Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cenzura South Parka natjerala ih na 'ispriku': 'Jesmo sad ok?'

None Foto: YouTube screenshot 4

Autori su se oglasili i ponudili kineskim vlastima 'ruku pomirenja', a ni kriv ni dužan ponovno je deblji kraj izvukao medvjedić Winnie the Pooh

Kineska vlada zabranila je South Park nakon što je popularna TV serija u prošlotjednoj epizodi kritizirala njihovu politiku cenzure. Kultna animirana satira dogurala je do 23. sezone, a u isto toliko godina rijetko se o koga nije 'očešala'. 

Vlasti u Kini nije najbolje sjela epizoda 'Band in China', a prema izvještaju Hollywood Reportera, uklonili su sve epizode sa svih platformi u zemlji. Ništa o postojanju South Parka ne može se u Kini pronaći ni na društvenim mrežama te forumima. 

Foto: Comedy Central

Tvorci serije, Matt Stone (48) i Trey Parker (49), u 'spornu' epizodu ubacili su i lik Winnieja the Pooha. U zemlji poprilično bizarnih cenzura zabranjenog još prije dvije godine, otkako su animirani lik počeli uspoređivati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom (66). 

Nakon zabrane, autori su se oglasili i ponudili kineskim vlastima 'ispriku'. 

Foto: Twitter/Screenhot

- Živjela Komunistička partija Kine! Xi uopće ne izgleda kao Winnie the Pooh, a mi više volimo novac nego slobodu i demokraciju. Kina, jesmo sad ok? - ironično su se obratili cenzorima Stone i Parker. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

ŠOKANTAN KRAJ? Meghan i Harry proživljavaju najteže dane u kraljevskoj obitelji

Komentari (16)
  • Troy Perker i Matt Stone su zakon. Što bi onda trebali napraviti ameri jer ih je trenutni predsjednik po epizodama South parka gay/transrodni/perverzni/ćelavi transvestit :D. Oni se sprdaju na sva aktualna zbivanja u svijetu, cenzurirati njih stvarno nema smisla...

    9. 10. 2019,   08:26
  • He he South Park. Uvijek u sridu XD

    9. 10. 2019,   08:18
  • Obožavam South Park

    9. 10. 2019,   10:55