Obavijesti

Show

Komentari 60

'Bila je puna gnjeva': Uz oca je zavoljela jazz, ali ju je napustio

'Bila je puna gnjeva': Uz oca je zavoljela jazz, ali ju je napustio
4

Britanski novinar Nick Johnstone napisao je biografiju pjevačice naziva 'Amy, Amy, Amy' u kojoj je opisan njen buran život. Već tada, kada joj je bilo 24, nazirao se tragičan kraj

VIDEO

Biografija 'Amy, Amy, Amy' dobiva na važnosti nakon njene smrti jer govori o svemu što je prethodilo vijesti da je Amy Winehouse nađena mrtva u svom stanu u subotu 23. srpnja 2011. godine. Te noći puno je pila, a njen tjelohranitelj je rekao kako ju je vidio oko 10 sati ujutro kako spava. 

Kazao je da to ništa nije čudno, jer bi inače do kasno spavala kada je dugo bila budna. Istog dana popodne vidio ju je u istom položaju te počeo sumnjati da nešto nije u redu. Pozvao je Hitnu pomoć, ali su je liječnici proglasili mrtvom odmah. Amy je preminula od trovanja alkoholom. Imala je 27 godina. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Amy Winehouse death

U dokumentarcu 'Amy' koji je svjetlo dana ugledao prije dvije godine, tjelohranitelj je rekao kako je večer prije smrti ispijala alkohol i 'visjela' na YouTubeu gdje je gledala svoje stare spotove.

Amy Jade Winehouse rođena je 14. rujna 1983. kao drugo dijete Janis i Mitchella. U to vrijeme obitelj je stanovala u dvosobnom stanu u Southgateu, nastanjenom uglavnom židovskim stanovništvom.

Otac Mitch, koji je radio kao prodavač vrata i prozora, strastveno je slušao jazz. Majka Janis, koja je 1979. rodila Amyna brata Alexa, radila je kao farmaceutski tehničar. Za kćer je jednom rekla:

- Uvijek je bila vesela, ali jako stidljiva djevojčica. S njom nikad nije bilo lako. Jednom se gotovo ugušila celofanom u kolicima, bila je tek prohodala. Drugi put je nestala u parku.

Big Pictures/Pixsell

S navršene četiri godine roditelji su je upisali u Osnovnu školu Osidge, a mala Amy odmah je našla srodnu dušu u, danas također glazbenici, Juliette Ashby.

via GIPHY

Obje su smišljale razne psine i u slobodno vrijeme slušale iste ploče i glumile da su pjevačice. Ostale su prijateljice sve do Amyine smrti. Iako je odrasla u židovskoj obitelji, Amy nikad nije držala do odlazaka u sinagogu niti je bila oduševljena izučavanjem vjeronauka i hebrejskog jezika u židovskoj školi.

- Biti Židovka za mene znači biti zajedno kao prava obitelj. Nema to veze s paljenjem svijeća i izgovaranjem molitve - objasnila je jednom novinarima. 

No pravu obitelj imala je samo do devete godine. Roditelji su se rastali, a ona i brat Alex počeli su živjeti s majkom i bakom. Majka Janis mislila je da je gnjev u Amyinim pjesmama posljedica toga što otac nije bio uz nju. U međuvremenu Amy je već jasno pokazivala sklonost glazbi.

via GIPHY

Uz oca je slušala Sinatru, uz majku Carola Kinga, a Michael Jackson i Madonna bili su njezin prvi samostalni glazbeni izbor. S 11 godina otkrila je rap i R&B. Zahvaljujući glazbenom talentu, s 13 godina upisala se u Školu za kazalište Sylvie Young u središtu Londona. Sylvia Young je rekla da je Amy bila izvanserijska učenica:

- Odmah je na mene ostavila dojam jedinstvenosti i kao kompozitorica i kao izvođačica. Bila je toliko pametna da smo je prebacili na godinu ispred njezine dobne skupine nadajući se da će joj to biti izazov. I tad se dosađivala do ludila.

Već tad je Amy uvelike patila od depresije. U razgovoru za Rolling Stone 2007. prisjetila se tih dana:

- Puno prije svoje 12. godine znala sam govoriti: 'Oh, kako je život depresivan'.

U očaj ju je dodatno bacilo to što je zbog loših ocjena morala promijeniti školu prije mature.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'