Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čarobno jesensko Grimbergen druženje s brojnim slavnima

None Foto: Picasa 14

U magičnom ambijentu omiljenog zagrebačkog kafića Velvet sinoć je održano Grimbergen druženje. Mnogobrojni posjetitelji su imali priliku isprobati slasne slane i slatke kreacije proizašle iz kuhinje Velveta

Točno godinu dana nakon lansiranja na hrvatsko tržište, ljubitelji piva, među kojima su bili i poznati glumci Nataša Janjić i Miran Kurspahić, voditeljica Ivana Mišerić, chef Andrej Barbieri, chefica Priska Thuring, osnivač i direktor Yammat FM-a Alen Balen i koreografkinja Andrea Solomun okupili su se kako bi uživali u legendarnom belgijskom samostanskom pivu i pritom čuli novitete vezane uz njega, koje je posebice za ovu prigodu predstavio karizmatični voditelj s Yammat FM-a i pivski sommelier Milan Peh.

Foto: Udruga veterana 130. brigade Osijek

Mnogobrojni posjetitelji su, pored tri različita pikantno – voćna okusa Grimbergen piva, imali priliku isprobati slasne slane i slatke kreacije proizašle iz kreativne kuhinje Velveta. Za odličnu atmosferu pobrinula se DJ-ica Ivona Kovačević.

Premda na hrvatskom tržištu postoji tek godinu dana, Grimbergen je uspio  osvojiti srca brojnih pivoljubaca, ponajprije zahvaljujući svojoj izvanrednoj aromi, koja nastaje korištenjem posebnog i jedinstvenog Grimbergen kvasca. Svako Grimbergen pivo ima vlastiti jedinstveni okus i karakter po kojima se ističe među ostalim samostanskim pivima.

Tako je Double -ambree tamnije boje i slatko-kiselog okusa karamele i sušenih šljiva, nastalo dvostrukom fermentacijom hmelja i slada, Blonde je pitko svijetlo ale pivo s okusima zrelog žutog voća i pikantnim notama klinčića, a Blanche - weiss pivo belgijskog stila i tradicije, svijetložutih tonova, glatke kremaste pjene i osvježavajućeg okusa žutog voća, limuna i klinčića.

Foto: Domagoj Kunić

Njegova proizvodnja započela je prije gotovo 900 godina u drevnoj belgijskoj opatiji u Grimbergenu, gdje se tajni recept čuvao desetljećima, a priliku da kušaju ovo jedinstveno pivo imali su samo hodočasnici i posjetitelji samostana. Belgijski samostan Grimbergen osnovan je 1128. godine i od tada je uništen triput u velikim požarima. Nakon svakog požara, samostan je ponovo izgrađen, a redovnici iz Grimberga odabrali su simbol feniksa kao znak trajnog preporoda i ponovnog stvaranja. Grimbergen je zato i danas autentično i unikatno pivo prepuno neočekivanih okusa i složenih aroma spravljenih po stoljetnoj recepturi. 

Foto: Udruga veterana 130. brigade Osijek

Komentiraj, znaš da želiš!