Obavijesti

Show

Komentari 59

Borna Rajić u kvizu 'Bez veze': Vraća se u vilu bivšeg supruga

Borna Rajić u kvizu 'Bez veze': Vraća se u vilu bivšeg supruga
11

'Životna trenerica' Borna uselit će se u vilu koja je bila u vlasništvu njenog bivšeg supruga, Luke Rajića i to zbog sudjelovanja u novom HTV-ovom kvizu 'Bez veze'

VIDEO

Bivša vila Luke Rajića (51) godinama je zjapila prazna. Sadašnja vlasnica ju je pokušavala prodati za 21 milijun kuna. Agencija za nekretnine ju je iznajmljivala za tridesetak tisuća kuna na mjesec, ali HRT je dobio znatno povoljniju cijenu zbog godišnjeg najma.

Televizija ju je rentala zbog kviza 'Bez veze', a natjecatelji, među kojima je i Borna Rajić (45), tjedan dana morat će živjeti u izolaciji stare samoborske kurije, a u HTV-ovu studiju morat će odgovarati na aktualna pitanja Daniele Trbović .

Borna ulazi u kuću zbog kviza 'Bez veze'

Primjerice, Daniela će ih pitati: “Je li istina da je Ervin spavao s 500 žena?”, a oni će se moći osloniti samo na svoj instinkt jer ne smiju gledati televiziju,surfati internetom ni čitati novine. Borni se sviđa ideja da pokaže koliko je pronicljiva u kvizu, ali ne i to što će morati živjeti u omraženoj kuriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stanovat ću u kući koju je sagradio bivši muž, a u nju se nisam željela useliti nakon vjenčanja - rekla je Borna. Njezin bivši suprug prodao je kuriju sinu bivšeg samoborskoga gradonačelnika Alanu Filipecu za, kako doznajemo, deset milijuna kuna.

No bivši 'kralj mlijeka' ju je 2005. kupio od nasljednika Franje Bučara za 40 milijuna kuna. Bučar je bio osnivač Jugoslavenskog olimpijskog odbora, a u toj kuriji je živio s obitelji. Kuća ima 600 četvornih metara. Posljednji su je put adaptirali 2008 . Na imanju su gospodarske prostorije, praonica, vinski podrum, wellness, sauna, luksuzne garderobe, dvije kuhinje, dva dnevna boravka i tri spavaće sobe. No Borna je radije s Lukom živjela u stanu u zagrebačkoj Bakačevoj ulici, a imala je na raspolaganju i vilu Okrugljak.

Vjenčali se nakon pola godine veze

Još kao studentica ekonomije maštala je o životu na visokoj nozi. To joj se ostvarilo 1995. kad je u zagrebačkom fitness centru upoznala Rajića, poduzetnika iz Konjica. Luka se tada bavio preprodajom voća i povrća s veletržnice, pa trgovinom, a imao je i samoposlugu te kafić. Nakon samo pola godine veze ju je zaprosio. Vjenčali su se u Dubrovniku 1996. godine.

Prvi vlasnik Rajićeve vile bio je Ignatz Zistler, vrtlar u dvorcu Mokrice. U Samobor je došao na poziv samoborskoga gradonačelnika Ljudevita Šmidhena, koji je želio da Zistler uređuje parkove u okolici Samobora. Kuriju su ucrtali na katastarskoj karti 1860. godine, a arhitekt samoborskog zdanja je nepoznat. Gradili su je u obliku slova 'u', a u 20. stoljeću preimenovali su je u 'Kuriju Bučar'. Borna Rajić će prvi put živjeti u vili koju njezin bivši muž nije uspio pretvoriti u njihov obiteljski dom.

Pod budnim okom kamere cijele dane

Tijekom boravaka u kuriji bivšu modnu dizajnericu kamere će neprestano snimati. Te snimke HTV neće emitirati, nego će ih koristiti kao videonadzor kako bi se uvjerili da kandidati ne varaju u natjecanju i da su zaista u izolaciji. Borna je, kako se hvalila, od bake naučila plesti, šivati i dekorirati pa bi vrijeme u vili mogla provoditi za šivaćom mašinom, kao što će to učiniti i njezina konkurentica, dizajnerica Ivana Popović .

Borna se diči time da voli čitati djela Vladimira Vidrića i Silvija Strahimira Kranjčevića, a knjige su u izolaciji dopuštene pa će moći ponovno uživati u omiljenom štivu. Otkako je saznala da je među natjecateljima zvijezda biblioteke Balkan Noir, pisac Hrvoje Šalković, Borna se veseli njihovu eventualnom zajedničkom boravku u kući .

Borna se želi useliti sa Šalkovićem

Naime, njih dvoje javno su se posvađali jer je Šalković pozvao na ignoriranje Borninih videosnimaka u kojima daje savjete kao samoprozvana životna trenerica. Svojim obožavateljima Borna dijeli savjete za sve životne nedaće. Ona smatra da je najbolji lijek za zdravstvene, emocionalne, pa i psihičke probleme obična voda koju je potrebno držati u plavoj staklenoj boci, primjerice na prozoru. Tako voda postaje zdravija i pročišćena. Limun je tajna njezine ljepote i vitkosti, koji svima preporučuje.

Poznata je po svojim 'osebujnim' provalama i videima

- Siromaštvo je odraz neznanja, a nikako ne nečije sudbine ili pak božje volje - rekla je Borna koja je, nakon razvoda, dobila 300 milijuna kuna.

- Ako vjerujemo da hamburger nije loš, od njega se nećemo udebljati - smatra Borna koja vjeruje u snagu volje.

- Skromnost je grijeh. Svatko ima svetu dužnost ostvariti potencijale - kaže Rajićeva i tvrdi da nikada nije bila pretjerano rasipna.

VIDEO

- Preozbiljno shvaćanje života je izvor tuge. Zato ja nastojim generirati sreću - smatra bivša dizajnerica koja se ne voli opterećivati svakodnevnicom.

- Volim spavati. Jako mi je važno da nemam rane sastanke i da se dugo odmaram - kaže Rajić.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'