Obavijesti

Show

Komentari 5

Bio je lik u Simpsonima, tješio je čak i fanove One Directiona

Bio je lik u Simpsonima, tješio je čak i fanove One Directiona
5

Genij Hawking bio je prepoznatljiva ličnost i u pop kulturi, koju je, kako je rekao, jednako poštovao kao i ona njega. Bendu Pink Floyd posudio je glas za pjesmu 'Talkin Hawkin' s albuma iz 2014.

VIDEO

Britanski teoretski fizičar Stephen Hawking preminuo je danas u 77. godini u svom domu u Cambridgeu. Bolovao je od amiotrofične lateralne skleroze (ASL), a liječnici su mu još 1963. predvidjeli samo dvije godine života. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:57

- Održali su me rad i smisao za humor - rekao je svojedobno Hawking. 

FILE PHOTO: Physicist Stephen Hawking sits on stage during an announcement of the Breakthrough Starshot initiative with investor Yuri Milner in New York

Kroz svoja pojavljivanja u crtićima, pjesmama, serijama i filmovima, Hawking je sebe, svoj rad i razmišljanja približio i 'običnom' čovjeku. Šira javnost zavoljela je upravo njegov smisao za humor, britki jezik i inspirativna razmišljanja o životu.

Oduvijek je bio obožavatelj Simpsona 

Animiranu seriju nazivao je najboljom stvari na američkoj televiziji, a autoru Simpsona Mattu Groeningu dopustio je da ga nacrta kao lika koji se pojavio nekoliko puta. 

- Mislim da me ljudi prepoznaju po Simpsona jednako kao po znanosti - rekao je Hawking jednom. 

Autori Simpsona znanstvenikovim su invalidskim kolicima dodali mnoge sprave i dodatke, uključujući i boksačku rukavicu koja iskače na pritisak gumba. 

- Nemam tako dobro opremljena kolica, a i da imam, nadam se da ne bi koristio boksačku rukavicu, iako sam nekad u velikom iskušenju - komentirao je astrofizičar. 

Teorija svega

Britanski glumac Eddie Redmayne (36) utjelovio je 2014. Stephena u adaptaciji memoara Hawkingove prve supruge Jane Wilde. To je bio rijetki uvid u znanstvenikov ljubavni život, ali i u doba prije no što mu u 22. godini dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza (ASL). 

Iz filma mnogi i pamte inspirativnu Hawkingovu misao.

via GIPHY

'Koliko god se život činio teškim, uvijek postoji nešto što možete napraviti i u čemu možete uspjeti. Dok ima života, ima i nade.'

Redmayne je za ulogu popularnog astrofizičara dobio Oscara. Hawking mu je poručio da je jako ponosan na njega. 

U 'Futurami' je izumio gravitaciju

U crtanoj znanstveno-fantastičnoj seriji istog autora kao i 'The Simpsons', Hawking je također bio gostujući lik koji je cijelo vrijeme morao odgovarati na pitanje 'je li on izumitelj gravitacije'. 

Sheldon se zbog njega srušio u nesvijest

U humorističnoj seriji 'Teorija velikog praska', Sheldon (Jim Parsons) napokon je dobio priliku upoznati svog uzora. Hawking je u seriji glumio samog sebe. Sheldon mu je na uvid doveo svoj znanstveni rad. 

- Velika mi je čast napokon vas upoznati - rekao je Sheldon.

- Znam - odgovorio mu je Hawking. 

U sceni, Hawking je Sheldonu u radu pronašao matematičku pogrešku zbog koje se Sheldon onesvijestio. 

- Super, još jedan koji voli padati u nesvijesti - komentirao je znanstvenik. 

Tješio obožavateljice One Directiona

Kada je Zayn Malik napustio planetarno popularni boy bend, Hawkinga je netko upitao kakav je utjecaj tog događaja na svemir. 

- Jednom kada se pronađe dokaz da postoje paralelni svemiri, u jednom od njih će Zayn biti u One Directionu - odgovorio je duhoviti znanstvenik. 

Rock zvijezda

Hawkingov je legendarnim psihodeličnom bendu Pink Floyd posudio glas za pjesmu 'Talkin Hawkin' s njihovog posljednjeg albuma iz 2014., 'The Endless River'. Znanstvenikov glas pojavljuje se i u pjesmi 'Keep Talking' iz 1994., koja se nalazi na albumu 'The Division Bell'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu