Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čudnovata imena djece slavnih: Marokanac, Oluja, Medvjed, Si

None Foto: 9

Holivudske zvijezde natječu se tko će djetetu dati čudnije ime ili izmisliti novo za koje još nitko nije čuo. I naši celebrityji idu ukorak s vremenom

Prljavo kazalište ima svoju Marinu, Daleka obala ima Tonku, Haustor svoju Enu, Novi fosili imaju Milenu... Lako je to bilo u prošlom stoljeću kad su tradicionalna imena bila omiljena. Danas teško da možemo zamisliti da neki naš pjevač zapjeva pjesmu o, recimo, kćeri Borisa Novkovića (51) i njegove odabranice.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pjevač je početkom mjeseca dobio kćer s 25 godina mlađom Iris Volf (26). Zajedno su izabrali ime pa se tako malena zove Si. 

- Napravili smo izvedenicu iz naših imena - rekao je Boris. Ni glazbenik Matija Dedić (46) nije htio dužiti pa je kćer nazvao Lu, a pijanist Maksim Mrvica (43) nije se mogao odlučiti hoće li biti Lee ili Loo, stoga je spojio to dvoje.

Foto: Robert Anic/PIXSELL/

Dok su oni, čini se, tražili što kraća imena, producentica Jelena Veljača (37) i glumac Dražen Čuček (48) htjeli su što duže. Kćer su nazvali Lena Miša Kristijana, a kad se još dodaju prezimena rastavljenih roditelja, malenoj je dovoljno da se potpisuje inicijalima.

Foto: Instagram/orijent

Slično je i s pjevačem Darkom Rundekom (63), koji je sina nazvao David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest. Glumci Bojana Gregorić (47) i Enes Vejzović (41) također su odabrali neobična imena za naše područje. Njima se kći zove Zoe, a sin Raul

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pjevač Damir Urban (50) nije daleko od njih jer se njegov sin zove Malik, a TV voditelj Tomislav Jelinčić (41) kćer je nazvao Buga, imenom poznatim tijekom naseljavanja Hrvata. Holivudske zvijezde daleko su inovativnije u odabiru imena.

Pravi primjer toga je klan Kardashian. Kim (38), Khloe (34), Kylie (21) i Kourtney (39) igraju igru “smisli ime koje još nitko nije imao”. Kim je kćer nazvala North i dodala joj suprugovo prezime pa je tako malena postala strana svijeta, i to - sjeverozapad. Khloe je nazvala kćer True jer joj je Lie, vjerojatno, bilo mrvicu kratko, a Kylie je svojoj dala ime Stormi, tj. oluja. Kourtney je, pak, osigurala sina pa ako ne uspije poput nje kao reality zvijezda, uvijek može raditi kao zidar jer mu je to i ime, Mason.

Foto: Instagram

Pjevačica Christina Aguilera (38) i Matt Rutler (33) išli su njihovim stopama pa su djevojčicu nazvali Summer Rain, odnosno ljetna kiša. Zanimljivo je da je djevojčica rođena u kolovozu 2014. pa je moguće da je taj dan bio kišovit.

Umirovljeni nogometaš David (43) i Victoria Beckham (44) nisu imali inspiracije pa su sina nazvali po lokaciji gdje su ga začeli, Brooklyn, a glumica Gwyneth Paltrow (46) i bivši muž Chris Martin (42) držali su se Biblije. Djevojčicu su nazvali Jabuka, a sina Mojsije

Foto: Instagram/Vogue

Dosad nikom nije palo na pamet nazvati dijete po životinji. Osim glumici Kate Winslet (43) koja je sina nazvala Bear. To je začudilo javnost pa su se strani mediji pitali zašto je to učinila djetetu. Pjevačkom paru Beyonce (37) i Jay Z (49) prvo dijete bilo je pokusni kunić. Djevojčicu su nazvali Blue Ivy, što znači plavi bršljan, ali kasnije su se malo urazumili.

Foto: schreenshot 433 Instagram

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Komentari (22)
  • Seljaci

    15. 4. 2019,   20:36
  • Tko se zove Marokanac? I koji je vrag sa vašim prevođenjem??? Tamo ostavite Summer Rain, North, West, sta sve ne, a ovdje prevedete Medvjed, Mojsije i Jabuka.... 2 osobe pisale članak ili jedna koje ja šizofrenična?

    15. 4. 2019,   20:50
  • Obično preseravanje,

    15. 4. 2019,   22:24