Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Čovjek iz sjene': Kako je jedan birokrat postao toliko moćan

None Foto: Twitter/Screenshot 3

Njegovi potezi šokirali su mnoge. Premda je tijekom svojeg služenja imao podršku od jedva 13%, za njega su se gotovo svi slagali da je najmoćniji potpredsjednik

Jedan od redatelja koji spadaju u kategoriju 'tihe vode koja brege dere' svakako je redatelj Adam McKay. Godinama je snimao komične filmove, poput 'Anchormana' i 'Talladega Nights', da bi potom naglo okrenuo ploču i snimio jedan od boljih filmova iz 2015. godine.

Taj film, 'Oklada stoljeća', donio mu je Oscara jer je u njemu poprilično kvalitetno opisao uzroke i povode ekonomskom krahu iz 2008. godine. Uz tog Oscara, film je bio nominiran za još četiri Akademijine nagrade, što je također samo po sebi postignuće.

POVRATAK KORIJENIMA Novi redatelj idućeg 'Jamesa Bonda' otkrio detalje o radnji

McKay nam se ove godine vraća u kina s još jednim filmom koji ima ozbiljne šanse osvojiti mnoge Oscare. U pitanju je biografska priča o bivšem potpredsjedniku SAD-a, Dicku Cheneyju. Film prati priču o tom washingtonskom birokratu koji je potiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu i potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha.

Foto: Twitter/Screenshot

A Mckayju će u novom napadu na Oscare pomoći glumac koji je od početka svoje karijere pa do danas uspijevao preneraziti publiku svojim transformacijama. Naravno, pričamo o Christianu Baleu, koji se i ove godine kompletno uspio promijeniti za potrebe filma. Tako je Bale svoj izgled do te mjere transformirao da je postao gotovo neprepoznatljiv.

Pogledajte foršpan

Za one koji nisu upoznati s Dickom Cheneyjem, u pitanju je još živa osoba, koja je mnogima ostala u lošem sjećanju. Njegovi potezi su šokirali mnoge, pa je posve moguće kako je studio Annapurna (koji vodi projekt) odlučio snimiti biografski film upravo ne bi li zgranuli publiku. Koliko će to biti moguće van teritorija Sjedinjenih Američkih Država je upitno, no valja se sjetiti kako niti drugdje u svijetu predsjednik George W. Bush (kojem je Cheney bio potpredsjednik) nije bio omiljen. Stoga je i te kako vjerojatno da će film biti dobro primljen na mjestima gdje su ta dva političara omražena.

SUPERJUNAKINJE STIŽU Marvel je shvatio: Novi foršpan za 'Captain Marvel' je odličan

Ipak, kako je spomenuti McKay za režiserskom stolicom, poprilično je izgledno da će film biti jako nepristran. Uostalom, Mckay je u svojem prethodnom filmu pokazao kako je sposoban gotovo dokumentaristički prenijeti događaje.

Dicka Cheneya glumi spomenuti Christian Bale, njegovu suprugu Amy Adams, Georgea W. Busha Sam Rockwell, a uz njih ćemo još gledati Stevea Carrella, Jesseja Plemonsa, Alison Pill, Lily Rabe, Tylera Perryja i Justina Kirka.

'Vice' u kina dolazi tijekom ovogodišnje zimske sezone.

VIDI OVO! Najmisteriozniji: Što skrivaju ova četiri horoskopska znaka? 

Tema: FILM

Komentiraj, znaš da želiš!