Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Diklić slavi 65 godina karijere: Prije koncerta meč badmintona

None Foto: Anita Nadj 6

Pjevač je kralj zagrebačkih šansona i hrvatskih evergreena, a karijeru je započeo 50-ih godina kada je svirao i pjevao na zagrebačkim plesnjacima

Pogon Jedinstva započinje jesensku sezonu koncertom velikog umjetnika i kantautora Drage Diklića (80) koji obilježava 65 godina bogate glazbene karijere. Koncert će biti 22. rujna u 19 sati, a Diklića će pratiti glazbenici Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitari, Mladen Baraković na basu te Josip Cvitanović na bubnjevima.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Prije koncerta publika može igrati badminton s organizatorima Pogona ili čak otkriti novu igru Molkky koja je finska verzija boćanja te razgledati umjetničke radove talentiranih učenika Škola primijenjene umjetnosti i dizajna. 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Diklić je kralj zagrebačkih šansona i hrvatskih evergreena, a karijeru je započeo 50-ih godina kada je svirao i pjevao na zagrebačkim plesnjacima. Pjevač se glazbom profesionalno počeo baviti 1958. kada je otišao u inozemstvo. Nakon povratka u Zagreb je osnovao orkestar 'Profesionalci' te je počeo pisati vlastite kompozicije.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Diklić je 1971. preuzeo Zagrebački festival zabavne glazbe. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja, među ostalim Porina za životno djelo. Njegove pjesme 'Još samo večeras', 'Oprosti, volim te', 'Ja ti dajem sve', 'Poklonit ću ti jesen svog života', 'Opet si plakala', 'Zašto ovaj dan ne traje', 'Za sve je kriva moja ljubav' i 'Igra života' spadaju među vrhunce domaće popularne glazbe. Uz to, Drago je i strastveni igrač bridža i predsjednik Zagrebačkog bridž saveza.

Foto: Anita Nadj

Ovaj stari Trnjan i zaljubljenik u svoj kvart, na Jedinstvenoj vrtnoj zabavi svirat će upravo u vlastitom susjedstvu.

 

Komentiraj, znaš da želiš!