Obavijesti

Show

Komentari 15

Bivši dečko dolazi joj u snove: Gluma je ubila njezinu ljubav

Bivši dečko dolazi joj u snove: Gluma je ubila njezinu ljubav
4

Turska glumica Beren Saat svaku ulogu posvećuje pokojnom dečku, zbog kojeg je ostvarila san i postala glumica. Njemu u spomen osnovala je humanitarnu zakladu

VIDEO

Volim uloge koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.Kad sam dobila scenarij za novi TV projekt, ni trenutka nisam dvojila trebam li sudjelovati u njemu, rekla je Beren Saat (29). Turska glumica prošle godine počela je snimati prvu sezonu dramske serije “İntikam” (Sudbina), koja na jesen napokon stiže na RTL Televiziju. Berenin lik Derin Çelik upoznat ćemo kao sretnu djevojčicu koja odrasta s voljenim ocem Adilom. Svijet će joj se srušiti kad joj tatu optuže za zločin koji nije počinio i osude ga na doživotni zatvor. Derin ostaje sama i završava u sirotištu, vjerujući u očev zločin. Nakon njegove smrti, već odrasla djevojka slučajno pronalazi očev dnevnik i iz njega doznaje da je nevin te ga odluči osvetiti. Kako bi uspjela u naumu, uzima novi identitet. Mijenja ime u Yağmur Özden, unajmljuje luksuzni apartman blizu bogataške obitelji Arsoy i polako se uzdiže na društvenoj ljestvici s ciljem da uništi sve koji su joj upropastili život.

Nova serija obrada je američke uspješnice

Dramsku seriju s elementima trilera i psihološke drame napisao je Berkun Oya, a režirao Mesude Eraslan. Iskusni dvojac udahnuo joj je osebujan i šarmantan istočnjački duh koji je oduševio i najkritičniju publiku. Serija je u Turskoj vrlo brzo srušila sve rekorde gledanosti. Svaki tjedan prati je 12 milijuna ljudi. Producentska kuća In D House Productions, koja je radila i seriju “Nebo i zemlja”, udružila je snage s Disneyem i napravila obradu američke hit serije “Revenge” (Osveta).

Glumica iz originala, Madeleine Stowe (54), nominirana je za Zlatni globus, a televizijska drama postala je prva serija koja se poslije “Izgubljenih” nametnula u najudarnijem terminu od 22 sata. Krajem prošle godine zabilježila je bolju gledanost i od kultnih “Kućanica”. Atraktivnu Beren u Turskoj nova uloga stavila je u vrh najplaćenijih turskih glumica. Navodno po epizodi dobiva oko 20.000 eura.

Zbog scena silovanja imala je noćne more

Prije “İntikama”, Saat je slavu izvan granica domovine osigurala serija “Izgubljena čast”, koju su obožavale i stotine tisuće Hrvatica. Utjelovila je Fatmagül, nevinu djevojku koja se trebala udati za skromnog Mustafu. Kad je četiri pijana bogataša siluju i ostave bez svijesti na plaži, Fatmagül napušta i zaručnik, koji se zbog pritiska patrijarhalne okoline nije mogao nositi s njezinim gubitkom časti. Glavna junakinja poslije će se zaljubiti u Kerima, jednog od mladića koji je bio u razularenom društvu te kobne noći koja joj je promijenila život. Par se odluči vjenčati, ali Mustafa, koji je tek poslije shvatio da ne može živjeti bez Fatmagül, dolazi u Istanbul kako bi se osvetio i vratio njezinu ljubav.

- Snimanje mučne scene silovanja bilo mi je najteže iskustvo u karijeri. Dugo sam imala noćne more, budila se u suzama i oblivena znojem. Bilo mi je lakše kad su mi obožavatelji rekli da su i oni plakali. To mi je došlo kao svojevrsna nagrada za glumački posao, koji sam ipak očito dobro odradila - rekla je zvijezda serije koja se prodala u 19 zemalja na više kontinenata. 

Osim u “Izgubljenoj časti”, za koju je osvojila čak 11 nagrada turskoga glumišta, Beren je oduševila u romantičnoj seriji “Strasti Orijenta”. Partner joj je bio turski Brad Pitt i najpoželjniji neženja Kıvanç Tatlitug (29). Saat je glumila Bihter, koja je prezirala majku jer je varala supruga s drugim muškarcem. Nakon što je otac doznao za nevjeru te umro od infarkta i tuge, Bihter je odlučila zavesti Adnana, u kojeg se zaljubila njezina majka. Udaje se za njega samo da bi joj napakostila. Nakon što se preselila u kuću novog supruga, počinje strastvenu avanturu s njegovim nećakom Behlülom, kojega glumi Kıvanç.

 Bihter me jednostavno pojela. Više nisam bila Beren jer su me svi poistovjećivali s njom. Žene su me obožavale, a muškarci kritizirali jer sam u seriji stala između oca i nećaka te bila s obojicom. Neki su čak branili suprugama i djeci gledati seriju - rekla je Beren. Tek kad je završila snimanje serije, glumica je otkrila da se dvoumila treba li prihvatiti ulogu. Bojala se, kaže, osude okoline, ali znatiželja je bila jača od straha.

