Obavijesti

Show

Komentari 4

Bareta potjerala kiša: Današnji koncert odgodio je za srijedu

Bareta potjerala kiša: Današnji koncert odgodio je za srijedu
8

Često kažem da mi je pjesma ‘Teške boje’ uništila život jer ne volim popularnost. Ja nisam čovjek koji se vozi u skupim automobilima niti imam svojeg vozača ili zaštitara, kaže Bare

VIDEO

Zbog današnje prognoze, primorani smo pomaknuti koncert Gorana Bare na 10. listopad kada se najavljuje prvi sunčani dan, rekli su nam organizatori koncerta. Pjevač je poručio publici da se vide idućeg četvrtka kada im priprema nezaboravan provod. 

Marko Jurinec/Pixsell

Bare je s bendom Majke danas trebao predstaviti novi album u sklopu turneje 'Nuspojave', no Splitski klub Zentu zagrijat će za tjedan dana.

Bare o Oliveru: 'Blizak mi je, jako mi je žao što je otišao...'
Bare o Oliveru: 'Blizak mi je, jako mi je žao što je otišao...'

Osebujni frontmen Majki nedavno je priznao kako živi dan po dan i siguran je da će se baviti glazbom do smrti.

Tomislav Miletic/PIXSELL,

- U školi sam nastupao s prijateljima iz razreda. Kad dolaziš iz maloga grada u kojem živi oko 50 tisuća stanovnika, sve je nekako monotono. Klinac si i dosadno ti je pa tražiš nešto da se zabaviš. Mene je glazba zabavljala - prisjetio se Bare prvih koraka prema glazbenoj karijeri. Odrastao je u siromašnoj radničkoj obitelji u Vinkovcima. Dok su roditelji radili, ulica ga je odgajala. Nije imao ni igračke ni čistu odjeću, a ulicama je koračao gol i bos.

- Kao klinac nikad nisam slavio rođendane. Samo sam morao raditi, šutjeti i biti dobar u školi. Uvijek sam radio i nisam puno pričao, ali nikad u školi nisam bio dobar učenik. U vrtić sam išao prljav i bosonog, zvali su me ‘musavi’ - priznao nam je Bare, koji nije imao priliku školovati se na fakultetu, a kako kaže, nije mu žao jer je već s 12 godina znao da će jednog dana postati glazbenik. Imao je samo 14 godina kad je s prijateljem Marinom Pokrovcem osnovao Duo debili i održao prvi koncert u vinkovačkom Domu omladine.

Tamo pored rijeke, nakon 20 godina, Goran Bare i ja
Tamo pored rijeke, nakon 20 godina, Goran Bare i ja

Godine 1984. Goran s najboljim prijateljima Marinom PokrovcemNedjeljkom IvkovićemŽeljkom Mikulićem i Goranom Dujmićem osniva bend Majke. No 1990. pri povratku s probe benda u teškoj prometnoj nesreći poginula su dva Goranova prijatelja s gitaristom Majki Pokrovcem. Sve više je postajao ovisan o heroinu. Sredinom 1993. oženio se dugogodišnjom djevojkom Mirjanom, s kojom je godinu dana nakon vjenčanja dobio sina Mirana.

Petar Glebov/PIXSELL

- Pokojna supruga Mira bila je moja prva ljubav, a prve ljubavi vječno se pamte. Umrla je jer se predozirala heroinom. Drugoj supruzi Tamari Baričević neizmjerno sam zahvalan što je bila uz mene kad mi je bilo najteže, kad su me hvatale narkomanske krize. Govorio sam joj da joj nikad neću moći uzvratiti ljubav, a ona me i dalje voljela - priča Bare.

Bare kao 'De Niro u Taksistu': Oprao Anđi Marić kosu u rijeci
Bare kao 'De Niro u Taksistu': Oprao Anđi Marić kosu u rijeci

- Bilo je dobrih odluka u životu, a bilo je i onih manje dobrih. Kad pogledam svoju prošlost, ne bih ništa promijenio. Kako kažu stihovi moje pjesme: ‘Moj život je moje pokriće, to nisu izmišljene priče i pred nikim on ne uzmiče’ - rekla nam je jedna od najvećih domaćih legendi. Prijatelja na estradi, dodaje pjevač, nema. Jednostavan je čovjek, ne voli biti u društvu ljudi koji su egocentrični.

Goran Stanzl/Pixsell

Nikad ga slava nije zanimala, nikad nije pjevao zbog novca, pjeva isključivo jer jednostavno uživa u tome. O problemima, ovisnostima i teškoćama s kojima se susretao priča bez dlake na jeziku. Danas je 'čist' zahvaljujući vjeri i snazi, ali i pravim prijateljima koji su bili uz njega u najtežim trenucima.

- Patim od depresije, a u pjesmama govorim onako kako mi jest. Istina je nekad ružna, nekad glupa, nekad ćelava, nekad ima kosu, ali istina je uvijek istina - govori. Svi koji ga znaju kažu da se njegova jednostavnost ne može opisati. Iza sebe ima nekoliko Porina za album 'Teške boje', među kojima su i onaj za hit godine, album godine i pjesmu godine, ali to nije ono čime on počinje razgovor.

Goran Bare pjevao u Dublinu: Razumijete li vi mene uopće?!
Goran Bare pjevao u Dublinu: Razumijete li vi mene uopće?!

- Žao mi je što sam javna osoba. Volim glazbu i uživam u njoj, ali nikad nisam htio svoje pjesme ‘prostituirati’. Onda sam upoznao Tomislava Petrovića, poznatog kao Severinina menadžera, koji me nagovorio da se profesionalno počnem baviti pjevanjem. Tu sam pogriješio - nastavlja Goran i dodaje da inspiraciju za pisanje pjesama najčešće dobiva dok luta Zagrebom.

Boris Ščitar/VL

- Često kažem da mi je pjesma ‘Teške boje’ uništila život jer ne volim popularnost. Ja nisam čovjek koji se vozi u skupim automobilima niti imam svojeg vozača ili zaštitara. Vozim se tramvajem, pješačim po gradu i dosadilo mi je to: ‘Ajde ovamo, hajde na piće’ - kaže. Trenutačno mu je glavni cilj snimiti još dva albuma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište