Obavijesti

Show

Komentari 1

Damir Kedžo: 'Toliko me trema prala da sam otišao u teretanu'

Damir Kedžo: 'Toliko me trema prala da sam otišao u teretanu'
5

Prošlog tjedna u riječkom HNK Ivana pl. Zajca održana je premijera mjuzikla 'Sunset Boulevard'. Predstava Andrewa Lloyda Webbera oduševila je publiku, a prve dojmove otkrio nam je i Damir Kedžo...

VIDEO

Nakon nekoliko godina pauze dašak Broadwaya vratio se u riječki HNK Ivan pl. Zajc i to s predstavom Andrewa Lloyda Webbera 'Sunset Boulevard'. S pripremama jednog od najpopularnijeg mjuzikla američke kinematografije počelo se još u ljeto 2018. godine. Tad su napravljeni prepjev i prijevod pjesama na hrvatski, a početkom studenog počele su i prve probe. Prošlog je tjedna mjuzikl je imao svoju prvu premijeru, a zahvaljujući dobrim kritikama rasprodao cijelu veljaču. 

- Sam taj proces prevođenja jedan je mukotrpan posao kojeg ne radi puno glazbenika. No, kad se vidi oduševljenje publike, sav trud se isplati - rekao je dirigent predstave Igor Vlajnić (35). Mjuzikl je nastao u suradnji umjetničkih ansambala „Zajca“ Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta, a u njemu sudjeluje oko 150 sudionika. Upravo je zbog velikog broja članova ansambla bitna dobra organizacija, ali kako kaže Vlajnić, i individualan rad. 

- Teško je uskladiti se s tolikim brojem izvođača, no bitan je individualan rad s članovima ansambla. Svakom treba drugačiji pristup i priprema - objasnio je. Glavni ženski vokal i ulogu Norme Desmond u predstavi ima Leonora Surian Popov (41) i Damir Kedžo (31).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uloga je fantastična, ali zahtjeva i glumački i vokalno. San mi je bio pjevati skladbe Andrewa Lloyda Webbera koji je doista veliki umjetnik - objasnila je Leonora koja osim uloge Norme, utjelovljuje i ulogu Betty Schaefer. Da je mjuzikl jedna od najzahtjevnijih, ali i najzabavnijih formi zna i Damir Kedžo kojem je ovo druga uloga u mjuziklu. 

- Igram glavnu mušku ulogu Joea Gillsa, mladog pisca koji pokušava uspjeti u Hollywoodu 50-ih godina. Dva i pol sata sam na sceni i čini mi se da je ovo moja najkompleksnija uloga do sada -  rekao je Kedžo te dodao kako se za dobar mjuzikl mora puno raditi, učiti, pjevati i plesati. 

- Intenzivne su bile pripreme, ali kad doživite premijeru kakvu smo mi doživjeli onda shvatite da je to vrijedno. Reakcija publike nakon premijere je on za što se živi. Pet minuta stajaćih ovacija najveća je nagrada ikad - izjavio je oduševljeni pjevač koji je priznao kako je prije premijere imao tremu. 

- Nisam znao što bi sam sa sobom od treme, odgovornosti i uzbuđenja. Na kraju sam prestao ponavljati tekst i scene i otišao u teretanu. Dva sata tjelovježbe bila je najbolja moguća odluka - našalio se. Kedžo će 15. veljače nastupati i na Glazbenim danima HRT-a u Opatiji, a kako kaže, uz dobru organizaciju ništa nije teško.  

- Ne poklapaju se probe za mjuzikl i dane HRT-a, ali imam osjećaj da sam stalno na nekoj probi ili nastupu, što me veseli jer volim puno raditi - zaključio je Kedžo. 

VJERUJU BAŠ SVIMA: Ovi horoskopski znakovi su jako naivni i drugi ih zbog toga iskorištavaju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura