Obavijesti

Show

Komentari 11

Danijela ostavila poljubac za Dina u knjizi žalosti...

Danijela ostavila poljubac za Dina u knjizi žalosti...
37

Danijela, Dean i Dijana Dvornik došli su u ZKM pola sata prije početka komemoracije. Danijela je uz prsa stiskala crveni cilindar i jecala pred slikom

VIDEO

Dinova obitelj pojavila se prije svih u ZKM-u. Danijela je na prsa stisnula crveni cilindar i ušla u dvoranu gdje je stala pred Dinovu sliku i tiho jecala. Tada je izašla u predvorje kamo su počeli pristizati Dvornikovi prijatelji i kolege. Prvi je došao Tony Cetinski i izrazio sućut. Zagrlio je Danijelu, a ona je opet zaplakala. Sljedeći se pojavio Gibonni, koji je dugo držao uplakanu Danijelu u zagrljaju. Uslijedili su dolasci Zuhre, Davora Gopca i supruge, ali i Elle Dvornik. Dinova kći prva se upisala u knjigu žalosti, napisala je:"Bog tata, gdje god da jesi super je, voli te tvoja Ella". Danijela se također upisala u knjigu, a na ono što je napisala utisnula je poljubac usnama namazanim crvenim ružem. Obitelj je sjela u prvi red, a na videozidu je počeo film o Dinovu životu. Prvi je govor održao Hus, koji je kazao:
- Svi kažu da je bio genijalac, da je bio kralj soula, da je donio glazbenu revoluciju kod nas. Na njegovu autodestruktivnost utjecala je svijest o vremenu i svijetu u kojem živimo. Svijetu u kojem je sve virtualno i u kojem nas tek smrt proslavi. Zato sam ljut. U mnogima od nas Dino će živjeti zauvijek.
Sljedeći je na govornicu izašao Hrvoje Hegedušić iz Hrvatskog društva skladatelja koji je rekao:
- Na noćnom nebu osutom velikim i malim zvijezdama tu i tamo zabljesne neki meteor. Upravo takvim sjajem fascinirao nas je i Dino Dvornik. Život je okrutan i tek kada izgubimo ovakvog čovjeka, shvatimo što smo izgubili. Neka mu je vječna hvala za ljepotu koju nam je svojom glazbom dao.
Govor je održao i pomoćnik Ministra kulture Srećko Šestan, koji je govorio o Dinovu doprinosu hrvatskoj glazbi i tome kako je splitski glazbenik svojim radom spojio Split, Zagreb i Slavoniju.
- Play that funky music white boy. Ovako bi se dao opisati Dinin rad. Dino Dvornik je bio hrvatski soul. Po mnogim mjerilima ostao je neshvaćen i poseban. Malo je njih na Dina bilo ravnodušno. Živio je Dino svoj funky do kraja. Adio, pjesniče ritma - kazao je Siniša Škarica i zamolio okupljene za minutu šutnje. Svi su se ustali i nakon minute šutnje komemoracija je završila. Alka Vuica došla je u zelenoj haljini, a Nina Badrić na sebe je obukla majicu s Dininim likom.
- Teško mi je. Znao me nasmijati do suza, a sada me rasplakao od tuge - kazao je nakon komemoracije Dean Dvornik i otišao na pogreb, koji u 16 sati počinje na krematoriju na Mirogoju.

'MOLIM DA MI SE VRATI DINOVA PLOČA S POSVETOM MENI'
Danijela Dvornik moli momka koji je prije godinu dana od Dina posudio njegove ploče i albume da joj ih vrati, jer su ti nosači zvuka za nju emotivno najvrijedniji na svijetu.
- Dino je planirao u ponedjeljak ili utorak svratiti do tog dečka i napokon uzeti ploče, među kojima je i njegova prva ploča na čijem je omotu napisao posvetu meni. Nažalost, nije mogao otići po ploče, a ja ovim putem molim momka kojem ih je posudio da mi ih vrati - rekla je Danijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje