Stari za obožavatelje Zalagaonice). Bio je okružen voljenom obitelji i otišao je mirno. Tim Zalagaonice je shrvan. Obitelji će zauvijek ostati u sjećanju kao najbolji otac, djed i pradjed na svijetu. A fanovima kao namrgođeni (ali dragi) starac i najveći glas razuma Zalagaonice. Obitelj zahvaljuje na vašim mislima i molitvama", napisali su iz Zalagaonice.

 

VIDI OVO: 5 najglupljih metoda kontracepcije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin