Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dunham su uklonili maternicu: 'Trpjela je zastrašujuće bolove'

None Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

Imala sam čudnu izbočinu i 'obrnutu' mjesečnicu pa mi je trbuh bio pun krvi, ispričala je glumica Lena i dodala kako se 10 godina bori s teškom bolesti

Oduvijek sam željela imati djecu, ali sam bila svjesna da nešto nije u redu, ispričala je glumica Lena Dunham (31) u intervjuu za američki magazin Vogue. Dunham, koja je poznata po seriji 'Girls', otkrila je kako je bila na histerektomiji, odnosno operaciji odstranjivanja maternice jer boluje od endometrioze. Riječ je o bolesti pri kojoj tkiva rastu izvan maternice, a trebala bi unutar nje. Posljedica toga su jako bolne menstruacije, nastanak cisti, konstantna bol i problemi s plodnošću. 

PA/Pixsell 'NE SMETA IM' Lena: Svi koji rade na seriji 'Girls' vidjeli su moju vaginu
 

Thank you for all the love & concern that's been pouring in since Tuesday. Although I'm much healthier than I was a year ago, complications arose from my most recent endometriosis surgery. When the healthcare of so many American women, especially our trans sisters, is at-risk- or already nonexistent- I am lucky to be in the position to seek help when I'm in pain. To those in that privileged spot- never forget that we are blessed and can pay it forward by supporting Planned Parenthood and LGBTQ clinics like Callen-Lorde with our 💰 and ⌚️. I also want to remind all the women suffering from chronic illness that we aren't weak- quite the opposite, actually. We do our jobs with skill even when we're struggling. We care for our families even when we can hardly care for ourselves. We serve major face on a red carpet when we feel like lying face down would be more appropriate. I'll always be proud of those Met Gala pics- not just because I felt beautiful, surrounded by art and magic, hugging my best friend tightly, but because they're evidence that women contain steely multitudes. Just that morning @dianafalzone sued Fox after they took her off air for disclosing her endometriosis. But they're the ones who lost when they lost her, because everyone who's anyone knows that if you can battle chronic illness there's nothing you can't take on.

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

- Imala sam čudnu izbočinu i 'obrnutu' mjesečnicu pa mi je trbuh bio pun krvi - prisjetila se Dunham koja je deset godina trpjela strašne bolove. U kolovozu prošle godine njezina bol je postala nepodnošljiva, a liječnici ju nisu mogli objasniti. Glumica je u bolnici zahtijevala da riješe njezin zdravstveni problem ili joj odstrane maternicu jer neće u protivnom neće otići odatle. Doktori nisu pronašli drugi način za njeno izlječenje i Dunham je bila sigurna da će joj histerektomija pomoći. Prošla je 12 operacija i uvidjela da je zaista bila u pravu. 

Instagram SKORO GOLA Spremna za Globuse: Gledajte naljepnice, ne moje gole grudi

- Kada sam se probudila nakon histerektomije, bila sam okružena obitelji i prijateljima koji su potvrdili da sam bila u pravu. Moja maternica je bila u gorem stanju nego što je itko mogao zamisliti - napisala je glumica. Doktori su otkrili da joj se jajnik naslonio na mišiće koji okružuju sakralne živce u leđima koji omogućuju ljudima da hodaju. Dunham se sada dobro oporavlja i malo šepa, ali njezini jajnici rade za razliku od prije. Zbog endometrioze je prekinula s dugogodišnjim dečkom, glazbenikom Jackom Antonoffom (33). 

HBO's Girls Sixth Season Premiere - New York | Autor: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL Foto: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL

- Više ne trpim zastrašujuće bolove. Prije sam se osjećala kao da nemam izbora, a sad sam sigurna da ih imam dosta. Posvajanje je uzbudljiva istina kojoj ću težiti sa svojom snagom - istaknula je glumica. Dodala je kako je oduvijek 'htjela trudnički trbuh' i kako izgleda devet mjeseci zajedništva s djetetom. 

- Bio mi je suđen taj 'posao', ali nisam prošla na razgovoru. Možda to sada ne vjerujem no budem uskoro. Sve što će ostati je moja priča i moji ožiljci, koji su već toliko izblijedjeli da se jedva vide - zaključila je Dunham. 

Komentari (1)
  • nije poznata po seriji nego po ružnoći i lažljivom prenemaganju kako će "odseliti u Kanadu ako pobijedi Trump":D:D heroji sa 4chana su joj ponudili i plaćenu kartu ali debela se ne da hehe

    15. 2. 2018,   18:48