Obavijesti

Show

Komentari 14

DiCaprio već 25 godina nije snimao pod ženskom ‘palicom’

DiCaprio već 25 godina nije snimao pod ženskom ‘palicom’
13

U filmu ‘Bilo jednom u Hollywoodu’ Leonardo je stao uz bok Brad Pitta. Dvojac u priči pokušava pronaći mjesto pod suncem u Americi daleke 1969.

VIDEO

Dugo iščekivani Tarantinov film 'Bilo jednom u Hollywoodu' u naša kina stiže 15. kolovoza, a prije početka prikazivanja Quentin Tarantino (56) iznenadio je sve priznanjem kako razmišlja o redateljskom umirovljenju.

72nd Cannes Film Festival - Screening of the film "Once Upon a Time in Hollywood" in competition - Red Carpet Arrivals

Osebujni američki scenarist, filmski redatelj i glumac znao je o tome i prije govoriti, ali čini se da bi ovog puta to zaista moglo biti tako te da će film u kojem je upario Leonarda DiCaprija (44) i Brada Pitta (55), u priči o glumcu i njegovu dvojniku koji pokušavaju pronaći svoje mjesto pod suncem u hipijevskom Hollywoodu daleke 1969.

S Tarantinom je DiCaprio već surađivao u “Odbjeglom Djangu” 2012., a u njegovu CV-ju stoje brojne suradnje s velikim filmašima poput Martina Scorsesea, Jamesa Camerona, Woodyja Allena, Christophera Nolana, Stevena Spielberga, Alejandra G. Iñárritua i mnogih drugih, no ono što je mnogima posebno upalo u oko je i da oskarovac nije radio s redateljicom još od devedesetih.

Točnije od 1995. i ne osobito uspješnog filma 'Potpuna pomrčina' poljske redateljice Agnieszke Holland. Iako je DiCaprio u tom nezavisnom filmu dobio pohvale, kao da mu je prisjela ženska ruka iza kamere, i otad na setu vjeruje samo muškarcima.

- Leonardo jako pažljivo vodi svoju karijeru. Nemam problem s tim što radi samo s redateljskom elitom i iz toga je proizašla nekolicina dobrih filmova, ali u stadiju karijere u kojem je on, kao jedna od najvećih holivudskih zvijezda, mogao bi vući riskantnije i izazovnije poteze.

Primjerice, snimiti neki manji film ili dati priliku manje afirmiranom redatelju. Čovjek sa ženom nije radio 25 godina i mislim da to nije slučajno - analizirao je Guy Lodge, filmski kritičar Guardiana.

Izjava je pokrenula lavinu komentara u filmskim krugovima. Jedni su pohitali obraniti glumca, ali velik dio javnosti detektirao je istu stvar pa su tako iskopali podatak da je DiCaprio samo dvaput u karijeri radio na setu sa ženama.

Prvi put je to bilo još 1991., u debiju na filmskom platnu kad je kao tinejdžer glumio u 'Critters 3'. Riječ je o pomalo bizarnom hororcu Kristine Peterson, koji je malo koga impresionirao, a Leo se poslije toga vrlo teško dao u nesigurnije vode. Na glasu kao glumac koji radi isključivo provjerene i dobre projekte, DiCaprio je Oscara dobio prilično kasno. Tek 2016. za glavnu ulogu u 'Povratniku', a po mnogima ga je zaslužio i puno prije.

Tijekom dvadesetpetogodišnje karijere DiCaprio je za Oscara bio nominiran četiri puta. Prvi put nominiran je 1993. za film 'Što muči Gilberta Grapea'. Nominiran je bio i triput za glavnu ulogu u filmovima 'Avijatičar', 'Krvavi dijamant' i 'Vuk s Wall Streeta'. Prijelaz sa statusa 'zvijezde' na 'superzvijezdu' stekao je nakon uloge Jacka Dawsona u blockbusteru iz 1997., 'Titanic', najuspješnijem filmu svih vremena koji je uz to osvojio 11 Oscara.

Sljedećih godina Leonardo je uživao u statusu svjetske zvijezde, a brojni mediji, ali i obožavatelji dijelili su mu komplimente kao što su 'tinejdžerski zavodnik' i seks-simbol. Časopis People u više ga je navrata uvrštavao na popis najljepših ljudi na svijetu.

Na vrhuncu slave 1998., DiCaprio se pojavljivao na brojnim naslovnicama, od Vanity Faira do Rolling Stonea. No glumac je davnih dana shvatio da slavu iz devedesetih više nikad neće dostići.

- Nemam veze s fenomenom ‘Titanica’ i s tim što je moje lice postalo širom svijeta - komentirao je DiCaprio te dodao:

- Nikad više neću dosegnuti takvu popularnost, ali to i ne očekujem. To nije nešto što ću pokušavati postići - odlučio je svojedobno glumac i nastavio karijeru koju je počeo u ranoj mladosti. Već je u dvanaestoj godini tražio agenta, ali su ga isprva odbili nekoliko puta. Jedan mu je predložio da anglizira svoje ime u Lenny Williams, što je Leonardo odbio.

Bez obzira na naslovnice i kontroverze koje su se pojavile o njemu nakon 'Titanica', Leonardo je bio usredotočen samo na glumu, pa su se uloge nastavili redati te je ponovno bio na vrhuncu zahvaljujući projektu s Dannyjem Boyleom temeljenog na kultnom romanu Alexa Garlanda 'Žal'.

Iako je ostvario velik broj uloga, DiCaprija osim ljubavi prema glumi veže i prema većim pravima za životinje i zemlju. Njegova organizacija 'Leonardo DiCaprio Foundation' donirala je 650 milijuna kuna za borbu protiv klimatskih promjena. Organizaciju je osnovao prije 20 godina.

- Bilo da se radi o pojedincima, pokretima na lokalnoj razini ili o velikim neprofitnim organizacijama, željeli smo se usredotočiti na dobivanje kritičnih sredstava za one koji bi mogli imati utjecaj - rekao je Leonardo, a glumio je u dokumentarnom filmu 'Prije poplave' 2016. godine, koji se fokusirao na pitanje klimatskih promjena.

No Crédit - BI - No Web - Leonardo DiCaprio et sa compagne Camilla Morrone dans les tribunes du Parc des Princes lors du match de ligue des champions de l

DiCaprio i George Clooney (58) bili su poznati kao vječni neženje koji lijepe žene mijenjaju kao čarape. No dok je u srednjim godinama odvjetnica Amal Alamuddin (41) uhvatila Clooneyja, DiCaprio se i dalje ne da. Jedan je korisnik Reddita napravio graf kojim je empirijski dokazao još jedno.

Ne samo da se Leo ne želi 'smiriti' nego kategorički odbija hodati sa ženom starijom od 25 godina. Gotovo da nije bilo žene s kojom je hodao a da nije bila manekenka, po mogućnosti plavuša.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama