Obavijesti

Show

Komentari 18

Dala sam otkaz u kazalištu jer im je smetalo to što sam majka

Dala sam otkaz u kazalištu jer im je smetalo to što sam majka
8

Nisam vjerovala da ću s 40 godina i dvoje djece ostati bez posla, ali snalazim se. Siguno neću biti gladna, nemam problema s time da i stubišta čistim ako treba, kaže glumica

VIDEO

Kao mala mislila sam da za 8. mart svi zbog mene nose cvijeće jer mi je rođendan. Uživala sam, prisjetila se Helena Minić Matanić, koja na Dan žena slavi 40. rođendan.

Veselje u obitelji: Helena Minić i Dalibor Matanić dobili su sina
Veselje u obitelji: Helena Minić i Dalibor Matanić dobili su sina

Pričala joj je majka tih godina i kako će dobivati duple darove, no, kako kaže, 'malo morgen'. Sve dok se nije zaljubila u Dalibora Matanića, s kojim ima dvoje djece, Maksa (1) i Lolu (3).

- Uh, kod njega ima darova i više od dvostruko. Ajde da barem u tom dijelu sve štima, u djeci vidimo super ljude. Pokupili su od Dade hiperaktivnost, a od oboje senzibilitet - kaže Helena.

Glumica je od 1. siječnja dobila status slobodnog umjetnika. Prošle je godine podnijela ostavku u Istarskom narodnom kazalištu. Objasnila je tad da nije bilo dovoljno sluha za majku dvoje djece.

Dalibor Matanić: 'Ekipu sam zbog filma držao u podrumu...'
Dalibor Matanić: 'Ekipu sam zbog filma držao u podrumu...'

- Nisam se slagala s nekim stvarima ni kao majka ni kao glumica i otišla sam. Nisam vjerovala da ću s 40 godina i dvoje djece ostati bez posla, ali snalazim se. Siguno neću biti gladna, nemam problema s time da i stubišta čistim ako treba. Nisam od onih koji kažu da za ne znam koji iznos ne ustaju iz kreveta. Nisam bahata i nije mi ispod časti raditi bilo koji pošteni posao - rekla je Helena.

Kaže kako uživa u odgoju djece, no da istovremeno ima i puno strahova zbog svijeta i vremena u kojem živimo. Smatra da su nam vrijednosti dobrano poljuljane.

- Da, koliko god nam je super s našim klincima, zaista uživamo, toliko se s druge strane bojim u kakvom ih svijetu ostavljamo. Nema više pravih vrijednosti, zemlja nam je puna agresije, nasilja, prostačenja i mržnje. To je užasno kakvo smo društvo postali - kaže Helena.

Slično iskustvo s trudnoćom prolazi Petra Težak (38).

Borna Filić/PIXSELL

- Otkako sam ostala bez angažmana u Histrionima, igrala sam u nekoliko predstava i nisam imala nikakvih problema - rekla je glumica za Jutarnji list.

Nakon što je zatrudnjela, glumici je Glumačka družina Histrion otkazala suradnju na predstavi 'Uspjeh preko noći', u kojoj je trebala igrati Karen. Iako je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić potvrdila da se radi o spolnoj diskriminaciji, u Histrionima smatraju drukčije.

U priopćenju su rekli da je teško izraditi kostime za trudnice te da trudnica 'ne može biti snažna, samostalna i privlačna žena' kakvu predstavlja lik Karen.

- Autorskoj ekipi serije nakon šest tjedana sam rekla da sam trudna jer se trudnoća ranije ne može potvrditi. To je bilo dvadesetak dana prije najavljene premijere i mogli su se organizirati na vrijeme - objašnjava glumica.

Borna Filić/PIXSELL

Rekla im je na vrijeme, ističe, baš da ih ne bi zeznula i napravila im probleme. No oni su odlučili otkazati premijeru.

- U predstavi ‘Balon’ također sam igrala seksi i atraktivnu ženu, kakvu sam trebala igrati i u ‘Uspjehu preko noći’. U tom komadu na sceni nosim minicu i usku majicu i hodam u visokim štiklama - rekla je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'