Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolesni branitelj S. Josić: Željko Pervan je ljudina!

None Foto: Petar Glebov 3

Zbog gangrene i dijabetesa osječkom invalidu bilo je potrebno liječenje u SAD-u. Pervan je prodao motor i uplatio mu 80.000 kuna na račun

Osječkog branitelja Srećka Josića kojemu zbog gangrene prijete amputacije obje noge, do suza je ganula gesta komičara Željka Pervana. Komičar je prodao motor kako bi mu na račun uplatio 80.000 kuna potrebnih za operaciju nogu u američkom Clevelandu.
- Dečki u Udruzi oboljelih branitelja istočne Slavonije rekli su mu da mi treba 80.000 kuna. On je isti dan na moj račun to uplatio. Svaka mu čast! Stvarno je ljudina! Kasnije sam saznao da nisam jedini kojemu je pomogao. Nismo se ni vidjeli jer sam odmah dogovorio operaciju. Čuli smo se telefonom. Kad se vratim, pozvat ću ga u Slavoniju - rekao je presretan Josić, kojega smo nazvali baš kad je čekao na prvi pregled nogu u američkoj bolnici. Josić se borio s gangrenom, bolovima i otvorenim ranama na nogama. Sam nije mogao snositi troškove liječenja u Americi jer ima samo 2700 kuna mirovine. Supruga Željka mu je nezaposlena i ima dvojicu malih sinova Leona i Juricu.

KOMIČAR JE BIO ŠOKIRAN
Strašno me pogodio prilog koji sam vidio na televiziji. Čovjeku režu prst po prst na nogama. Čude me ti tajkuni i mrcine od firmi koji pomažu manje nego ja, rekao je Pervan. Vidjevši prilog, nazvao je Udrugu branitelja, čiji je Josić predsjednik. Upitao je koliko treba još novca i sutradan uplatio potrebni iznos.

Komentari (29)
  • Moj naklon Zeljku Pervanu,to je reci human covjek.A g.Josicu uspjesano lijecenje zelim.

    21. 2. 2008,   08:11
  • Bravo Pervane.

    21. 2. 2008,   08:36
  • svaka čast Pervanu, ali naše zdavstvo je stvarno u k....,a ove godine još će skresat financije iz državnog budžeta za zdravstvo, a o ministarstvu branitelja i socijalne skrbi bolje da ne počinjem sve je to ništ koristi i treba ih SVEposlat kopat krompir od najviših do najnižih

    21. 2. 2008,   07:56