- Ni ja se u početku nisam mogla staviti u Bihterinu kožu, ali s vremenom sam je jako zavoljela. Shvatila sam da svaku ženu u Turskoj može zadesiti njezina sudbina - zaključila je talentirana glumica.

'Spremna sam za velike holivudske izazove'

Nakon što si je u domovini osigurala status kultne zvijezde, Beren je, kaže, spremna za inozemne izazove. Voljela bi se probiti u Hollywoodu, a prva stepenica prema ostvarenju tog sna bila joj je uloga u filmu “Rhino Season” iranskog producenta i redatelja Bahmana Ghobadija. Politička drama svjetsku premijeru imala je krajem prošle godine na festivalu Donostia-San Sebastián u Španjolskoj. Saat je dobila glavnu žensku ulogu, a partnerica joj je bila talijanska diva Monica Bellucci (48). Kako bi bila što bolja u onome što radi,

Beren uči engleski i španjolski. S formom nikad nije imala problema jer je, kaže, uz roditelje, koji su završili kineziološki fakultet, zavoljela sport. Trenira tenis i ide na tečaj suvremenog plesa.

- Gluma je profesija u kojoj nikad nisi sve naučio i uvijek možeš bolje. Stalno se treba usavršavati. Većina mojih prijatelja obožava Ameriku zbog ludog provoda i šopinga, a ja je volim jer ima najbolje glumačke radionice. Na njih bih potrošila zadnji zarađeni novac jer znam da će mi se to isplatiti - rekla je ambiciozna Beren.

Pokojni dečko i danas joj dolazi u snove

U glumu se zaljubila kao djevojčica, ali ipak je poslije srednje škole upisala studij ekonomije. Kolege s fakulteta nagovorili su je da se prijavi u talent show u kojem su se tražile mlade glumačke nade. Beren je tad imala 20 godina. Dogurala je do finala, a u televizijskom prijenosu uočio ju je redatelj

Tomris Giritlioğlu i ponudio joj ulogu u seriji “Aşkımızda Ölüm Var”. Glumica je istodobno snimala i pisala diplomski rad iz menadžmenta. Iako se činilo da joj sve ide od ruke, Beren se psihički slomila nakon što je 2004. u stravičnom sudaru izgubila prvog dečka kojeg je istinski voljela.

- Efe je bio moja srodna duša. Sve što sam postigla dugujem njemu. Bodrio me, vozio na audicije i snimanja, vjerovao u mene kad su svi drugi sumnjali. Poslije talent showa vratili smo se iz Istanbula u Ankaru.

Dovezao me kući i otišao u noćni provod s prijateljima. Usred noći nazvali su me iz bolnice i javili mi da su dečki imali tešku prometnu nesreću. Efe je umro u vozilu hitne pomoći. Dotuklo me kad sam vidjela njegovo tijelo u mrtvačnici - rekla je Beren. Četiri mjeseca nije izlazila iz kuće i borila se s depresijom. Trgnula se, kaže, jer joj je Efe često dolazio u snovima i govorio da mora krenuti dalje. Od tada mu posvećuje svaku ulogu, a u spomen na prvu veliku ljubav osnovala je humanitarnu zakladu koja pomaže siromašnima, bolesnima i djeci. Nazvala ju je po Efeu, a u njezinu radu pomažu joj i njegovi roditelji.

- Beren je naš ponos. Izgubili smo dijete koje je taman upisalo studij stomatologije, ali Bog nam je zauzvrat dao nju, anđela na Zemlji - rekla je Efeova majka o djevojci s kojom je njezin sin proveo tri najljepše godine svoga života. S glumicom se čuje skoro svaki dan, gleda je na televiziji i čuva sve novinske članke o njoj, a obitelji im se druže vikendima i za blagdane.

S pjevačem želi brak i veliku obitelj

- Efeova majka zadivljuje me strpljenjem, snagom i vedrim duhom - izjavila je Beren.

Poslije tragedije koja joj je obilježila život glumica se, kaže, dugo bojala pustiti novog muškarca u svoj život. U intervjuima je ponavljala da na muško-ženske odnose gleda kao na partiju šaha jer nikad ne znaš što će ti donijeti sutra. Poslije nekoliko neuspješnih veza Beren je početkom prošle godine očito pronašla idealnog partnera.

Zaljubila se u pjevača Kenana Doğulua (39), koji je 2007. predstavljao Tursku na izboru za najbolju pjesmu Europe. Da im je veza ozbiljna, par je dokazao objavivši zaruke poslije nekoliko mjeseci viđanja.

- Napokon sam spremna biti supruga i majka. Moja obitelj odlično je prihvatila Kenana, a njegova majka postala mi je najbolja prijateljica - pohvalila se. Iako su im mnogi prognozirali brzi prekid zbog razlike u godinama, par kaže da su svakim danom sve sretniji. Ovo ljeto odmarat će se u Bereninoj vikendici na Bosporu, koju je nedavno kupila. Na jesen ih čekaju nove obveze i planiranje romantičnog vjenčanja, dok ćemo je mi gledati na RTL-u u remakeu američke uspješnice “Osveta”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao