Obavijesti

Show

Komentari 96

Dolores već godinu dana nije s nama: Po ovome ju pamtimo...

Dolores već godinu dana nije s nama: Po ovome ju pamtimo...
10

U dobi od 32 godine Dolores Lambaša smrtno je stradala u prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Sredanaca. Auto u kojem je stradala vozio je Stojan Matavulj

VIDEO

Dolores Lambaša rođena je 29. ožujka 1981. godine u Šibeniku . U rodnom gradu završila je gimnaziju Antuna Vrančića, a nakon toga odlazi u Zagreb gdje je upisala glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Akademiju nije završila. U dobi od 32 godine stradala je u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Sredanaca. Preminula je 23. listopada 2013. u bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu . Otac Đino i majka Alma pokopali su je na šibenskom gradskom groblju Kvanj. Danas je prva godišnjica glumičine smrti.

Dolores je tijekom života imala mnoge uloge, većinom one u serijama, no javnosti su nekako više zanimljive bile njene ljubavne veze. Sama nikad nije krila da su joj omiljeni stariji muškarci.

Ljubavi: Voljela je starije muškarce

Posljednji s kojim je javno bila u vezi bio je tako Josip Radeljak (71). Poduzetnik i Lambaša zajedno su bili tri godine. Iako se pisalo da ju je Dikan izbacio iz svog stana na Cvjetnom trgu u Zagrebu, oboje su napominjali da su se početkom ožujka 2013. rastali bez incidenata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

24sata

Nakon prekida s Radeljakom Dolores se preselila k roditeljima u Šibenik, a zatim je počela unajmljivati stan u Splitu.

Ljubav se odselila iz naših srca i zauvijek nas napustila

Prije Dikana, Dolores je dvije godine bila u vezi s Franom Lasićem . Kad su u kolovozu 2009. prekinuli, pisalo se da je glumca, koji je od nje stariji bio 30 godina, ostavila jer je bio na rubu bankrota. Oboje su negirali te navode i naglasili da planiraju ostati dobri prijatelji.

Andrej Kreutz

- Obavještavamo sve drage ljude da se danas, nakon duge i dobro skrivane bolesti, odselila iz naših srca i zauvijek nas napustila ljubav Dolores Lambaše i Frane Lasića - opisala je Dolores prekid na društvenoj mreži.

Prije Lasića, gotovo pet godina, Dolores je bila u vezi s Ivom Gregurevićem (61). Par je imao turbulentnu vezu. Prekidali su i mirili se u nekoliko navrata, no 2007. su konačno prekinuli ljubavne odnose.

Andrej Kreutz

- Meni i Ivi nije presudila velika razlika u godinama, kao što mnogi misle, nego smo pali na testu međusobnog povjerenja, što se događa mnogim parovima - izjavila je tada Dolores.

Ivo i ja pali smo na testu međusobnog povjerenja

Mnogi su pričali da je s Gregurevićem bila samo iz interesa, kako bi joj pomogao u glumačkoj karijeri, no ona je takve navode nazivala najobičnijim lažima i izmišljotinama.

Povezivali je s Matavuljem i Rukavinom

Neposredno prije smrti Dolores su u kuloarskim pričama povezivali sa Stojanom Matavuljem (53) . On je vozio automobil u kojem je Dolores zadobila kobne ozljede. Sam je bio lakše ozlijeđen. Matavulj je u 'Ruži vjetrova' glumio Stipu Odaka, a Dolores je u seriji glumila Tamaru Marin. Pričalo se da su se zbližili na setu.

Glumac živi glumu, u svakom trenutku svoga života

Na proljeće 2013. Dolores se povezivalo s redateljem Goranom Rukavinom (42), no on je ta nagađanja sam demantirao. I s njim je surađivala na 'Ruži vjetrova', ali i radeći na seriji 'Najbolje godine'.

- Glumac živi glumu, u svakom trenutku svoga života. I jedino takva vrsta posvećenosti može biti vrijedna i zapažena i drugoga ostaviti bez daha. Osjećam se povlaštenom što sam dobila priliku i dar baviti se ovim plemenitim zanimanjem - rekla je Lambaša nedugo prije nego je tragično preminula.

U dokumentarcu otkrila sve

Novinarka Silvana Menđušić snimila je dokumentarac ' Naslovnica ' koji je otkrio planove i strahove pokojne Dolores. Lambaša je u filmu pričala a o svojoj karijeri i nategnutim odnosima s medijima.

- Nije mogla razumjeti da ljude više interesira njezina intima nego problemi u kojima se nalazi država - ističe Silvana Menđušić.

VIDEO

Na dokumentarcu su počeli raditi u ranu jesen 2012., a završavali su ga u rano proljeće 2013. godine.

Nakon što je završeno snimanje, Dolores ih je tražila da u njega uvrste još neke scene. Naime, tada je bila uzbuđena jer je dobila ponude za nekoliko projekata. Na premijeri filma u ožujku 2014. bio je i Radeljak. Film je gledao iz zadnjeg reda kina.

Karijera: Najviše uloga imala je u serijama

Često je govorila kako uživa dok snima i da se na setu osjeća kao kod kuće. Uloga Željke Ljubas u 'Dobrim namjerama' bila joj je druga serijska uloga u karijeri. U dramskoj seriji glumila je suprugu brutalnog kamatara Dine Ljubasa kojeg je glumio Goran Grgić.

U serijama je debitirala 2006. ulogom Ruže u ' Odmori se, zaslužio si ', Serije u kojoj je Ivo Gregurević imao jednu od glavnih uloga. U ' Zauvijek susjedi ' imala je epizodnu ulogu u kojoj je glumila samu sebe. Luciju Nardelli glumila je u ' Zakonu ljubavi ', dok je u ' Najboljim godinama ' tumačila lik sportašice Vanje Brezjak koja se opterećuje mišljenjem da je muškarac zarobljen u ženskom tijelu.

VIDEO

U 'Ruži vjetrova' intrigirala je publiku u liku odvjetnice i spletkarice Tamare Marin, bliske ljudima iz krim-miljea.

VIDEO

Osim u serijama, Dolores je ostvarila i nekoliko filmskih uloga. Najupečatljiviju joj je ona u filmu Nikše Sviličića 'Vjerujem u anđele'.

Mediteranska komedija o fatalnoj ljepotici koju je Dolores glumila i dobroćudnom poštaru (Vedran Mlikota) nagrađena je sa sedam nagrada publike diljem svijeta. Uloge je dobila i u filmovima 'Tumor' te 'Pravo čudo'.

VIDEO

Na kazališnim daskama nastupala je u predstavi zagrebačkoga HNK “Dom Bernarde Albe”, u režiji Božidara Violića, u kojoj je imala glavnu ulogu Adele.

Pisala je roman s autobiografskim elementima

Prije smrti Dolores je čak radila na autobiografskom romanu. Nekolicini svojih prijatelja dala je još u rujnu 2010. godine prvih dvadesetak stranica rukopisa. U nedovršenoj knjizi Dolores piše tko je bio njena strastvena ljubav, ali je rijetko imao novca, tko je njezin Odisej, a tko je Starješina koji ju je otjerao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'