Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dodjela Oscara će dogodine biti kraća: Uvode i novu kategoriju

None Foto: Matt Crossick/Press Association/PIXSELL 9

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade...

Organizatori dodjele Oscara objavili su u srijedu da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija, te uvesti novu kategoriju nagrade za najpopularniji film.

U pismu članovima, upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neki od 24 Oscara biti dodijeljeni tijekom stanke za reklame.

Promjene, koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019., velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.

Foto: HRT/screenshot

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade.

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za najpopularniji film niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama.

Dodjela Oscara redovito traje gotovo četiri sata.

"Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta", navodi upravni odbor.

Foto: Twitter/Screenshot

VIDI OVO: Kim se slikala na krevetu i postala viralni vic.

Komentari (13)
  • Dodjela kipića je postala sporedna stvar, formalnost u pauzi komentiranja stylinga i šminke glumica i glumaca i zurenja dali će kome cica ispast il će se koji muški počešat po jajima! Osim toga i dodatna zarada muškim toplim šveljama!

    8. 8. 2018,   21:09
  • Dosadilo ljudima gledati fešte glumaca i LGBT u kojoj ne pobjeđuju oni koje oni priželjkuju. Prije su bar nagradu dobili zasluženi filmovi, a sad sve više ulogu igra seksualna orijentiranost ili originalnost (nešto drugačije od ostalih) pa taman ta originalnost bila glupa. Kad gledam nagrađene filmove u većini slučajeva zaspem od dosade prije polovice filma.

    8. 8. 2018,   21:39
  • Neka se okane politike i liberalnih PC gluposti i da vidis porast gledanosti. Nije samo Oscar popusio gledanost, sve emisije, dodjele nagrada i talk showovi gdje je najbitnije popljuvat predsjednika i sirit tu neku liberalnu politiku su u slobodnom padu.

    8. 8. 2018,   22:01