Obavijesti

Show

Komentari 13

Svi ga vole: Denis ima autizam, a svoj novac daje siromašnima

Svi ga vole: Denis ima autizam, a svoj novac daje siromašnima
2

VELIKO SRCE Mladi Barta svira po Sarajevu i čeka povratak na pozornicu ‘Supertalenta’. Želi zadiviti Maju i Martinu jer one su njegove miljenice u žiriju, kaže Denisov otac...

VIDEO

Denis jedva čeka doći u Zagreb, svako malo navaljuje, ispituje kad ćemo napokon krenuti, rekao je Nebojša Barta, Denisov tata.

Njegov sin jedinac ušao je u polufinale “Supertalenta” i za nedjelju je pripremio pjesmu Miše Kovača “Ostala si uvijek ista”. Otac je izuzetno ponosan na Denisa jer smatra da je svojim nastupom pokazao drugoj djeci s invaliditetom kako mogu živjeti kao i svi drugi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

- Denis jedva čeka nedjelju, raduje se susretu s Majom Šuput i Martinom Tomčić jer one su njegove miljenice u žiriju - priča otac.

Dodaje da je donedavno Denis svirao po ulicama Sarajeva, ali otkako je zahladilo, povukao se.

Denis je borac: Ima autizam, a svirao je s Halidom i Bocellijem
Denis je borac: Ima autizam, a svirao  je s Halidom i Bocellijem

- Najčešće svira vikendima, kad je Sarajevo puno turista. Bude ljudi iz Zagreba, cijele Hrvatske, pa ga prepoznaju, slikaju se s njim. Tih dana osjetno više je i zaradio, a mnoge ga obitelji i udruge pozivaju da im dođe svirati - kaže otac.

Denisa zovu dobrim duhom Sarajeva. Vole ga svi. Halid Bešlić (64) upoznao ga je kad je došao u udruženje Svjetlo u Sarajevu podijeliti ulaznice za svoj koncert. Denis ga je zadivio sviranjem poput virtuoza.

- Glumac Mirza Tanović radio je Denisu CD i DVD, a i glumio je u spotu. Svi kažu: ‘To je naše dijete’ - kaže Denisov tata Nebojša.

Dodaje da su svi nježni prema njegovu sinu, popričaju onoliko koliko mladić može pričati. Denisa su, naime, deveti dan nakon rođenja operirali, a nakon 40 dana počeo je gubiti vid. Nakon tri operacije očiju je oslijepio. Boluje od epilepsije, a u četvrtoj godini javio mu se autizam. Ruke koristi samo za skladanje.

Denis rasplakao žiri i publiku: Ovaj trenutak je poanta showa
Denis rasplakao žiri i publiku: Ovaj trenutak je poanta showa

– Zna reći tek nekoliko rečenica kao: ‘Kako se zoveš’, ‘Kako si’ i sl. Od Sarajeva do Zagreba učio je rečenicu kojom se predstavio žiriju – kaže tata.

Dok se liječio u Padovi, upoznao je Andreju Bocellija (60). Proslavljeni tenor došao je dati donaciju i skrenuli su mu pozornost na Denisa. Družili su se pola sata i Bocelli ga je pozvao da mu bude gost na koncertu u Veroni. Izveli su “O Sole Mio”. Denis ima svoju tvrtku, prvu u Bosni i Hercegovini registriranu za ulične svirke. Zarađeni novac rado donira potrebitima. Prije pet godina svirao je ispred sarajevske katedrale i cijelu zaradu darovao stradalima od poplava. Skladati je počeo s 13 godina. Jako voli Parni valjak, Prljavo kazalište i Film. Njihove hitove svira i pjeva na talijanskom. Iako poznaje mnoge i svi ga vole, Denis još nema prijatelja.

- Njegovi prijatelji su moji prijatelji. Nikad mu nitko nije rekao: ‘Dođi se k meni igrati’. I sad, kad se svjetla pozornica ugase, moj Denis opet ostaje sam - kaže tata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu