Obavijesti

Show

Komentari 40

Crveni minus: Estradnjaci su ostali bez stanova i automobila

Crveni minus: Estradnjaci su ostali bez stanova i automobila
5

STIŽU OVRHE Snježani i Rajku Dujmiću zbog duga prema HRT-u prijeti blokada računa. Zoran Škugor dobio je ovrhu na 160.000 kn, a Pokos strepi od bankrota

VIDEO

Šokirala sam se što mi je stigla ovrha s državne televizije a da mi nisu poslali nikakvu opomenu da imamo bilo kakav dug, požalila se prijateljima Snježana (52), supruga Rajka Dujmića (63).

Tekući račun supruge jednog od naših najplodnijih skladatelja mogao bi biti blokiran ako ne podmiri dug od 320 kuna te ne plati dodatnih 806 kuna, koliko joj je javni bilježnik naplatio slanje ovrhe u ime državne televizije.

Kako smo doznali, Dujmići nisu znali da imaju nepodmirena dugovanja prema HRT-u, koji im, tvrdi Snježana, nikad nije poslalo opomenu zbog neplaćene pretplate. Gospođi Dujmić stiglo je rješenje prema kojemu nije podmirila račune za pretplatu Hrvatskoj radioteleviziji na početku te sredinom 2017., a iako njezin suprug Rajko redovito surađuje s državnom televizijom, nikad ga nitko nije obavijestio o bilo kakvim dugovanjima.

Rajko Dujmić: 'Dok imaš mamu za tebe uvijek kucaju dva srca'
Rajko Dujmić: 'Dok imaš mamu za tebe uvijek kucaju dva srca'

Dramatično iskustvo ovršenika prije nekoliko godina proživio je i glazbeni menadžer Zoran Škugor, čiji je dug prema HZZO-u premašio 160.000 kuna. On je krajem osamdesetih počeo plaćati zdravstveno osiguranje tvrtki u Njemačkoj, no HZZO nije uvažio njegov pismeni raskid ugovora, pa su ga ovršili zbog neplaćanja obaveza za koje Škugor tvrdi da nije niti imao.

- Bio sam zgrožen kad sam shvatio da je s mog računa preko noći nestalo čak 160.000 kuna. Isprva sam mislio da je riječ o nekakvoj pogrešci, a onda je krenula moja birokratska kalvarija - pojasnio je Škugor.

Glumac prokockao trosobni stan

Na udaru potraživanja našao se i kontroverzni glumac Božidar Alić, kojem je zabranjeno igrati monodramu “Bez lustracije nema Kroacije”. Nakon što je zbog boemskog života prokockao trosobni stan u središtu Zagreba, koji je naslijedio od majke, Alić je banci dugovao 30.000 kuna, zbog čega je imao ovrhu nad svom pokretnom imovinom.

Na rubu očaja i u Kanadi

Otkad je u studenom presuda prema kojoj Vlatka Pokos (47) mora isplatiti 306.000 kuna s kamatama Leu Radeljaku (34), sinu bivšeg supruga, postala pravomoćna, bivša TV voditeljica strepi od bankrota i ovrhe nad imovinom koju je stekla u Kanadi.

Pokos se “preko bare” odselila prije godinu dana, gdje studira i radi kao agentica za nekretnine. Prema presudi Županijskog suda, Vlatka mora Radeljaku mlađem isplatiti novac koji mu je “ispeglala” s kartice. - Nemam nikakve imovine, a ovakva presuda bi me dovela u poziciju da ostatak života radim za Lea i Josipa Radeljaka - zavapila je potresena Pokos. Objasnila je da je karticu koristila do 24. svibnja 2007. godine, kad ju je bivši suprug Josip (74) izbacio iz stana u središtu Zagreba. Tom je prilikom, požalila se, zadržao njezine osobne stvari, uključujući osobne dokumente, pa i spornu karticu.

Utučena Vlatka Pokos: 'Cijeli život ću raditi za Radeljake'
Utučena Vlatka Pokos: 'Cijeli život ću raditi za Radeljake'

- Opljačkana sam i zlostavljana javno i nejavno dugih deset godina. Za mene nije bilo posla, izgubila sam sve za što sam radila devet godina, a što sam uložila u stan od 56 kvadrata. Morala sam ga prodati u bescjenje da se riješim dužničkog ropstva. Auto sam poklonila prijateljici da ga otplati do kraja. Kao i mnogi drugi Hrvati, nažalost - rekla je Vlatka.

Šovagović nije imao ni za hranu

Dužničku agoniju godinama je prolazio i Filip Šovagović (51), koji je bankrotirao zbog 300.000 kuna duga.

- Nisam nakon toga postao stručnjak za ekonomiju, ali bilo bi sjajno da se ljudi oslobode grča stalne opsesije kreditima. Banke moraju imati niske kredite, novac poput vode mora biti dostupan u svakom trenutku - objasnio je Šovagović, koji najdramatičnijim trenutkom tog perioda smatra razvoj ironijskog odnosa prema sebi. Puno glupih situacija, nepotrebnih troškova, poput nagomilanih i neplaćenih kazni za parkiranje, dovelo ga je do bankrota.

sova

- Nisam imao pravi razlog za tolike kredite, nisam kupio stan od 300 kvadrata. Novim sam kreditima zatvarao stare. Pao sam na kreditu za auto. Upravo je auto generirao niz financijskih problema. Sve te kazne za parkiranje, benzin, registracije i slično kulminirali su spoznajom da sam se za gluposti zadužio 300-tinjak tisuća kuna - priznaje Šovagović.

Filip Šovagović je u 50. godini došao na korak do diplome
Filip Šovagović je u 50. godini došao na korak do diplome

Mami nije plaćao ni stan ni hranu te je radio na sve strane. Krenulo je uzlazno kad se pomirio s tim da sljedećih pet godina neće biti nikakve love i radio po cijele noći. Prvi konkretan novac kojim je počeo zatvarati kredite donijela mu je drama “Ptičice”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama