Obavijesti

Show

Komentari 1

Bratsko vođenje benda: Svađali bi se i da uvozimo usisavače

Bratsko vođenje benda: Svađali bi se i da uvozimo usisavače
3

Nagrade su važne jer motiviraju. Bowieja, nažalost, nismo upoznali. B. B. King je veliki gospodin, a nastup pred Blues Brothersima bio je ostvarenje sna, kažu složna braća

VIDEO

Više od 25 godina su na sceni, a soul im nikad nije dosadio. Nemoguće ih je zamisliti u drugom žanru. Soul Fingerse ćemo moći gledati na 14. dodjeli nagrade Ponos Hrvatske 1. veljače u zagrebačkom Plaza event centru.

- Soul je dio nas, to je strast, duh, ono što nam pokreće život. Teško da može biti dosadno - govori Denis Ahmetašević (50). Dijelili su pozornicu s Davidom Bowiejem, B. B. Kingom, The Blues Brothers Bandom i drugim velikanima, osvajali Porine...

- Nagrade su važne jer motiviraju. Bowieja, nažalost, nismo upoznali. B. B. King je veliki gospodin, a nastup pred Blues Brothersima bio je ostvarenje sna - kažu složna braća.

Bratsko vođenje benda ima svojih prednosti, ali i mana. Iako se Denis i Haris vrlo dobro razumiju, dogode se i žustre rasprave.

- Mi bismo se vjerojatno posvađali i da uvozimo usisavače - šali se Denis. U vrijeme kad su počinjali, Zagreb nije bio osobito upoznat s tom vrstom glazbe. Velik utjecaj imale su tatine rock and roll ploče, ali i one izvođača s festivala u San Remu.

- Tu je bilo super glazbe, od najvećih talijanskih uspjeha do Charlesa Aznavoura - prisjeća se Haris. Nakon početnog upoznavanja sa svjetskim trendovima, poslije je bilo lako zaraziti se soul glazbom Jamesa Browna i Arethe Franklin na Blue Moonu u Kulušiću.

- Mnogo je godina prošlo. Da mogu, upisao bih si u radnu knjižicu zanimanje: ‘pjevač soula’ - dodaje Denis.

Status soula i funka u Hrvatskoj nije ih previše zanimao 90-ih, a u nekom svom svijetu žive i danas. Nastupaju puno u inozemstvu, a važan im je vizualni dojam.

- Prihvaćaju nas dobro vani, ali i ovdje. Finese koje su nama važne - režija koncerta, kostimi, koreografija, te neke stvari u svijetu su na višoj razini - priča Denis.

Od 1992. djeluju kao tvrtka Soul Fingers d.o.o., a glazba je jedino čime se bave. Unatoč dugom stažu, prvu autorsku pjesmu napisali su tek prije pet godina.

- Ono što sami smislimo, aranžiramo, producirano, financiramo i plasiramo, to ćemo jesti. Nitko nam ništa ne daje, sve moramo izmisliti. To nas najviše pali i tjera dalje. Autorske pjesme su nas počele same nalaziti nakon dugo godina bavljenja glazbom. Kao da se radi o glazbenoj zrelosti, lakoći, pa i hrabrosti, a za to nam je trebalo vrijeme. Uskoro stiže i prva pjesma na hrvatskom jeziku - komentiraju braća.

Soulfingersi će na dodjeli nagrade Ponos Hrvatske nastupiti na temu filmske glazbe. Nagradu za hrabrost, nesebičnost i dobrotu i ove će godine dobiti 15 heroja 1. veljače u Plaza event centru.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'