Obavijesti

Show

Komentari 22

DeGeneres u plaču zbog dara: 'Supruga zna da volim gorile'

DeGeneres u plaču zbog dara: 'Supruga zna da volim gorile'
7

Ellen i Portia upoznale su se 2004. u backstageu holivudske zabave i ubrzo započele vezu. U kolovozu 2008. bila je mala ceremonija vjenčanja u njihovoj vili na Beverly Hillsu

VIDEO

Glumica Portia de Rossi (45) iznenadila je suprugu, voditeljicu Ellen DeGeneres (60) neobičnim poklonom za rođendan. Omogućila je da rezervat gorila u Ruandi nosi njezino ime, pišu američki mediji. De Rossi je odluku o poklonu otkrila u jučerašnjoj emisiji Ellen DeGeneres Show. 

- To je najljepši poklon koji sam ikada dobila - rekla je ganuta Ellen koja se kasnije i rasplakala. 

Njezina donacija Zakladi za gorile koja nosi naziv znanstvenice Dian Fossey omogućila je izgradnju stalnog rezervata u Ruandi koji će se sada zvati 'Ellen DeGeneres'. Zaklada već 50 godina štiti ugrožene planinske gorile. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
People

Fossey je bila američka zoologinja i zaštitnica planinskih gorila. Njezina knjiga iz 1983. 'Gorile u magli' kombinacija je istraživanja i njezine osobne priče o planinskim gorilama po kojoj je snimljen i dugometražni film.

Fossey je otišla iz Sjedinjenih Država u Afriku, u prosincu 1966. te ubrzo nakon toga započela proučavati gorile. Tijekom boravka u Ruandi u središnjoj Africi, zaljubila se u tu vrstu i posvetila život osiguravanju njihova preživljavanja. Postala je međunarodna ikona i cijenjena primatologinja istodobno vodeći beskonačnu bitku protiv krivolovaca. Zbog te je borbe Fossey vjerojatno i izgubila život, iako njezino ubojstvo iz 1985. nikad nije riješeno.

Ellen uhvatila ženu da krade: 'Misliš da te nitko ne gleda...'
Ellen uhvatila ženu da krade: 'Misliš da te nitko ne gleda...'

- Ellen je oduvijek velika obožavateljica lika i djela Dian Fossey. Dijeli Dianinu posvećenost ovoj vrsti životinja i divi se njezinu odvažnom načinu života -  rekla je De Rossi. 

DeGeneres je izjavila kako je 'jako uzbuđena' zbog prilike da surađuje s tom organizacijom, dodavši kako je De Rossi 'znala pronaći pravi poklon' za nju. Ellen DeGeneres je velika aktivistica za zaštitu prava životinja, a organizacija za zaštitu prava životinja PETA 2009. proglasila ju je 'Ženom godine'. 

PA/Pixsell

Ellen i Portia upoznale su se 2004. u backstageu holivudske zabave i ubrzo započele vezu. U kolovozu 2008. bila je mala ceremonija vjenčanja u njihovoj vili na Beverly Hillsu, nedugo nakon što su istospolni brakovi proglašeni legalnima u Kaliforniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...