Obavijesti

Show

Komentari 5

Dora opet u Opatiji posljednjeg dana veljače: 'Vraćamo te kući'

Dora opet u Opatiji posljednjeg dana veljače: 'Vraćamo te kući'
10

Ususret televizijsko-glazbenom spektaklu Hrvatske radiotelevizije, upriličena je konferencija za novinare u povodu Glazbenih dana HRT-a i Dore, koji će se održati u Opatiji 28. i 29. veljače 2020.

VIDEO

Objavljene su pojedinosti o pripremama za Izbor hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije - Doru 2020., kao i kakav nas program Glazbenih dana HRT-a 2020. očekuje u Opatiji. Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a izvijestio je da je s Gradom Opatijom potpisan dvogodišnji ugovor kojim je dogovoreno održavanje priredbe u narednom razdoblju.

Zagreb: Najavljena "Dora 2020." i "Glazbeni dani HRT-a 2020. - Opatija"



- Ove godine smo imali trodnevni spektakl i uspjeli smo zajedno vratiti sav onaj opatijski i medijski šušur koji je bio viđen tih dana u Opatiji. Bila je stvar društvenog prestiža naći se ondje, sve su dvorane bile dupkom pune. Tražila se karta više, kao i obično. Sljedeće godine Glazbeni dani HRT-a trajat će samo dva dana, 28. i 29. veljače, 28. veljače će biti koncert jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije u dvorani Gervais i to će biti jedna retrospektiva dosadašnjih opatijskih popularnih melodija. A onda u subotu 29. veljače u sportskoj dvorani Marino Cvetković opet ćemo napraviti jedan veliki kvarnerski studio u kojem će biti održano natjecanje Dora 2020. Vjerujem da ćemo i ove godine dobiti niz kvalitetnih skladbi. Nadamo se da ćemo dobiti dobrog natjecatelja koji će nas predstavljati na sljedećem Eurosongu u Rotterdamu u Nizozemskoj, rekao je Kazimir Bačić, dodavši kako se sve odvija na tragu davnih opatijskih festivala koji su počeli davne 1958.

Požari, 'namještaljke', uvrede... Što je Dora bez skandala?
Požari, 'namještaljke', uvrede... Što je Dora bez skandala?



Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, istaknuo je važnost ovakve suradnje za Grad Opatiju.

- Dora je krenula iz Opatije. Onda je dugi niz godina nije bilo. Svi se sjećamo da je prva Dora bila u kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Mi smo već tada imali viziju da moramo izgraditi nove prostore zbog produkcijskih potreba. Zahvaljujem se HRT-u i glavnom ravnatelju, gospodinu Bačiću koji je prepoznao te nove prostore koje smo mi izgradili, a to je naš centar Gervais i dvorana Marino Cvetković, koja svojom arhitekturom, prostorom, ali i tehničkim mogućnostima zadovoljava sve zahtjeve HRT-a. Kad smo radili taj projekt, već unaprijed smo razmišljali o cjelokupnoj tehnici koja je potrebna za reportažna vozila, od napajanja struje, osiguranja itd. Kad smo izgradili cjelokupnu infrastrukturu, HRT je vratio Doru tamo gdje joj je mjesto, u Grad Opatiju gdje je sve počelo. Prije par dana potpisali smo ugovor za sljedeće dvije godine, znači 2020. i 2021. Nadam se da će Dora još mnogo godina ostati u Opatiji. Nama to jako puno znači, Opatija je oduvijek bila grad festivala i zabavne glazbe i konačno, Dora se vratila kući - poručio je prvi čovjek Opatije.

Zagreb: Najavljena "Dora 2020." i "Glazbeni dani HRT-a 2020. - Opatija"



- Prije par dana smo imali press konferenciju da se vratio nogomet kući, danas smo od opatijskog gradonačelnika čuli da se Dora vratila kući. Prije godinu i pol dana počeli smo raditi na tome da vraćamo stare, dobre sadržaje tako da smo ovog vikenda krenuli s Voiceom koji je imao odličnu gledanost, Milijunaš je krenuo s početkom jesenske sheme, 5.com s Danielom, prije tjedan dana počeo je Opstanak, jučer General. Dakle, sve dobre stvari vratile su se na Hrvatsku televiziju. Krajem veljače imamo i Doru, koja je imala odličnu gledanost, nešto više od 13,5 posto, a to je negdje između 550 i 600 tisuća gledatelja samo za tu večer. Nama je to produkcijski izuzetno zahtjevan posao i vjerujem da ćemo ga odraditi i ovog puta odlično. Bit će 16 kandidata, vjerujem da ćemo dobiti jednu kompetitivnu pjesmu s kojom ćemo se boriti za vrh u Europi - poručio je glavni urednik programa HTV-a Bruno Kovačević.

Zagreb: Najavljena "Dora 2020." i "Glazbeni dani HRT-a 2020. - Opatija"



Direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok rekao je da su u njegovoj tvrtki počašćeni što su dobili priliku organizirati nešto poput Dore. I u Amadria Park Hotelima zadovoljni su što će sudionici Dore 2020. boraviti upravo kod njih. Voditelj projekta i urednik HTV2 Tomislav Štengl podsjetio je da je natječaj za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije otvoren do ove nedjelje, 15. prosinca. Natječaj traje od 5. studenog. Dora 2020. održat će se u Opatiji u veljači. 7

Zagreb: Najavljena "Dora 2020." i "Glazbeni dani HRT-a 2020. - Opatija"



- Podsjećamo, tko je zainteresiran, neka se javi. Uvjeti su vrlo jednostavni, moraju imati gotovu pjesmu, po mogućnosti svoju. Prijaviti se može bilo tko. Bitno je da autori glazbe i teksta daju svoje podatke, da se preda tekst pjesme. Sve se može ili poštom ili na stranici prijava.dora.hrt.hr -rekao je Štengl gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", napomenuvši kako pjesma ne smije javno biti izvedena sve do Dore. Mora trajati maksimalno tri minute. 

Zagreb: Najavljena "Dora 2020." i "Glazbeni dani HRT-a 2020. - Opatija"


-  Kad se nastupa na Dori, isto je kao na Eurosongu, može biti maksimalno šestero ljudi na sceni. Dakle, sva pravila su ista kao i prošle godine, dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac