Obavijesti

Show

Komentari 51

Dogodine u ovo doba bit ćemo milijunaši - 'Mućke' se vraćaju

Dogodine u ovo doba bit ćemo milijunaši - 'Mućke' se vraćaju
11

U povratničkoj epizodi humoristične serije “Mućke”, Del Boy Trotter proslavit će 65. rođendan. Skeč od nekoliko minuta emitirat će u udarnom terminu krajem ožujka

VIDEO

Prva epizoda kultne serije poslije 11-godišnje stanke bit će, kažu producenti, uvod u snimanje osme sezone. Legendarni Del Boy Trotter u povratničkoj epizodi humoristične serije “Mućke” slavit će 65. rođendan. Skeč od nekoliko minuta bit će dio humanitarne akcije. Emitirat će ga u udarnom terminu krajem ožujka.

Glavni glumci, David Jason (73), koji tumači Del Boya, i Nicholas Lyndhurst (52), koji se proslavio kao njegov mlađi brat Rodney, prije nekoliko tjedana su odradili probna snimanja u Shepherd’s Bushu, jednoj od najpoznatijih trgovačkih ulica u Londonu. Lokacije na kojima će se snimati ostatak epizode drže se u tajnosti. Ono što se zna je da će se serija snimati pred publikom, a u nove nastavke planiraju utući 5,4 milijuna kuna. Šlampavoj braći Trotter na setu serije pridružit će se prijatelji Trigger, Boycie, Denzil i Mickey Pearce. Povratak na male ekrane osmislio je tvorac serije John Sullivan, a scenarij s proslavom Del Boyeva rođendana počeo je pisati još prije nego što je 2011. umro od virusne upale pluća. Njegov rukopis dovršili su sinovi Dan i Jim.

- Iako je u novoj epizodi umirovljenik, Del Boy i dalje prodaje robu na crno i ne odustaje od uzrečice ‘U ovo doba sljedeće godine bit ćemo milijunaši’ - kažu Dan i Jim Sullivan. Trotteri i dalje žive u trošnom stanu u Peckhamu te redovito odlaze u lokalni pub Kobilja glava. Ondje će ih i poslije duge stanke čekati lukavi Boycie, prodavač rabljenih automobila, koji se razmahuje skupim odijelima i mobitelima. John Challis (71), koji se proslavio kao škrtac Boycie, nastavio je glumiti isti lik u seriji “Green Green Grass” iz 2005. godine.
Dvije godine prije prestale su se prikazivati “Mućke”. Serija koja je nastala 1981. u početku je bilježila lošu gledanost, ali s vremenom je postala najbolja engleska serija u povijesti.

Djed je umro na snimanju, a šanker Mike na Havajima

Lennard Pearce imao je 69 godina kad se srušio dok je snimao epizodu “Hole in One” iz četvrte sezone “Mućki”. Umro je na poslu. Njegove scene ponovio je Buster Merryfield u ulozi ujaka Alberta.

Nakon što je diplomirao na Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti u Londonu, Lennard Pearce uglavnom je glumio u kazalištu. Nije bio željan slave, pa je prihvaćao samo manje televizijske uloge. Zbog problema s povišenim krvnim tlakom često se rušio na poslu. Morao je piti sedam vrsta tableta.

- Taman sam odlučio odustati od glume, no tad me nazvao John Sullivan i ponudio mi ulogu u ‘Mućkama’. Znao sam da me zdravlje ne služi kao prije, ali htio sam biti dio projekta - rekao je Lennard. Prvi srčani udar imao je 1984. Dva dana poslije pustili su ga iz bolnice. Glumac se odmah vratio na set, ali umro je od drugog udara dok je snimao ulazak u pub Kobilja glava.

U “Mućkama” ga je zamijenio mlađi brat Albert, kojeg je glumio Buster Merryfield. Stric je ostao u seriji do 1996. Umro je u bolnici tri godine poslije od tumora na mozgu.

Engleska humoristična serija ostala je i bez Mikea, legendarnog šankera Kobilje glave. Kenneth MacDonald, koji je glumio vlasnika puba i šankera, umro je 2001. od posljedica teškog srčanog udara dok je s obitelji bio na godišnjem odmoru na Havajima. Tvorac serije John Sullivan nije htio ubiti njegov lik. Napisao je novi scenarij u kojem je šanker Mike završio u zatvoru zbog prevare.

- ‘Mućke’ su postale hit zbog sporednih likova, koji su u svaku epizodu donosili smijeh. Kolege koji su nas napustili nosimo u srcu i njima posvećujemo svaku novu epizodu - kažu braća Trotter. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao