Obavijesti

Show

Komentari 3

Čudesni već 50 godina: Kvrgić i Margitić ispisali su povijest

Čudesni već 50 godina: Kvrgić i  Margitić ispisali su povijest
56

Na svečanu izvedbu stigli su premijer Andrej Plenković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni glumački kolege. Peru je obradovala supruga Nevenka Stipančić

VIDEO

U ovim trenucima, prisjetio sam se premijere koja je bila prije više od 50 godina. Ali, čini mi se da smo i danas igrali jako dobro - rekao nam je glumački velikan Pero Kvrgić (91).  Ponosni osmijesi nisu silazili niti s njegova, niti s lica umjetničke dive Lele Margetić (76) čim su izišli na binu pred mnogobrojnom publikom u zagrebačkom kazalištu Gavella. 

Na svečanoj izvedbi u povodu 50 godina igranja “Stilskih vježbi”, malo je tko među 400-tinjak uzvanika uspio prikriti divljenje i poštovanje prema glumačkom tandemu koji su još jednom, brilijantno odigrali predstavu koja je premijerno izvedena 19. siječnja 1968. u maloj dvorani Teatra ITD. 

Gromoglasni aplauz prolomio se gledalištem čim su se Lela i Pero pojavili na sceni, a predstava je pet, šest puta prekidana neočekivanim pljeskom obožavatelja. Nakon što su Pero i Lela, po ne znaju ni sami koji put, završili svoju kazališnu igru Nje i Njega u tramvaju broj 11, cijela dvorana je ustala te odala priznanje umjetnicima koji su ovim jubilarnim slavljem ispisali povijest hrvatskog kazališta. 

Nastala prema originalnoj ideji i u režiji Tomislava Radića te u adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića predstava je 2008. uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom za što je zaslužno i kazalište Planet Art čiji se osnivač i ravnatelj Marko Torjanac svesrdno potrudio da ‘Stilske vježbe’ dobiju priznanje kakvo i zaslužuju. 

- Nemojmo zaboraviti i veliku Miju Oremović. Ona je tu ulogu ipak postavila, a ja sam ju preuzela - naglasila je skromna Margetić koja nije skidala osmijeh s lica dok su joj prijatelji, kolege i obožavatelji iskreno čestitali na najvećem profesionalnom uspjehu do sada. 

- Emocije su dosegnule danas svoj vrhunac. Kada smo postavljali predstavu, ponudili su nam ugovor na svega desetak igranja, a na premijeru je stiglo tek stotinjak ljudi. Bilo je tu puno studenata među kojima se našla i Lela Margetić. Čudesno je da sam ovdje na proslavi 50. godišnjice ove predstave - rekao je Tonko Maroević. 

Na svečanu izvedbu u povodu 50. godišnjice igranja predstave stigli su premijer Andrej Plenković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, brojni glumački kolege. Peru je obradovala supruga Nevenka Stipančić, a nakon rezanja slavljeničke torte Kvrgić i Margetić gostima su dijelili autograme. 

Sljedeće zakazane izvedbe su 6. i 11. svibnja u zagrebačkom kazalištu Mala scena.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu