Obavijesti

Show

Komentari 14

'Dogovoreno je da Novalju ne prikažu kao Sodomu i Gomoru'

'Dogovoreno je da Novalju ne prikažu kao Sodomu i Gomoru'
1

Nećemo dopustiti da nam se poništi trud i da se vratimo na početak. Htjeli bismo da cijela priča ima pozitivan ton, rekao je gradonačelnik Novalje, u kojem se snima reality o partijanerima iz Britanije

VIDEO

Napokon je emitirana prva epizoda BBC-jeva dokumentarnog realityja “Croatia 2017: The Brits are Coming”, koji prati mlade Engleze koji prvi put napuštaju domovinu i dolaze na našu obalu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:35

- Nikad nisam bila na godišnjem, ovo mi je prvi put, a sad ću deset dana provesti u Hrvatskoj o kojoj ne znam baš mnogo - rekla je Catherine, dok su druga dva momka objasnila kako se idu “ludo zabavljati neovisno o količini novca koji će u Hrvatskoj potrošiti”.

O cijelom se projektu oglasio i gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Upravo nam je on na početku i rekao kako nije riječ o “običnom reality showu, nego je to više dokumentarac koji radi najbolja BBC-jeva ekipa”.

- Kad su me kontaktirali i rekli mi da je riječ o realityju, ja sam im rekao da, iako imaju dopuštenje HAVC-a, mi im možemo otežati posao ako misle Novalju prikazati kao neku Sodomu i Gomoru. Mogućnost da se građani pobune ih je uznemirila pa smo počeli pregovarati - rekao je Dabo te napominje kako je siguran da će biti riječ o dokumentarcu i da je došla vrhunski profesionalna ekipa.

- Moraju valorizirati trud grada Novalje koji je u bitnome smanjio loše i neprimjereno ponašanje mladih. Nećemo dopustiti da nam se poništi trud i da se vratimo na početak. Htjeli bismo da cijela priča ima pozitivan ton i konotaciju da nam ne ugrozi ionako krhak PR. Većina mladih se pristojno zabavlja i ima respekt prema mjerama koje Grad poduzima - kaže gradonačelnik Dabo i napominje kako mnogi misle da je krut, no da će upravo preko ovakvog projekta pokazati koliko je zapravo fleksibilan te spreman na kompromise i pregovaranje kad je riječ o najboljem za grad Novalju.

Britanci, prema napisanom, žele snimiti dokumentarac o prvoj generaciji mladih ljudi koji žive lošije od svojih roditelja. Nezadovoljni su trendovima u svojoj zemlji, posebno Brexitom, za koji smatraju da ga je izglasalo ruralno stanovništvo i većina se ne slaže s izlaskom iz Europske unije.

Puno im je teže doći do prve nekretnine nego što je to bilo njihovim “starcima”, pa će radije novac koji imaju potrošiti na “partijanje” i dobar provod jer, tvrde, uspomene ostaju zauvijek.

Na Pag, između ostalih, dolaze mladi par koji želi “uhvatiti boju”, solo djevojka koja traži dečka i DJ koji će se pokušati probiti na domaćoj elektroničkoj sceni, za što je Zrće idealan start.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu