Obavijesti

Show

Komentari 2

Dodjela glazbenih nagrada: Edo Maajka slavi s albumom godine

Dodjela glazbenih nagrada: Edo Maajka slavi s albumom godine
7

Hrvatski glazbeni novinari i predstavnici medija odabrali su dobitnike prve Rock&Off nezavisne glazbene nagrade, a u devet kategorija izabrali su najbolje od hrvatske rock, alternativne hip hop, indie, kantautorske, kantautorske, jazz i elektronske scene

VIDEO

Prve Rock&Off nezavisne glazbene nagrade dodijeljene su u četvrtak u Tvornici kulture u deset kategorija, nagradu za životno djelo dobio je Zdenko Franjić, album 'Put u plus' Ede Maajke (40) proglašen je albumom 2018., a nagradu mu je uručio Damir Martinović Mrle (57). 

- Koja noć! Nakon dodjele nagrada smo se naplesali, popilo se i ostali smo do jutra. Sjećam se da sam dao neku nagradu Edi Maajki, ali nemam pojma koju - pojasnio je Mrle. 

Pjesma 'I Never Meant To Be There' riječke grupe Jonathan odnijela je nagradu za pjesmu godine.

Zagreb: Dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off  u Tvornici

Dobitnike prve Rock&Off nezavisne glazbene nagrade, odabrali su hrvatski glazbeni novinari i predstavnici medija. U devet kategorija izabrali su najbolje od hrvatske rock, alternativne hip hop, indie, kantautorske, kantautorske, jazz i elektronske scene.

Album 'Put u plus' repera Ede Maajke proglašen je u Tvornici kulture albumom godine, dok je pjesma riječkog benda Jonathan 'I Never Meant To Be There' nagrađena kao najbolja u 2018. godini.  

U kategoriji novih izvođača nagradu je osvojio bend Rezerve, a grupa Chui dobila je dvije nagrade, za koncertnog i Jazz&Off izvođača godine. Grupa The Strange nagrađena je za Rock&Off izvođača godine, a u Pop&Off kategoriji pobjedu je odnio bend Detour.

Nagradu publike kao i onu za najboljeg reperskog izvođača osvojio je Vojko V (34), dok su u Elektro&Off kategoriji slavili Nipplepeople.

Zagreb: Dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off  u Tvornici

Osnivač nezavisne izdavačke kuće 'Slušaj Najglasnije' Zdenko Franjić dobio je nagradu za životno djelo. Njegova izdavačka kuća izdala je prve albume grupa Majke, Overflow, Bambi Molestersa, Kojota, Goribora, a na dodjeli je istaknuto kako je Franjić nagrađen za 'neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda'.

Nagrađeni izvođači kratko su nastupili na dodjeli nagrada, Vojko V izveo je pjesmu 'Kako to', a svirali su i grupa Jonathan, Kandžija, The Strange, dvojac Nipplepeople, Chui, Rezerve, Detour, Kensington Lima i Ogenj, dok su na kraju večeri Let 3 i Vuco izveli pjesmu 'Golub Vaso'. Na dodjeli nezavisnih nagrada pojavio se i Joško Čagalj Jole (46) s kojim se publika oduševljeno slikala. 

- Uvijek vrlo rado dođem na ovakve evente i podržati svoje kolege glazbenike. Kad je lijepo vrijeme samo se sjednem na motor, pa se vozim od eventa do eventa - našalio se Jole. 

7 HIT FRIZURA ZA PROLJEĆE: Ako uskoro planirate frizeru, pokažite mu ove slike

Imate li svoje super fotografije s koncerata kultnih bendova? Šaljite ih na mail reporter@24sata.hr. Najbolje nagrađujemo! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane