Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Birgit je Nikiju donirala bubreg nakon samo osam mjeseci veze

None Foto: Anthony Devlin/Press Association/PIXSELL 16

Lauda je iza sebe ostavio sinove Mathiasa (38), Christopha (37), Lukasa (36), blizance Maxa i Miu (9) te suprugu Birgit (40) i bivšu suprugu Marlene s kojom je ostao u dobrim odnosima...

Legenda Formule 1 Niki Lauda preminuo je u 71. godini, devet mjeseci nakon što su mu transplantirali plućno krilo.

- Otišao je naš voljeli Niki. Umro je mirno, u krugu obitelji. Bio nam je svima uzor, prekrasan suprug, otac i djed i jako će nam nedostajati - objavila je njegova obitelj. Lauda je iza sebe ostavio petero djece i suprugu te bivšu suprugu s kojom je ostao u dobrim odnosima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dala mu bubreg nakon samo osam mjeseci veze

Birgit Wetzinger (40) bila je stjuardesa Austrian Airlinesa, kojemu je Lauda prodao svoju aviokompaniju, kad je upoznala Nikija. Tad joj je bilo 26 godina, a Lauda je imao problema s bubrezima. Nakon samo osam mjeseci veze Birgit je odlučila Laudi darovati svoj bubreg jer njegov sin iz prvog braka, Lucas, nije bio odgovarajući donor. 

Motor Racing - Formula One World Championship - Monaco Grand Prix - Friday - Monte Carlo, Monaco | Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL

- Pitao sam Lucasa da se testira i daruje mi bubreg, ali nije bio odgovarajući donor. Birgit je tad rekla da će se testirati, pitao sam je zašto, a ona je rekla: 'Jer to želim'. Rekao sam joj da neće to učiniti jer se znamo osam mjeseci i ja to ne bih učinio. Napravila je test i ispalo je da odgovara. Tri mjeseca mi je govorila da će to učiniti jer me voli. Nije bila prestrašena niti je išta pitala, imala je čisti pristup 'Ja ću to učiniti'. Nakon dugog razmišljanja, otišli smo u bolnicu i gledao sam kako je odvoze moleći se da joj se ništa ne dogodi. Dobio sam novi bubreg i radi 100 posto ispravno. To je fantastično - rekao je tad Lauda, prenosi F1i.com.

TUŽAN DAN ZA FORMULU 1 Oproštaj od Nikija Laude: Živio si život, ostat ćeš besmrtan...

Wetzinger je bila Laudina druga supruga. Vjenčali su se 2008. godine i ostali skupa do njegove smrti. Dobili su blizance Maxa i Miu (9).

BAFTA Film Awards 2014 - Arrivals - London | Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

- Nisam je oženio jer mi je dala bubreg. Oženio sam je jer je bila prava žena za to i zatim smo dobili djecu. Zbilja sam sretan zbog svega toga - rekao je Lauda koji je dobio drugu priliku da se iskaže kao otac. Za svoja prva dva sina Mathiasa (38) i Lukasa (36) nije imao toliko vremena zbog aktivne karijere.

Niki Lauda died. | Autor: Sven Simon/DPA/PIXSELL Foto: Sven Simon/DPA/PIXSELL

- Sad imam vremena i nemam rizika. Sad uživam u svoje dvoje male djece koja me održavaju mladim. Moram reći da mi je život danas fantastičan - rekao je Niki i dodao da ne žali zbog prošlosti jer drugačije nije moglo biti, prenosi F1i.com. S Lukasom i Mathiasom izgradio je dobar odnos. 

POGLEDAJTE GALERIJU:

None Foto: HOCH ZWEI/DPA/PIXSELL 11

Marlene Knaus nije se udavala nakon Laude

Laudina prva ljubav bila je Marlene Knaus, austrijska manekenka rođena u SAD-u. Upoznali su se 70-ih godina i vjenčali 1976. godine. Dobili su sinove Mathiasa i Lukasa koji su krenuli očevim stopama. Mathias je vozač automobilskih utrka, a brat mu je menadžer. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako su oboje bili slavni, pa su i kao par bili zanimljivi, svoj su privatan život držali u tajnosti. Razveli su se nakon 15 godina braka. Točan razlog razvoda nisu otkrili, no Niki je navodno bio nevjeran i dobio sina Cristopha (37) s ljubavnicom. Iako su se razveli, ostali su u odličnim odnosima zbog djece. Knaus je dobila i pozamašnu alimentaciju nakon razvoda i uprihodila otprilike 43 milijuna dolara. Nikad više se nije udavala. 

U KRUGU OBITELJI Formula 1 ostala bez legende: Preminuo je veliki Niki Lauda

- Moja stara i nova obitelj često se druže zajedno. Išli smo u restoran neki dan, Marlene, Birgit i ja. Ona je izvanredna žena. Kad su svi sretni, ona je sretna. Razveli smo se, ali smo i dalje prijatelji. Ništa se nije promijenilo. Štoviše, Birgit joj je također prijateljica - rekao je jednom prilikom Lauda.

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Komentari (16)
  • Valjda petero djece, pa i vanbračni sin mu je dijete, i on se računa.

    21. 5. 2019,   11:53
  • Djevojka koja mu je darovala bubreg, imala 26 godina kad ga je upoznala, to je bila ljubav na prvi pogled.

    21. 5. 2019,   12:04
  • Počivaj u miru legendo!

    21. 5. 2019,   13:07