Obavijesti

Show

Komentari 68

Domaće zvijezde žive u strahu: Prijete im manijaci 'iz pakla'

Domaće zvijezde žive u strahu: Prijete im manijaci 'iz pakla'
3

Osim što su joj patrolirali oko kuće, policija je Miji Begović savjetovala da angažira zaštitara. Uhoda Renate Sopek se pravdao kako su ga na sve to natjerali izvanzemaljci

VIDEO

Bojim se razgovarati o tome da me uhoda ne počne ponovno pratiti, kaže Mia Begović (53). Prije nekoliko godina muškarac ju je zvao na kućni telefon i govorio joj da će doći na kavu. No nije stao na tome. Na zagrebačku kućnu adresu čak joj je slao i fotografije kćeri Maje Lene Lopatny (24), a na čelu joj je nacrtao nišan. Prijetio je da će ih obje ubiti pa ga je glumica prijavila. Iako ih je poslije obavijesnog razgovora prestao uznemiravati, policija je ipak pojačala ophodnju oko Mijina stana i kćerine škole.

Od straha se preselila

U policiji su joj savjetovali da angažira zaštitara, ali glumica nije imala 100 kuna na dan za pratnju jer, kako je rekla prijateljima, ne živimo u Americi, nego u Hrvatskoj.

O muškarcu koji ju je svojedobno uhodio nerado priča i Ornela Vištica (26).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Davor Puklavec/PIXSELL

- Ne govorim o tome ni prijateljima jer mi je to bilo jako stresno, teško i dramatično razdoblje u životu - kaže glumica koju je zaštitar RTL televizije danonoćno morao čuvati od uhode. Muškarac je glumicu prije dvije godine slijedio, čekao je ispred stana i bio vulgaran.

Doznajemo da je uhodu, koji je bio Ornelin susjed, policija na kraju uhitila. S obzirom na to da je muškarac bio psihički bolestan, pustili su ga. Glumica nije imala drugog izbora nego iseliti se iz zgrade.

- Već godinama živim sama i nije mi svejedno. Pravo je opterećenje kad netko stalno hoda iza tebe, vi stanete, on stane, idem iznijeti smeće do kontejnera, on dođe kod kontejnera. Nekoliko puta mi se direktno obratio i nije bio nimalo ugodan. Izgledao je zastrašujuće, kao da je izišao iz nekog trilera - rekla je zvijezda TV serija 'Larin izbor' i 'Vatre ivanjske'.

Zaključala se u autu

I Renati Sopek (36) na kućnu adresu nepoznati je muškarac slao rukom pisana pisma. Opisivao joj je gdje je bila i što je radila, a drugi manijak joj je ostavljao košare s voćem ispred zgrade televizije. Čekao ju je i ispred obiteljske kuće u autu. Jednom je krenuo prema njoj i primio kvaku njezina auta, ali Renata se zaključala i zvala policiju. Uhitili su ga, a on se branio da su mu uhođenje naredili izvanzemaljci.

Instagram

Jeleni Rozgi (38) neprestano je 56-godišnji poštar iz Splita zvonio na vrata i govorio: “Ja sam“, zbog čega je ona od straha plakala i tresla se. Pjevačica ga je upoznala 2011. dok je pjevala na Noći Imoćana u Dugopolju. Od tada je uhoda nije puštao na miru. Dolazio joj je pred vrata zgrade te govorio da je njegova i da je voli. Na kraju je opsjednuti poštar Rozgine prijatelje, koji su mu rekli da je ostavi na miru, prijavio policiji.

PA/Pixsell

Jelenu Perčin (35) još u srednjoj školi pratio je zatvorenik. Glumici je pred kućom ostavljao knjige sa stihovima: 'Nemoj me smatrati zaljubljenim dok ne vidiš moje krvave rane'. Dolazio joj je čak u školu pa su ga prijavili policiji. Perčin je, osim bivšeg zatvorenika, imala i druge uhode. Jednog je prijavila policiji, a na drugog se izderala, nakon čega joj se više nikad nije približavao.

'Čola, pipi mi ili ću te ubiti'

Modna dizajnerica Romana Bantić (50), poznatija kao Robantico, policiji je prijavila glazbenika zbog uznemiravanja SMS-ovima. Upoznala ga je na društvenoj mreži, a prihvatila je njegov zahtjev za prijateljstvom jer su imali zajedničke prijatelje glazbenike. Manijak joj je ubrzo počeo slati perverzne poruke i fotografije spolovila.

Neugodna iskustva s fanovima imao je i Zdravko Čolić (64). Pjevaču je ‘80-ih, kad je bio na vrhuncu karijere, Osječanka Danijela prijetila ubojstvom.

Tomislav Miletić/Pixsell

- Vjeruj mi da ne bi ostao čitav kad bih ja naletjela na tebe. Jao si ga tebi onda. Sad u nedjelju mi je rođendan, voljela bih da dođeš. Volim te i odgovori mi - pisalo je u 80. pismu. Zdravko joj nije odgovorio pa se Danijela naljutila i napisala mu:
'Ubit ću te! Zašto mi ne pišeš? Kad se vratiš iz Londona i ako mi ne odgovoriš, ubit ću te. Uopće se ne šalim'. 

Bušila joj gume

Zdravko joj je ipak otpisao tek nakon što je dobio 91. pismo iz Osijeka.

- Kad budem u Slavoniji, potraži me. Samo reci: Danijela - pisao joj je Čola.

Duško Jaramaz/PIXSELL

I Sanja Doležal (48) imala je problema s fanovima.

- Jedna djevojka nije znala pokazati ljubav prema Novim fosilima pa mi je probušila gume na autu. Drugi mladić me je mjesecima pratio u stopu i noću stajao ispred moje kuće - rekla je pjevačica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'