Obavijesti

Show

Komentari 16

Dion: 'Nastavak turneje bila je posljednja želja moga supruga'

Dion: 'Nastavak turneje bila je posljednja želja moga supruga'
15

Njezin pokojni muž Rene uvijek je vjerovao u njezin talent, a želja mu je bila da nastavi nastupati i nakon njegove smrti. Postala je jedna od najprodavanijih pjevačica, a sada je najavila sljedeću svjetsku turneju

VIDEO

Jedna od najvećih i najcjenjenijih glazbenih zvijezda današnjice, kanadska pjevačica  Céline Dion (51), najavila je svoju svjetsku turneju koja nosi ime Courage. Započet će u Brooklynu, a zadnji koncert turneje će biti u Londonu. 

Nagađalo se da će doći i u Hrvatsku, što je sada potvrdila. Dion će nastupati u Zagrebu, a 'koncert za pamćenje' bit će 5. lipnja 2020., i to u dvorani koja može primiti najviše njenih fanova, Areni Zagreb. Između ostalog, nastupit će i u Los Angelesu, San Franciscu, Budimpešti, Amsterdamu, Berlinu, Dublinu...

Inače, turneja se ne zove slučajno Courage, jer je riječ o imenu njena 12. albuma na engleskom jeziku, koji će izaći sredinom studenog. Osim popularnih hitova poput ‘My Heart Will Go On’ i ‘Because You Loved Me', Dion će zapjevati i singlove poput 'Lying Down', 'Courage' i 'Imperfections'. 

Celine Dion je četrnaesto dijete u siromašnoj obitelji, ali bez obzira na to, njena je obitelj bila sretna jer od života nisu tražili puno. Svima je u obitelji puno značila jedino glazba. Uostalom, Celine je i dobila ime po pjesmi 'Celine' francuskog pjevača South Ofrea. Pjevačica je odrastala pjevajući sa svojom braćom i sestrama u malom klavirskom baru 'Le Vieux Baril', kojim su upravljali njihovi roditelji Ademar i Terezija.

Reuters/Pixsell

Kada je imala 12 godina, njezina je majka poslala snimku pjesme koju je Celine napisala i pjevala 38-godišnjem menadžeru i producentu Rene Angelilu. Za njega je Celine tada bila samo talentirano dijete i ništa više, međutim, kasnije je njihovo upoznavanje potpuno promijenilo njen život. Kad je imala 19 godina, a on 45, Celine i Rene su se zaljubili. Rene je bio stariji od nje punih 26 godina i zato su vezu krili dok se nisu oženili sedam godina kasnije. Udala se za njega unatoč brojnim polemikama 17. prosinca 1994. godine u katedrali Notre Dame u Montrealu. Celine je s Renom dobila sina Charlesa (18) te blizance Eddyja i Nelsona (8).

83rd annual Academy Awards, Hollywood, USA

Ljubav i brak Celine Dion i Renea potrajali su sve do njegove smrti 2016. Rene se s karcinomom borio od 1998. godine. U ožujku 2014. bio je na operaciji na kojoj mu je odstranjen zloćudni tumor s grla. Angelil se teško oporavljao, stoga je pjevačica pauzirala svoju karijeru i u potpunosti se posvetila njegovoj njezi. Šokirana Celine tada je otkirla i da joj jedna od sestara boluje od raka grla.

Veronic Voices Red Carpet Event - Las Vegas

Mjesecima se borila s depresijom no odlučila je nastaviti svoju svjetsku turneju jer je tako, otkrila je, htio njen suprug prije no što je umro. Posljednja želja mu je bila i da joj umre u naručju. Reneova želja je bila da mu sprovod bude u crkvi Notre Dame u Montrealu, istoj onoj u kojoj su se vjenčali. Celine Dion nikada nije krila da joj je njen muž Rene ljubavno i seksualno bio prvi i jedini muškarac u životu. Celine kaže kako ne može zamisliti biti s drugim muškarcem jer i dalje voli pokojnog supruga i nijedan joj muškarac u životu nakon njega nije potreban.

Music Celine Dion

Rene je toliko vjerovao u njezin talent da je na početku njene karijere založio svoju jedinu kuću da bi financirao njen prvi album. Kasnije je Dion s vremenom postala jedna od najprodavanijih pjevačica glazbenih zvijezda današnjice. Dobila je brojne nagrade uključujući dva Oscara za pjesme u filmovima i sedam Grammyja. 

2007 Vanity Fair Oscar Party

Inače, Alen Ključe organizira njezin koncert u Zagrebu, zbog čega je iznimno ponosan.

- Radi se o jedinom njezinom koncertu na ovim prostorima. Više od deset godina želio sam Celine Dion dovesti u Hrvatsku i publici priuštiti jedinstveni glazbeni doživljaj koji do sada nije viđen na ovim prostorima i koji će se dugo pamtiti - rekao je.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

10:33

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac