Obavijesti

Show

Komentari 7

Dobili titule: Kraljevi i kraljice koji su se vjenčali za pučane

Dobili titule: Kraljevi i kraljice koji su se vjenčali za pučane
1

Svoje veze godinama su držali u tajnosti jer su se njihove obitelji protivile takvim brakovima. Neki su se prijetili odricanjem titule samo kako bi mogli biti 'slobodni u ljubavi'

VIDEO

Kraljevski brakovi nekoć su se sklapali kako bi se potvrdili diplomatski donosi, učvrstile granice ili popravili odnosi s nekom zemljom, no danas to više nije potrebno. Glavni motiv braka je ljubav između svoje ljudi i potomci, a kraljevske obitelji jednako su zanimljive kao i nekada.

Grace Kelly 

Jedna od najljepših Holivudskih žena koja je postala princeza od Monaka, preminula je 14. rujna 1982. u 53. godini. Grace Kelly dan ranije izletjela je s ceste nakon što je tijekom vožnje doživjela moždani udar. Gracein mladenački san bio je postati glumica iako se njezin otac toj ideji protivio. Na filmskom festivalu u Cannesu upoznala je vladara Kneževine Monako Rainiera III. i već godinu dana kasnije par se zaručio. Njihova ljubav iako je izgledala savršena, bila je jedna velika laž. Naime, Rainier se morao što prije oženiti i osigurati nasljednika kako Kneževina ne bi bila pripojena Francuskoj, a Grace je tražila prikladnog muža prihvatljivog njezinoj obitelji. Vjenčanje je u medijima bilo prozvano vjenčanjem stoljeća. Na civilnoj ceremoniji bilo je prisutno 700, a na crkvenoj 600 uzvanika, a Grace je zablistala u haljini oskarovke Helen Rose od 30 metara svile i tafta, 125 godina stare čipke i tisuće bisera.

Grace Kelly, circa 1954...........

Sonja Haraldsen

Sonja Haraldsen (80) rođena je kao pučanka u Oslu, a u ožujku 1968. udala se za kralja Harald V (81). Svoju vezu godinama su držali u tajnosti jer se njegova obitelj protivila tome što Sonja nema kraljevske krvi. Tadašnji princ Harald često se svađao s ocem zbog nje, nekoliko se puta i prijetio da će se odreći titule samo kako bi slobodno mogao biti s njom. Vjenčali su se 29. kolovoza 1968.godine. Par ima dvoje djece, princezu Märthu Louise (46) i princa Haakona Magnusa (44).

PXL

Daniel Westling 

Victoria (40) i Daniel Westling (44) upoznali su se 2001., a devet godina nakon svoju ljubav 'okrunili' su brakom. Daniel je bio trener i vlasnik teretane koju je švedska princeza Victoria redovno posjećivala. Dugo godina borila se s anoreksijom, a suprug joj je tada pomogao da prođe kroz teško razdoblje života. Par se vjenčao u katedrali u Stockholmu. Victoria Ingrid Alice Desiree je starija kćerka kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Sofije, i njemačkog je i brazilskog porijekla. Par ima dvoje djece, princezu Estelle (6) i princa Oscara (2). 

Princess Victoria of Sweden celebrates her 34th birthday

Michiko Shoda

Michiko (83) je upoznala je princa Akihita (84) dok je igrala tenis 1957. godine. Mnogi građani i članovi japanskog plemstva protivili su se njihovoj vezi, no na kraju je vrhovni sud paru dao dozvolu za brak. Vjenčali su se 1959. godine. Michiko je postala prva obična građanka koja se udala u japansku kraljevsku obitelj. Par ima troje djece. 

Maxima Zorreguieta

Maxima Zorreguieta (46) diplomirana je ekonomistica koja je radila u banci prije nego što je upoznala princa Willema-Alexandera (51) u Španjolsko i postala kraljica Nizozemske. Princ joj se predstavio samo kao 'Alexander', a ona tvrdi da nije znala da je on član kraljevske obitelji. Kada joj je rekao istinu, Maxima je pomislila da se šali. Par se vjenčao 2002. godine. Par ima troje djece, princeze Catharina-Amalia, Alexia i Ariane.

Letizia Ortiz 

Letizia Ortiz (45) poznata novinarka i televizijska voditeljica radila je za najveće medijske kuće te je nakratko bila dopisnica iz Meksika. Kada je upoznala Španjolskog princa Felipea (50), iza sebe je imala već jedan brak. S princom se vjenčala u svibnju 2004. godine. Par je dobio dvije kćeri, Leonor i Sofiju. Kada je prinčev otac abdicirao 2014. Filipe je postao kralj, a ona kraljica. 

Spanish Royals Host A Lunch For President Of Mexico And His Wife.

Kate Middleton

Princ William (35) i Kate Middleton (36) vezu su započeli tijekom studija na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj gdje su nekoliko godina stanovali u istoj kući s još nekoliko prijatelja. Iako su 2001. godine zajedno upisali povijest umjetnosti, William se kasnije prebacio na studij geografije. Oboje su diplomirali 2005. godine, a njihove obitelji to su proslavile zajedničkim ručkom. 

Kate je najstarije dijete biznismena Michaela Middletona i bivše stjuardese Carole. Godinama je u vrhu liste najbolje odjevenih žena u Velikoj Britaniji i smatraju je modnom ikonom poput pokojne princeze Diane. Kate je udajom za Williama postala princeza, a zanimljivo je kako od 1600. godine u njihovo kraljevstvo nije ušla osoba koja nema kraljevsku krv. Par ima troje djece, dva sina i curicu. 

Royal Baby

Drame Kylie Jenner: Tko je otac male Stormi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...