Obavijesti

Show

Komentari 14

Dubioza kolektiv postala je svjetski hit zbog Kralja pirata

Dubioza kolektiv postala je svjetski hit zbog Kralja pirata
5

KOLEKTIVNA INTERNET MANIJA Kim Dotcom je na servisu za ‘skidanje’ glazbe i filmova, čiji je osnivač, objavio Dubiozin spot ‘Free.mp3 (The Pirate Bay Song)’

VIDEO

O tome kako i zašto nešto postaje viralno pisale su se mnoge knjige, ali korisnike interneta nikakva teoretska podloga neće natjerati da nešto podijele na mrežama. To će napraviti samo ako im se neki sadržaj zaista sviđa, kaže Login Kočiški , menadžer Dubioza kolektiva .

Spot za novi singl “ Free.mp3 ” bosanskohercegovačkog benda očito je oduševio Kima Schmitza (41), poznatijeg kao Kima Dotcoma , jer ga je njemačko-finski internetski maher i najpoznatiji pirat u svijetu podijelio na profilu na Instagramu. Objavio ga je i na stranici Pirat Bay , servisu za “skidanje” glazbe, filmova i TV serija, čiji je Kim osnivač.

VIDEO

Dečki iz Dubioza kolektiva su u spotu, koji je pogledalo nešto manje od dva milijuna ljudi, hakirali društvenu mrežu Baracka Obame , plesali sa Psyem na njegov hit “ Gangnam Style ”, u rublju gurali kuglu na kojoj se njiše gola Miley Cyrus i pumpali stražnjicu Kim Kardashian , koja na kraju eksplodira. Bend, koji miješa punk, reggae, dub, ska i rock te kritizira političku scenu u regiji, na parodiju se odlučio jer je internet, kažu, puno više od poligona za milijune selfieja i polugole celebrityje.

Screenshot

- Htjeli smo se zafrkavati sa suvremenom pop kulturom. Internet se uzima zdravo za gotovo, a zapravo je posljednja slobodna zona u kojoj danas možeš izraziti vlastito mišljenje i stavove - rekli su dečki iz Dubioze. Iako je spot za “Free.mp3” mnoge nasmijao do suza, glazbenicima na setu nije bilo ni upola zabavno.

- Na snimanju smo bili sami ispred plave pozadine pa do faze postprodukcije nismo imali pojma kakav će biti finalni rezultat spota. Zapravo smo se cijelo vrijeme borili sa zamišljenim protivnikom, ali jako smo zadovoljni onim što smo napravili - zaključili su glazbenici. Novi singl je dio njihova novog studijskog albuma koji će bend objaviti sljedeće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga