Obavijesti

Show

Komentari 14

'Napao me sjekirom, a pustili su ga da se brani sa slobode'

'Napao me sjekirom, a pustili su ga da se brani sa slobode'
3

Ne mogu vam opisati koliko se život jednog čovjeka može izokrenuti od udarca u glavu. Budem dobro, a onda se cijela pogubim, priča nam bivša farmerica Marija Prekodravac

VIDEO

Osjećam se odvratno. Imam probleme s orijentacijom i gubim se po gradu. Ne mogu više funkcionirati sama, netko stalno mora biti uz mene, priča nam bivša farmerica Marija Prekodravac (30), koju je susjed (81) prošlog tjedna napao sjekirom nakon svađe zbog smeća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:18

Zbog napada je njezin susjed osumnjičen za pokušaj ubojstva, ali sud ga je pustio da se brani sa slobode. Marija se ne može načuditi toj odluci.

- Pa on je na slobodi! Ne u mentalnoj ustanovi nego na slobodi! A prijetio je da će me sasjeći na komade. Ne mogu vjerovati da on slobodno šeta. Moram pohvaliti policiju, koja mi je dala punu zaštitu, ali ne mogu vjerovati da su ga pustili da se brani sa slobode - priča nam drhtavim glasom Marija.

Da je njegov branjenik, osumnjičenik za pokušaj ubojstva, na slobodi, potvrdio nam je i njegov odvjetnik Tihomir Mišić.

- Nije u istražnom zatvoru nego na slobodi. Određene su mu mjere opreza, kojih se uredno pridržava - rekao nam je odvjetnik.

I dok se susjed napadač vratio u svoj dom, Marija to ne može. Strah ju je.

- Ne mogu vam opisati koliko se život jednog čovjeka može izokrenuti od udarca u glavu. Budem dobro, a onda se cijela pogubim. U tu kuću se nisam vratila. Ne mogu. Dečko mi je doveo moje mace. Ja tamo ne mogu. Neću. Sve dok je on na slobodi. Neće me nitko uvjeriti da je to normalno - govori nam na rubu plača Prekodravac, kojoj vrlo teško pada što se ne može brinuti o sebi.

- Ne prepoznajem ljude, ne prepoznajem ulice po kojima sam stotinu puta prošla. Počnem se jako tresti, jednostavno se cijela izgubim - govori nam Marija u jednom dahu i odmah nastavlja:

- Ne želim ostati sama u stanu. Bojim se ljudi koje sretnem na ulici. Ovo više nije ona Marija od prije dva tjedna.

Najveća podrška su joj dečko Filip, koji je vodi na šetnje prirodom, gdje se bolje osjeća, kao i njegova i njezina obitelj. Pohvalila je doktore iz Vinogradske, koji su je, kako kaže, spasili, kao i policajce koji su radili na slučaju.

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:13
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane