Obavijesti

Show

Komentari 1

'Djeca u dijaspori uče hrvatski jezik pomoću naših pjesama...'

'Djeca u dijaspori uče hrvatski jezik pomoću naših pjesama...'
7

Hrvati u inozemstvu su željni domaćih pjesma. Nismo uopće to očekivali. Najveća satisfakcija je kad nam dođu roditelji i kažu 'Moje dijete priča hrvatski zahvaljujući vašim pjesmama', priča Marko Novosel

VIDEO

Marko Novosel, Ivan Novosel i Saša Pleše sjedili su u kultnom kafiću u Zaprešiću, istom onom u kojem su se okupljali prije 20 godina kad su odlazili na Dinamove utakmice. Ništa se posebno nije promijenilo u njihovim životima - ljubav prema Dinamu i navijanju i dalje je prisutna, samo utakmice sada gledaju kod kuće s obitelji, imaju nekoliko bora više, ali jednaki duh za stvaranjem pjesama. Zapravo, u posljednje dvije godine Zaprešić Boysi angažiraniji su nego ikada prije. 

Ovaj se trio zajedno s Bojanom Šalamonom Shallom, nedavno vratio s turneje po Americi i Kanadi, a njihova popularnost u inozemstvu ostavila ih je bez teksta. 

- Hrvati u inozemstvu su željni domaćih pjesma. Nismo uopće to očekivali. Najveća satisfakcija je kad nam dođu roditelji i kažu 'Moje dijete priča hrvatski zahvaljujući vašim pjesmama'. Srce nam puca od sreće, a to je i cilj naših turneja - objašnjava Marko te dodaje kako osim koncerata i turneja, bend dobiva pozive i na dječje rođendane, nogometne utakmice te vjenčanja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobili smo jednom video na kojem su mladenci otplesali prvi ples na “Srce vatreno” - govori Ivan. Od 2005. godine kad su nastali pa sve do danas ovi dečki iz Zaprešića nisu ni slutili da će postati toliko popularni. 

- Tata nas je vodio na utakmice kad smo bili klinci i tako se usadila naša ljubav prema navijanju, tako da su naše pjesme zapravo nekakvo naslijeđe navijanja - objašnjava Marko te dodaje kako vodi sina na utakmice, no ne želi da bude aktivan navijač kao što je bio on. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:20

Nakon što su prošle godine izbacili pjesmu 'Igraj moja Hrvatska' koja ima basnoslovnih 14 milijuna pregleda, ovaj navijački bend već je počeo pripremati nove pjesme s obzirom na to Europsko prvenstvo u nogometu 2020. godine. 

- Očekuje se da prije aktualnog prvenstva izbacimo navijačku pjesmu. Vidi se da nisu to klasične navijačke pjesme već ima elemenata ljubavi prema Hrvatskoj - dodaje Marko koji je autor svih pjesama. Saša i Ivan su vokali, a Shallina uloga je uloga glazbenog producenta. Iako su neki od njih braća, drugi kumovi, svi su se složili oko toga da njihova suradnja izgleda kao brak.

- To je kao brak jer je potreban veliki kompromis. Na turneji smo proveli četiri tjedna svaki dan zajedno. Bilo je tu stresnih situacija, ali bitno je da smo si međusobno podrška - govori Saša. 

Iako se radi o navijačkom bendu, ovaj trio se složio da u Hrvatskoj nedostaje mladih snaga hip-hopa te pozivaju sve one koji misle da znaju repati da se prijave na “Rap Camp”, prvi hrvatski hip-hop talent show. Prijave traju do 14. listopada, pobjednik će osvojiti ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna, a informacije pronađite na rapcamp.24sata.hr.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju