Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cenzura u Aziji: 'Izrezali' su iz filma gotovo pola sata radnje

None Foto: Instagram 5

Cenzori su uklonili 24 minute iz biografskog filma 'Bohemian Rhapsody', u kojem pratimo život i djelo Freddieja Mercuryja. Mnogi su se gledatelji zaprepastili na dobiveni uradak

Diljem kugle zemaljske postoje države koje još uvijek žive u početnim godinama prošlog stoljeća, a možda i u nekoj od ranijih era. Jedna od takvih država je i Malezija, u kojoj su na snazi strogi zakoni protiv homoseksualnosti.

CINESTAR Vrhunsko kino iskustvo: U Pulu stigao najbolji filmski doživljaj

A kako su takvi zakoni u igri tako su cenzori uklonili 24 minute iz biografskog filma 'Bohemian Rhapsody', u kojem pratimo život i djelo Freddieja Mercuryja, izrečeno je u Malay Mailu. Među izbrisanim odlomcima je dio filma u kojem gledamo isječke iz spota za pjesmu 'I Want To Break Free', u kojoj je Freddie bio odjeven u žensku odjeću, poput transvestita.

OŠTRE RIJEČI On je kreten koji krade: Je li to Morricone rekao o Tarantinu?

Cijeli dio s Mercuryjem koji je odjeven u crnu mini haljinu te ružičastu košuljicu, dok usisava pod, maknut je iz filma. Druga scena, u kojoj je Mercury rekao svojoj zaručnici Mary Austin da je biseksualac, također je izbrisan, promijenivši time jedan dobar dio povijesti ovog legendarnog pjevača.

Screenshot | Autor: Screenshot Foto: Screenshot

No, kada uzmemo u obzir kakva je država u igri, ovakve vijesti nas i ne bi trebale iznenađivati. U pitanju je zemlja koju prožima ozračje diskriminacije protiv homoseksualaca, lezbijki, biseksualnih te transrodnih ljudi, kao što su primijetile mnoge organizacije za zaštitu ljudskih prava. U rujnu ove godine se dogodilo jedno fizičko kažnjavanje, u kojem su dvije žene kažnjene premlaćivanjem štapom, zbog pokušaja seksa.

AUTOR MARVELOVIH JUNAKA Preminuo Stan Lee (95): Bio je genijalac i ikona svijeta stripa

Na društvenim mrežama su se pojavile mnoge opaske u kojima su građani Malezije izražavali svoje razočarenje ovakvim činom, no cenzura je ipak jača od pojedinaca u toj državi, pa je teško za očekivati kako će se išta promijeniti.

Biopic o Mercuryju je impresivno dobro uspio u kinima, postignuvši drugi rezultat za neki glazbeni biografski film objavljen u listopadu. Trenutačno je na proračunu od 52 milijuna film zaradio 285 milijuna dolara i još uvijek se drži prvih mjesta top ljestvice.

QUEEN | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Film koji ruši sve rekorde gledanosti, u distribuciji Blitz filma, možete pogledati u svim kinima.

 

VIDI OVO! Meghan Markle ne smije otvarati svoje božićne poklone?!

NE VJERUJTE SVEMU ŠTO VIDITE: Prava istina o onim savršenim slikama fit djevojaka s Instagrama!

Tema: FILM

Komentari (3)
  • A sad cekamo komentare napredne i tolerantne hrvatske portalske populacije. :)

    13. 11. 2018,   11:33
  • hahahaha...ima li mista? cekam sa tobom....

    13. 11. 2018,   11:58
  • Pa šta će uopće prikazivati film onda. Još će narodu prikazati da je umro od puknuća slijepog crijeva zbog naprezanja da dosegne visoki ton. Nije bitno tko je za ili protiv homoseksualaca. Bitno je prikazati istinu pa makar se netko ne slaže s tim.

    14. 11. 2018,   10:54