Obavijesti

Show

Dub i hip-hop legende dolaze na A Weekend Block party

Dub i hip-hop legende dolaze na A Weekend Block party
3

The Garden i Pozitivan ritam timovi udružuju snage i predstavljaju A Weekend Block Party koji će se održati od 30. ožujka do 1. travnja u zagrebačkoj The Garden Brewery na Žitnjaku

VIDEO

Novi gradski festival pod otvorenim nebom zakazan je tijekom blagdanskog vikenda, najavljujući proljeće i toplija vremena kada se sve seli pod otvoreno nebo. A Weekend Block Party predstavit će odličnu glazbenu postavu i line up koji se sastoji od međunarodno cijenjenih, kao i lokalnih izvođača, a sve to u kombinaciji uz sjajnu hranu, craft pivo, radionice, umjetnost, te najavu sezone ljetnih festivala, u maniri prave kvartovske zabave u dvorištu pivovare.

Plesni petak je dan kojeg 30. ožujka otvaraju Zagreb All Stars DJs, a Felver, Sergej i Ivona Kovačević, neka su od najpoznatijih zagrebačkih imena koja su obilježila scenu, te je uz njih sjajni Ilija Rudman, eklektični i disco producent i DJ. Pridružuje im se Grim koji dolazi čak s Ibize, a svoju selekciju predstavljaju i residenti pivovare Nick & Pepi.

Dub subota rezervirana je za Lee Scratch Perryja, jamajkansku ikonu, glazbenog producenta i inovatora, jednog od potpisnika žanra, koji s pravom nosi epitet jednog od najdugotrajnijih i najoriginalnijih reggae producenata i izvođača svih vremena. U live nastupu pridružuje mu se dub legenda Mad Professor koji je godinama u vrhu UK i svjetskog dub zvuka. Lokalni Dubolik & Lo Peaks, kao i Dr. Obi & Anja G, predstavljaju roots, dub i bass, a priključuju im se One Dread, sjajan bend posvećen obradama tih žanrova, kao i Bass Culture Sound System, najstariji zagrebački reggae crew.

Hip-hop je zajednički nazivnik za glazbenu selekciju u nedjelju. Međunarodno cijenjeni Pharoahe Monch, hip-hop umjetnik iz Amerike, dostavlja svoje kompleksne stihove i besprijekorne rime koje ga zbog njegovog jedinstvenog stila svrstavaju u sam vrh hip-hop izvođača. Jedni najpoznatijih zaštitnika žanra u UK-u, No Fakin DJs, donose svoja glazbena otkrića na vinilima, a uz njih je tu i Madnice. Naš Phat Phillie, jedan od hip-hop autoriteta predstavit će svoju selekciju, a sjajna Hrvatska Funk Delegacija, pravi istražitelji vinila, predstavit će moćni funk i soul zvuk.

The Garden i Pozitivan ritam timovi kreatori su hrvatske festivalske scene više od desetljeća, a s događajima koji sežu preko Istre i Dalmacije, postavili su Hrvatsku na festivalsku mapu svijeta. Ova prva zajednička suradnja stavlja Zagreb na popis nezaobilaznih gradova Europe.

Povezujući dugogodišnje iskustvo i znanje u organizaciji događaja, dovodeći izvođače koji su od samih početaka kreirali žanrove i bili dio festivalske scene, A Weekend Block Party ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotera, te će predstaviti ukupno 10 ljetnih događaja - Seasplash, Outlook, Dimensions, Slurp, Love International, Defected Croatia, Dekmantel, Soundwave, SunceBeat i Hospitality.

A Weekend Block Party pod zagrebačkim otvorenim nebom oživljava istok grada, te predstavlja sjajnu glazbenu selekciju, craft pivo, hranu, radionice i umjetnike, poput sjajnog Lunara koji je zaslužan za vizualni identitet ovog događaja.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr.

Pretprodajna cijena za sva tri dana je 220 kn. Dnevne ulaznice za subotu i nedjelju u pretprodaji su po 90 kn, dok će ulaz za prvi dan biti uključen u pretprodajnu festivalsku cijenu.

Na dan događaja ulaznice za petak će se moći kupiti po 70 kn, dok će za subotu i nedjelju cijena biti po 120 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac