Obavijesti

Show

Komentari 41

Culkin: Glumicu O'Haru i nakon skoro 30 godina zovem 'mama'

Culkin: Glumicu O'Haru i nakon skoro 30 godina zovem 'mama'
15

Daniel Stern koji je glumio Marva u sceni napada golubova doslovno je osjetio kakvog je okusa jedan od njih. Kako je naknadno priznao, jedan od golubova mu je doletio u usta...

VIDEO

Drugi nastavak filma o Kevinu, 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku' izašao je 1992., a večeras se ponovno emitira u 20.00 sati na televiziji. Iako je od snimanja ove urnebesne obiteljske komedije prošlo već 26 godina, neke pojedinosti sa snimanja postale su poznate tek nedavno. 

2018 American Music Awards - Arrivals - Los Angeles, California, U.S.

Culkin je zaradio 4 i pol milijuna dolara

Macaulay Culkin (38) za ulogu Kevina u drugom nastavku filma zaradio je 4 i pol milijuna dolara, odnosno 29 milijuna kuna. Usporedbe radi, za prvi nastavak 'Sam u kući' Culkin je zaradio 'samo' 100 tisuća dolara (oko 650 tisuća kuna). To je ujedno bio i drugi najpopularniji film snimljen te godine, iza popularnog animiranog filma 'Aladdin'. Iako je mladi Culkin glumio i prije, prava holivudska zvijezda postao je tek nakon uloge Kevina.

Bilo je prehladno kad se snimao nastavak filma

Za vrijeme snimanja drugog nastavka omiljene obiteljske komedije, vani je bilo toliko hladno da se nekoliko kamera doslovno smrzlo zbog čega su iste trebale biti zamijenjene drugim kamerama. 

Kevinov dubler imao 30 godina, a lopovi bi umrli od svih ozljeda
Kevinov dubler imao 30 godina, a lopovi bi umrli od svih ozljeda

'Marvu' je jedan od golubova doletio u usta

Glumac Daniel Stern (61) koji je glumio Marva u sceni napada golubova doslovno je osjetio kakvog je okusa jedan od njih. Naime, kako je naknadno priznao, jedan od golubova mu je doletio u usta. 

- Bilo je stvarno odvratno - rekao je.

Originalni naslov nastavka nije bio 'Sam u kući'

Umjesto naslova 'Sam u kući 2', na početku je bilo zamišljeno da se nastavak komedije zove 'Opet sam'. Naime, redatelj Chris Columbus (60) nije želio da gledatelji misle da je nastavak zapravo 'remake' filma, zbog čega mu je kasnije promijenio ime. 

U filmu se pojavljuje Trump

U drugom nastavku filma pojavljuje se američki predsjednik Donald Trump (72), u sceni kad Kevinu daje upute do recepcije hotela Plaza. Osim toga, Trump je u vrijeme snimanja drugog nastavka bio vlasnik tog hotela.

Culkina je na setu posjetio Michael Jackson

Macaulay i Jackson upoznali su se nekoliko godina ranije na setu 'Orašara' na Broadwayu. Američki pjevač odlučio ga je posjetiti na snimanju drugog nastavka filma, na posebno veliko oduševljenje ostatka glumačke postave. 

Catherine O’Hara (64) nije bila zadovoljna svojom glumom

O'Hara, koja  u prvom i drugom nastavku filma glumi Kevinovu mamu, nije bila zadovoljna načinom na koji je njezin lik brinuo o nestanku svog sina. Da bi njezina briga izgledala što realnije, nagovorila je producente da snime nekoliko dodatnih scena. 

U filmu je korišten pravi broj telefona hotela

Iako se isprva mislilo da je za potrebe snimanja nastavka 'Sam u kući' korišten lažan telefonski broj Plaze, to je zapravo bio ispravan broj. Nakon što je film snimljen i prikazan, zabilježen je rekordni broj rezervacija. Da bi privukli što veći broj turista i posjetitelja, u Plazi su čak nudili i Kevinov apartman. Cijena je 'samo' 1100 dolara po noćenju, a to bi u kunama bilo više od sedam tisuća kuna.

Culkin glumicu O'Hara još uvijek zove 'mama'

Iako je od snimanja serijala 'Sam u kući' prošlo već 26 godina, Macaulay američku glumicu koja je glumila njegovu majku u stvarnom životu još uvijek zove 'mama'.

- Ona će zauvijek biti poput moje druge majke - rekao je glumac. Nakon filmova o nestašnom Kevinu, O'Hara je glumila u mnogim uspješnicama, a jedna od najpoznatijih je film 'Kako preživjeti Božić' s Benom Affleckom (46) i Christinom Applegate (47). 

Oscar Wilde Awards

 

Poslušajte novi božićni hit "BOŽIĆ JE" - Stoka feat. LayZ & Zsa Zsa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Marko iz 'Braka' o svom bolnom životnom iskustvu: 'Izgubio sam sve, a onda sam se izdigao...'
PROMIJENILO MU ŽIVOT

Marko iz 'Braka' o svom bolnom životnom iskustvu: 'Izgubio sam sve, a onda sam se izdigao...'

U showu 'Brak na prvu' parovi su morali jedno drugome otkriti trenutak iz života koji ih je obilježio. Marko je priznao kako je imao brojne poroke, a Mura da ju jedna bivša veza u potpunosti promijenila