Obavijesti

Show

Komentari 19

'Drage naše, budite svjesnije sebe jer nama nema ravnih...'

Poznate hrvatske žene povodom Međunarodnog dana žena, pripadnicama nježnijeg spola udijelile su nekoliko savjeta te poručile kako da se poštuju i drže do sebe

VIDEO

Međunarodni Dan žena obilježava se svake godine 8. ožujka. Prvi dan žena obilježen je 28. veljače 1909. godine u SAD-u. Oko 1930. godine prestao se slaviti, no nakon što su uoči početka prvog svjetskog rata žene širom Europe 8. ožujka organizirale demonstracije za mir, počeo se opet slaviti. 

Poslije oktobarske revolucije feministkinja  Aleksandra Kolontaj nagovorila je Lenjina da 8. ožujka postane državni praznik i tijekom sovjetskog razdoblja se koristio za obilježavanje 'herojstva radnica'. S vremenom je taj dan postao prilika muškarcima da iskazuju ljubav i poštovanje prema ženama.

Dan žena je zapravo jedan sasvim običan dan, što je možda i normalno za jedan ženski praznik. No, taj dan bi se svim ženama svakako trebao čestitati. Upravo to su učinile i poznate hrvatske žene, a evo i što su zaželjele i poručile pripadnicama svoga spola. Tereza Kesovija smatra da žena treba biti žena. 

- Neka djevojke budu ljupke, nježne, ženstvene i manje provokativne. Činjenica je da su muškarci pored sebe uvijek voljeli imati slabije žene jer ne podnose autoritativnost. Žene često imaju potrebu provocirati, ponekad čak i muškobanjastim ponašanjem, no ja bih im preporučila da jake budu unutar sebe, a da samo prividno budu krhkije. To je prava istina - rekla nam je Tereza te dodala kako mlade djevojke hrle u brak, a to ni u kojem slučaju ne bi trebale. 

- Dočeka ih brodolom, a u većini slučajeva tada stradavaju djeca - zaključila je pjevačica i dodala da je uloga žena u društvu i dalje kompleksna, no da je ona sretna jer je žena. 

Danijela Trbović smatra da žene trebaju osjetiti svoju važnost i potruditi se da svaki dan bude njihov. 

- Žene su još u podređenom položaju iako puno rade. Definitivno bismo trebale biti hrabrije i svjesnije sebe te se boriti za sebe. Nema nam ravnih, a i uostalom, mi smo te koje donosimo muškarce na svijet - zaključila je voditeljica. Poruke svim ženama uputila je i Mila Elegović. 

- Budite dobre, hrabre, dajte uvijek najbolje od sebe, ne očekujte ništa i volite sebe - poručila je glumica. 

Lijepim željama pridružila se i Nada Abrus koja misli slično kao i njezina kolegica. 

- Zabavljajte se, družite se i izlazite, poštujte sebe i volite se. Ne obazirite se na kilograme, nosite ono što volite i što vas veseli. Nikad ne recite 'nije to za mene' ako znate da bi vas to veselilo bez obzira na godine - rekla nam je glumica te savjetovala da je malo šminke uvijek dobro imati. 

- Najbitnije je da mislite lijepo o sebi. Ako vi mislite lijepo o sebi, i ostalima ćete ostavljati takav dojam - zaključila je Nada. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu