Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bankrot pa smrt kćeri: 'Starog' iz Zalagaonice život nije mazio

None Foto: Facebook/Instagram 6

Richardova supruga Joanne se nikad nije medijski eksponirala, voljela je držati svoju intimu privatnom. Premda se nikad nije pojavljivala u seriji, navodno je imala veliku ulogu u poslu

Richard Benjamin Harrison Jr, ili kako su ga prozvali u kultnoj Zalagaonici, The Old Man (Stari), je preminuo u 77. godini života u domu okružen najmilijima. Stari je bio zaštitno lice showa koji prat rad obiteljske zalagaonice u Las Vegasu.

TUŽNA VIJEST 'Bio je moj junak i cool tata': Umro je 'Stari' iz 'Zalagaonice'

Richard se posljednjih godina sve rjeđe pojavljivao u javnosti, a njegov sin Rick (53) je jučer objavio da mu je otac izgubio dugu bitku s Parkinsonovom bolesti.

- Danas sam izgubio oca i učitelja i puno više od toga. Volim te tata. Vidimo se na 'drugoj strani' - napisao je Rick.

Foto: Screenshot Youtube

Siromaštvo i problemi sa zakonom

Richard se rodio u američkom gradu Danvilleu, u Virginiji. Kad je imao godinu dana, njegovi roditelji, koji su podrijetlom Irci, su se preselili u Sjevernu Karolinu. Bili su siromašni pa je Harrison morao raditi od malih nogu. Kad je imao 14 godina, vozio je školski autobus i za to dobivao tek 5-6 dolara tjedno.

Sa sedamnaest godina je na plesnjaku upoznao svoju buduću suprugu Joanne Rhue. Prije nego su se vjenčali 1960. godine, Harrison je ukrao automobil i završio iza rešetaka. Joannin otac je bio okružni sudac, pa Harrison ipak nije završio u zatvoru. Budući svekar mu je dao ultimatum - ili će ići u zatvor ili mora u vojsku. Pridružio se ratnoj mornarici u kojoj je proveo nekoliko godina.

Foto: Harry Uzoka/Instagram

'Stari' i Joanne su imali djevojčicu Sherry, koja je rođena s Downovim sindromom. Richard se ponovo prijavio u vojsku kako bi osigurao novac za kćerino liječenje, ali nažalost djevojčica je preminula u svojoj šestoj godini. Richard i Joanne su nakon toga dobili još tri sina, Joea, Chrisa Harrisona i popularnog Ricka, koji je kasnije zajedno s ocem postao zvijezda Zalagaonice.

Financijski krah

Dok je Richard bio u mornarici, Joanne se školovala i dobila licencu za trgovanje nekretninama. Otvorila je i svoj ured, u kojem je Richard radio kad se vratio iz vojske. Posao im nije išao dobro i morali su proglasiti bankrot 1981. godine.  Nakon toga su se preselili u Las Vegas i otvorili zalagaonicu, koja je kasnije postala set kultne serije.

Sin Rick je u djetinjstvu često imao epizode epilepsije koje su ga prikovale za krevet. Tada je razvio veliku ljubav prema knjigama, a posebno ga je zanimala povijest. Upravo je on puno pomogao ocu u otvaranju zalagaonice i ubrzo postao zaštitno lice.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Zaposlenici 'Zalagaonice' su postali zvijezde

Serija Zalagaonica je premijerno prikazana 2009. godine, a obožavatelji su je jako brzo prihvatili. Zbog popularnosti serije i posao u 'pravoj Zalagaonici' je krenuo uzlaznom putanjom. Postao je turistička atrakcija i kroz Zalagaonicu dnevno prođe preko tisuću ljudi. Zbog ogromnog interesa, morali su proširiti svoje prostore na 1400 kvadrata, a zaposlenici su postali zvijezde.

PRIČE IZ ZALAGAONICE: 'Jednom su mi došli s ljudskim lubanjama i čudnim pornićima'

Stari, sin Rick, unuk Corey (35) i Chumlee (35) su postali megapopularni. Serija je 2011. godine bila najgledanija na History kanalu.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Supruga Joanne je držala sve konce

Richardova supruga Joanne se nikad nije medijski eksponirala, voljela je držati svoju intimu privatnom. Premda se nikad nije pojavljivala u seriji, navodno je imala veliku ulogu u poslu. Upravo je ona držala sve konce i vlasnica je Gold & Silver zalagaonice po kojoj je snimljena  TV serija. 

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Supružnici su imali dug i skladan brak. Joanne je istaknula da je uvijek imala veliku podršku supruga, posebno u najtežim životnim situacijama. Njeno bogatstvo se danas procjenjuje na pet milijuna dolara.

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Zbog bolesti se povukao

Posljednjih godina se 'Stari' zbog bolesti povukao iz serije. Kao razlog je naveo umor i stres na snimanju koje je često znalo trajati i po cijeli dan. Strani mediji su zbog toga 2016. godine pisali da je najstarija zvijezda Zalagaonica na samrti, a on je to ubrzo demantirao.

Simpatični namrgođeni starac je osvojio srca obožavatelja koji su vijest o njegovoj smrti primili emotivno. Nakon smrti 'Starog',  shrvano osoblje Gold & Silver zalagaonice je postavilo objavu na društvenoj mreži u kojoj su se zauvijek oprostili od 'duše' serije.

"S teškom boli u srcu moramo javiti da je preminuo Richard Benjamin Harrison (poznat kao Stari za obožavatelje Zalagaonice). Bio je okružen voljenom obitelji i otišao je mirno. Tim Zalagaonice je shrvan. Obitelji će zauvijek ostati u sjećanju kao najbolji otac, djed i pradjed na svijetu. A fanovima kao namrgođeni (ali dragi) starac i najveći glas razuma Zalagaonice. Obitelj zahvaljuje na vašim mislima i molitvama", napisali su iz Zalagaonice.

 

VIDI OVO: 5 najglupljih metoda kontracepcije.

 

Komentari (67)
  • Utjeha je što će u Hrvatskoj na malim ekranima bar još 5 godina biti živ....

    26. 6. 2018,   14:13
  • Odlična serija.....

    26. 6. 2018,   14:06
  • meni su super - svako na svoj nacin,zanimljivi likovi

    26. 6. 2018,   14:04