Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četiri puta zbunio natjecatelja? Tarik: 'Redakcija i ja smo čisti'

None Foto: HRT/Pixsell 8

Pa Tarik je više puta zeznuo ovo za pivo, natjecatelj je već odavno mogao odgovoriti, bez toliko potrošenih džokera, rekao je jedan komentator, a drugi se složio: 'Previše se miješao i nagovorio ga je na dva džokera'

Najnovija epizoda kviza 'Tko želi biti milijunaš?' izazvala je 'lavinu' komentara među gledateljima. Sve je krenulo kada je preko puta voditelja Tarika Filipovića (47) sjeo natjecatelj Perica Oroz iz Vidovaca pokraj Požege. Perica je 'muku mučio' s pitanjem za 2000 kuna koje je glasilo: 'Kad pivski stručnjaci raspravljaju o IBU-u, o čemu zapravo razgovaraju?'.

Foto: HRT

Ponuđeni odgovori bili su: o kiselosti piva, o slatkoći piva, o gorčini piva te o hladnoći piva. Da je točan odgovor gorčina Perica je naslutio odmah na početku.

- Gorčina se obično spominje uz piva. Ali nisam baš neki pivopija, to je točno. I vidi se. Ma to nije moje područje. Kiselost, slatkoća, hladnoća. Gorčina piva. Ma gorčina piva. Gorčina piva - uvjeravao je sam sebe Perica.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zna li publika? Ne baš, je l'? - pitao je Tarik.

Natjecatelj je tada počeo raščlanjivati slova u skraćenici IBU.

- B, B, B, B... B je rješenje - rekao je.

- A ne bi možda B bilo beer? - pita ga Tarik.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Idem eliminacijom... Hladnoća, mislim, ne. Slatkoća, također, ne. Sad smo to već prošli... Ha, gorčini piva... Hladnoća nije, slatkoća nije, kako se kaže gorčina... Gorčina piva... Džokera...

- Što ćemo, Perice moj?

- A ništa ajmo zvati... Ma gorčina, kakva hladnoća...

ODNIJELA KUĆI 16.000 KUNA Tarik pomagao Luciji da prijeđe prag, ali ona je ipak odustala...

- Nakon petog pitanja se više ne miješam... - odgovara mu Tarik pa natjecatelj zove prijatelja Hrvoja Vlahova, koji mu odgovara da je gotovo 100 posto siguran da je odgovor gorčina piva.

To je sada već druga potvrda Perici da je gorčina konačan odgovor.

- Ma, gorčina ću ja reći - zaključuje natjecatelj. Međutim, Tarik ga prekida.

Foto: HRT

- Od čega se pivo sastoji? Što ono piše, čega ima, što ono piše na etiketi, da skratimo? Voda...? - pita Tarik pa kreću nove komplikacije, a Perica kao da zaboravlja što je htio odgovoriti.

No, Tarik nastavlja dalje.

- Nama bi, mislim, najbliža bila hladnoća, kao ono: ‘Oprostite, imate li malo hladnog piva’. Ali stručnjaci, o čemu oni razgovaraju? - potiče ga Tarik.

'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ' Studenta je 'zeznula' publika, a doktor će nastaviti idući tjedan

- A stručnjaci da, oni mi se i vrte, vidim ih kako razgovaraju, ali ne o hladnoći, oni su zagrijani za pivo... O slatkoći piva... - komplicira Perica.

- Ajmo još publiku, pa ne znam, očito... Ili mislite da možete bez... Mogli bi vam dati neki dobar savjet, ali baš smo se upleli u neku mrežu - nastavlja Tarik.

Publika također bira gorčinu, sa 60 posto glasova. Perica zatim konačno odgovara točno, a onda sirena za kraj prekida emisiju pa će natjecatelj u četvrtak nastaviti s kvizom.

Foto: HRT

- Postoje pravila, naravno, i ja nakon petog pitanja za 1000 kuna više ne pomažem natjecateljima. Na prvih pet pitanja dozvoljeno mi je pomoći im, ponekad čak i direktno, no nakon petog više ne. Eventualno mogu natjecateljima dati savjet vezan uz džokere - rekao je Tarik za Jutarnji list.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Kaj se tu dešava? Pa Tarik je više puta zeznuo ovo za pivo, natjecatelj je već odavno mogao odgovoriti, bez toliko potrošenih džokera - rekao je jedan komentator kvizaškog foruma koji zorno opisuju emisiju, a drugi se složio: 'Lik je htio odgovoriti gorčina i onda mu je Tarik rekao da B u IBU može značiti i beer, što je totalno krivo, jer ne znači beer. Previše se Tarik miješao i nagovorio ga je i na džoker zovi i na publiku'.

ROKO POGAĐAO Zbog pet kuna nije osvojio 125 tisuća: Koji bi džoker to znao?

Ima i onih koji su stali na Tarikovu stranu zbog nesigurnosti natjecatelja, a potom se razvila i teorija zavjere.

- Rekao bih da je trošenje džokera i bio Tarikov plan. Tip mu se, očigledno, ne sviđa, pa ga suptilno pokušava zeznuti - sigurni su neki.

- Vidim kada se natjecatelji muče pa ih podsjetim da imaju i džokere, no ima i situacija kada vidim da su na tragu točnog odgovora i žele iskoristiti džoker, pa im pokušam suflirati da im dobro ide i da im on ne treba - poručio je Filipović.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Gledajte, svatko ima pravo na svoje mišljenje, no ja mislim da smo u ovom slučaju i redakcija i ja potpuno čisti - zaključio je Filipović.

Ne smatra da je pitanje 'Kad pivski stručnjaci raspravljaju o IBU-u, o čemu zapravo razgovaraju?' bilo preteško za 2000 kuna.

- Znam mnogo o pivu, ali ovo bogme nisam znao - rekao je. Kao voditelj, pak, Tarik ne zna koji je točan odgovor sve do trenutka kad natjecatelj kaže 'konačan odgovor'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (37)
  • Istina je da je Tarik previše laprdao ali problem s ovakvim natjecateljima je da nenormalno odugovlače i da je to onda dosadno i negledljivo. Desetak sekundi se može pustiti na TV ali kad je dulje onda voditelj mora nešto govoriti da ne bude "praznog hoda". U ovom slučaju je to bilo kontraproduktivno i samo je dodatno zbunilo natjecatelja. Ali prvenstveno je lik teška zbunjola i time je inicirao cijelu situaciju.

    19. 11. 2019,   10:50
  • Nisam vidio goreg kandidata na milijunasu. Pa ili znas ili ne znas ono je bilo totalno davljenje.

    19. 11. 2019,   11:11
  • Dajte molim vas, gledao sam ovu epizodu i lik je jedan od iritantnijih natjecatelja ikad. Toliko odugovlačenja, svaki odgovor pročita barem dvaput iako zna točan odgovor. Još mu je Tarik dobro i pomogao, inače bi mamlaz otišao doma s nula kuna.

    19. 11. 2019,   11:15