Obavijesti

Show

Komentari 134

Dorotea: 'Zbog plesa sam digla kredit kako bi povećala grudi...'

Dorotea: 'Zbog  plesa sam digla kredit kako bi povećala grudi...'
11

Od go-go plesa zaradi 30.000 kuna po sezoni, dobiva i bakšiš, a nije joj problem plesati ni na ‘cajke’. Dorotea Baličević ovim se poslom bavi devet godina te govori kako joj je to posao iz snova

VIDEO

Nemoral, alkohol, lake žene i teške droge riječi su koje Hrvate često asociraju na opskurni život go-go plesačica. Djevojke koje se odluče na ovaj posao često skrivaju svoju profesiju jer se boje osude okoline. Danju žive kao studentice ili vrijedno rade na “uobičajenim radnim mjestima”, a kad padne noć, pretvaraju se u egzotične plesačice koje “pale” noćne klubove. One imaju jedan zadatak - zagrijati atmosferu na pozornici, a nakon svakog nastupa njihov bankovni račun je sve “deblji”. U serijalu tekstova atraktivne plesačice otvorile su dušu samo za 24sata i ispričale sočne detalje o svojim iskustvima. Odlučno žele ljudima otvoriti oči i razbiti predrasude. 

Po zanimanju sam ekonomistica, a trenutačno se obrazujem za dizajnera interijera. To je posao iz mojih snova, iako sam završila tečaj za voditelja prodaje, govori nam Dorotea Baličević (26). U svijet go-go plesa ušla je prije devet godina. Još od malih nogu zavoljela je ples, a prvi put je profesionalno zaplesala nakon što se savjetovala s plesačicama na autoshowu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

- Nemoralnih ponuda ima svugdje, ne samo u našem poslu. Ne opterećujem se pričama. Na jedno uho mi uđe, a na drugo izađe - kaže Dorotea, čije je umjetničko ime La Femme. Otkrila nam je da u noćnim klubovima pleše u velikoj čaši, ali nikad se nije profesionalno okušala u pole danceu. Radila je i vratolomije na svili, no to je, kaže, još na amaterskoj razini. 

Najseksi Hrvatica: 'Otkad sam stavila silikone, bolje plešem...'
Najseksi Hrvatica: 'Otkad sam stavila silikone, bolje plešem...'

- U Hrvatskoj se od ovog posla može vrlo dobro živjeti. Uvijek sam radila istodobno dva posla. Sad uživam u čarima dizajniranja interijera, a uspješno sam se snašla radeći i u izdavačkoj kući. No ne mogu vam točno reći kad ću u mirovinu. Što se plesa tiče, naravno - rekla nam je Zagrepčanka. Najdraži nastup teško joj je izdvojiti, no ovaj posao donio joj je i brojne suradnje. Plesala je u nekoliko glazbenih spotova, a kao jedno od najluđih iskustava ističe snimanje za brata violončelistice Ane Rucner, Marija. 

Na buku i noćni život odavno je oglušila, ali se nikako ne može naviknuti na dim cigareta, koji joj jako smeta. Na pitanje na koju vrstu glazbe najviše voli plesati bez razmišljanja odgovara: 

- Na stranu muziku, naravno, ali što se toga tiče sam profesionalka. Plesala sam i u klubovima u kojim se puštaju narodnjaci. I nemam problema s tim. Iako živimo u 21. stoljeću, go-go plesačice su još na meti “zlih jezika”. Zanimalo nas je i je li ikad imala neugodnih situacija u ljubavnim vezama zbog posla. 

- Nikad nisam imala problema s dečkima. Uvijek kažem: ‘Kako zračiš, tako i privlačiš’. Ne mogu se zamisliti s nekim tko ne dijeli moje mišljenje - priča nam Dorotea, koja je već nekoliko godina u skladnoj vezi. 

Dok većina još razmišlja o tome kako su plesačice žene koje polugole plešu i za sat vremena zarade “podeblji honorar”, Dorotea nam je otkrila drugu stranu. Zbog posla svakodnevno moraju “glumiti” i frizera, vizažista, krojača... Jer u Hrvatskoj svijet go-go plesa nije glamurozan kao što je u nekim zapadnim zemljama. Kad je počela plesati, većinu kostima izrađivala je sama. A to nije “jeftin sport”. Devet godina nakon, priča nam, situacija je malo bolja jer postoji nekoliko stranica na kojima se po nešto povoljnijim cijenama mogu pronaći lijepi i egzotični kostimi. 

- Kad su nastupi u pitanju, odbijam ponude koje su plaćene manje nego što smatram da zaslužujem. Nikad se ne želim spuštati na razinu koja je nekoliko ljestvica ispod moje. Uvijek kažem kako kvaliteta nema konkurenciju. Puno toga sam prošla i znam koliko moj rad vrijedi. Shodno tome moj posao nikad nisu narušavale djevojke koje plešu ispod svake razumne cijene - priznaje Dorotea. Zamolili smo je da nam ispriča i kratki izlet u manekenske vode. Iako se time ne bavi profesionalno, nekoliko puta bila je misica. 

- Prije dvije godine osvojila sam mjesto prve pratilje na izboru za Miss kod Don Matea, a prošle godine mogu se pohvaliti kako sam na međunarodnom natjecanju osvojila krunu za Miss fotogeničnosti Croatia - s osmijehom prisjeća se Dorotea. 

No vratimo se kratko na predrasude. Često se priča i o tome kako plesačice u noćnim klubovima zarađuju na crno... Iako ne može govoriti u ime svih plesačica, Baličević nas je uvjerila da je riječ o legalnom poslu na ugovore. 

Patricija: Brinem o nemoćnima, a noću plesom 'palim' klubove
Patricija: Brinem o nemoćnima, a noću plesom 'palim' klubove

- Uvijek radim pod ugovorom. Naravno, dobijem i bakšiš, ali o ciframa mi je degutantno pričati - priznaje. Još na početku intervjua Baličević nam je otkrila da se može dobro zaraditi u ovom poslu, ali nije riječ o iznosima kakvi se prikazuju u scenama američkih filmova u kojima su pozornice prekrivene novčanicama. Tijekom jedne sezone možeš zaraditi, priča nam, oko 30.000 kuna.  A na pitanje koliko je fizički izgled bitan u ovom poslu kaže:

- Povećala sam grudi prije tri godine. U tom trenutku sam bila zaposlena u tvrtki i imala sam uvjete za kredit. Iz prve ruke vam mogu reći da silikoni ne utječu puno na poslovne ponude. Jako dobro sam radila i prije nego što sam ih ugradila, ali sad ipak imam više samopouzdanja.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'ZENZACIJE' I JAVLJANJE IVANA ŠARIĆA IZ BOLNIČKOG KREVETA:

Pokretanje videa...

Ivan Šarić i Zenzacija 03:46
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Vatreni kupuju stanove u centru Zagreba: Luka Modrić za svoj je izdvojio čak 1,4 milijuna eura...
PO KVADRATU DAJU I DO 10.000 EURA

Vatreni kupuju stanove u centru Zagreba: Luka Modrić za svoj je izdvojio čak 1,4 milijuna eura...

Hrvatske nogometne zvijezde kupuju luksuzne kvadrate u centru Zagreba, a svoje sad ima i Luka Modrić. Ranije su svoj dom kupili Zlatko Dalić, Vedran Ćorluka, Andrej Kramarić, Milan Badelj...
Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku