Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bilo je vrijeme: Legendarni član Beatlesa dobiva biografski film

None Foto: Profimedia 3

8. prosinca 1980. u New Yorku je ubijen John Lennon. Jedan od najvećih muzičara ikad će napokon dobiti film koji će nam opisati njegov nevjerojatan život

Redatelj koji iza sebe nema snimljen loš, pa čak niti prosječan film, Jean-Marc Vallée, napokon je odlučio prihvatiti se svojeg narednog filmskog projekta, nakon što je od 2015. fokusiran na televiziju. Ovaj redatelj, kojeg mnogi pamte po filmu 'Dobri dileri iz Dallasa', objavio je da sa studijem Universal Pictures komunicira o snimanju 'epske ljubavne priče' između Johna Lennona i Yoko Ono.

VELIKA ODGODA 'Wonder Woman 1984' nam će doći u kina tek za dvije godine

U pitanju je projekt koji je u stvaranju već godinama. Producenti Michael De Luca i Josh Bratman godinama su pokušavali sve relevantne aktere ove priče, ponajviše Yoko Ono, nagovoriti na prodaju prava na film. Premda detalji još uvijek nisu razjašnjeni, scenarij je već gotov. Scenarist je Anthony McCarten, scenarist filma 'Teorija svega', dok bi se režije i montaže prihvatio gore spomenuti Valée.

Foto: wikimedia

Premda je sve još uvijek na dosta klimavim nogama, činjenica da su u igri za ovakav film dvojica odličnih autora daje nam nadu da bismo mogli dobiti stvarno kvalitetan film. Sam Vallée već je snimio biografski film, pa su mu jasni problemi koji bi mogli nastati tijekom rada na takvom projektu. Što se scenarija tiče, scenarist McCarten je istinski kvalitetan pisac. Napisao je ne samo hvaljeni biografski film 'Teoriju svega', već i odličan prošlogodišnji uradak 'Darkest Hour' (također biografski) te nadolazeći biografski film o Freddieju Mercuryju i grupi Queen, 'Bohemian Rhapsody'.

CREED SE VRAĆA Legenda je rođena: Mladog će boksača dočekati bitka života

Redatelj je bio i jedan od autora koji su ušli u uži izbor za režiranje novog Jamesa Bonda, nakon što je Danny Boyle napustio taj projekt, ali se ipak radije prihvatio rada na filmu o legendarnom autoru. Ako u stvari projekt uspije napustiti točku na kojoj je sad, bit će interesantno pratiti razvoj situacije te vidjeti tko će dobiti glavnu ulogu, onu legendarnog Johna Lennona.

Tema: FILM

Komentiraj, znaš da želiš!