Obavijesti

Show

Komentari 26

Dražen Čuček: Hitlera je teže glumiti nego Antu Pavelića

Dražen Čuček: Hitlera je teže glumiti nego Antu Pavelića
7

TEŠKE ULOGE Ante Pavelić je bio neka vrsta karikature, zgodni lik koji je smiješno govorio. Ovaj Hitler ima užasno puno misli i rečenica, rekao je Dražen Čuček

VIDEO

Iako ga glumim, ne opravdavam Hitlerova zlodjela, kaže Dražen Čuček (47). Glumac igra naslovnu ulogu u predstavi 'Opet on', koja će u petak imati premijeru u zagrebačkom kazalištu Komedija. U komadu nastalom prema istoimenom romanu Timura Vermesa Čuček glumi Adolfa Hitlera.

- U ‘Ljiljanu Vidiću’ glumio sam Antu Pavelića, valjda mi takve uloge leže po habitusu. Tenzičan sam i eksplozivan tip, a pašem im negdje i po godinama - objašnjava nam Čuček zašto je dobio ovu ulogu.

- Hitlera mi je teže glumiti nego Pavelića. Pavelić je bio neka vrsta karikature, zgodni tip koji je smiješno govorio. Ovaj Hitler ima užasno puno misli i rečenica te je potrebna velika koncentracija da ga odglumim - priznaje glumac.

Naučiti toliko teksta, kaže, bio mu je vjerojatno najveći izazov u karijeri. Čuček ističe kako su i roman i predstava dobra satira jer je najveći svjetski zločinac izabran za glavnog lika.

- Izbor Hitlera u ovom vremenskom odmaku od Drugog svjetskog rata je najveća satirična oštrica ovoga komada - smatra Čuček. Nada se da će javnost prihvatiti predstavu.

- I kod jednostavnijih predstava ne zna se kako će publika reagirati. Oko Hitlera su svi dvojaka mišljenja. Ipak, kad se pogledaju okolnosti u kojima se Hitler nalazi u ovom romanu, mislim da je zanimljivo što baš on progovara o stvarima današnjice - objašnjava glumac. Dramaturginja predstave je Čučekova supruga Jelena Veljača (36).

- Ja sam joj namjestio posao - kaže Čuček kroz smijeh. Dodaje kako je Veljača vrlo pametna, britka, iskusna i inteligentna spisateljica te kreativna producentica koja je pomogla i redatelju Marku Juragi na motivaciji glumaca.

- Jelena i ja u kazalištu komuniciramo strogo poslovno - tvrdi glumac. Dok su na poslu, njihovu kćer Lenu (2) čuva dadilja Iva Trstenjak, a ponekad i Jelenina mama Grozdana. Kad se djevojčica rodila, Čuček je otišao na rodiljski dopust.

- Jelena je vrlo brzo počela raditi, a ja moram priznati kako mi je rodiljski možda i najbolje uloženo vrijeme u životu. Nema ništa vrednije nego povezati se s djetetom, naučiti sve o djetetu i biti spreman u svakom trenutku ostati s djetetom - ističe Čuček. Iako priznaje da je u našem podneblju možda neobično da otac ode na rodiljski, ističe kako je to u inozemstvu sasvim normalna praksa.

- Ako supruga, kao u našem slučaju, ima veliki posao pred sobom, odlično je da muškarac preuzme odgovornost. Nema ništa boljeg nego provoditi vrijeme s djetetom. Svakome bih preporučio rodiljski dopust - poručio je Čuček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu