Obavijesti

Show

Komentari 23

Traže se talenti: HBO Adria predstavila natječaj First Draft

Traže se talenti: HBO Adria predstavila natječaj First Draft
4

Europska ruka Time Warnera, HBO Adria, najavila je da bismo uskoro mogli dobiti seriju iz njihove visoko budžetne produkcije, smještenu na ovdašnje prostore

VIDEO

HBO Europa najavio je planove da na području regije koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora., tzv. regije Adrija, krene sa snimanjem originalnih serija formata sličnog onome kojeg ima 'Igra prijestolja'. Producentska kuća je tako u stvari objavila svoje planove za ekspanziju u naš medijski prostor.

Kao svoj prvi projekt, europska grana Time Warnera najavila je natječaj 'HBO Adria First Draft Contest', kojim se pozivaju pisci i scenaristi na predavanje svojih scenarija smještenih na prostor gore spomenutih država.

- Cilj nam je surađivati s lokalnim talentima da bismo isporučili kvalitetne serije za domaću publiku, zasnovane na originalnim idejama iz tog prostora - izjavio je Steve Matthews, izvršni producent za HBO Europe.

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010.godine. Nagrađivana miniserija 'Gorući grm' (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije poput 'Lagodan život' (Aranyélet), 'Mamon', 'Pakt', 'Shall We Kiss', 'Čopor' (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni.

- Danas otvaramo potpuno novo poglavlje u našem radu. Sve što smo radili u posljednjih 12 godina, koliko je HBO prisutan na području Adria regije, je bilo usmjereno ka stvaranju preduvjeta za ovaj trenutak. Stoga se najprije želim zahvaliti svima koji su nam pružili podršku i povjerenje, a posebno našim pretplatnicima, bez kojih ovo ne bi bilo moguće - rekao je Marin Kariž, direktor HBO Adrije.

Uvijek odvažni, na rubu, jedinstveni, revolucionarni i spremni na rušenje tabua - produkcija sa HBO potpisom postala je sinonim za kvalitetne priče.

- Naša regija je mjesto nevjerovatnih događaja kojima svjedoči povijest, ali i naša sadašnjost. Sigurni smo da mnoge izvanredne priče čekaju da budu ispričane, a isto tako da mnogi talenti žele podijeliti i razviti svoje ideje i vizije. Stoga smo danas ovdje kako bi vas pozvali da nam ispričate svoje priče kroz First Draft natječaj - dodaje Marin Kariž.

HBO Adria First Draft natječaj je otvoren za prijave do 15. studenog 2016., putem web stranice HBO-a, gdje se mogu saznati svi detalji i pravila natječaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode