Obavijesti

Show

Komentari 13

Pokazao im Titanica koji tone i rekao: Romeo i Julija na tome!

Pokazao im Titanica koji tone i rekao: Romeo i Julija na tome!
1

Dvadeset je godina od filma koji je sa zaradom od 14 milijardi kuna i osvojenih 11 Oscara, bio najuspješniji film svih vremena, dok ga 2009. nije pretekao 'Avatar', ponovo u režiji Camerona

VIDEO

Dijelom elegija prekinutoj mladosti, dijelom oda uzvišenoj ljubavi, filmski 'blockbuster 'Titanic' oduševljava nove naraštaje fanova i 20 godina nakon snimanja.

U utorak će biti dva desetljeća otkako su gledatelji prvi put vidjeli da Rose nije uspjela održati obećanje Jacku 'da ga nikad neće pustiti' i na smrt smrznutog ljubavnika prepustila njegovom 'vodenom' grobu, izazvavši globalno ridanje u kinima.

Screenshot

Godišnjica je obilježena brojnim prikazivanjima diljem SAD-a, a gledatelji i dalje tuguju nad sudbinom mladih ljubavnika u interpretaciji Leonarda DiCaprija (43) i Kate Winslet (42), danas oboje oskarovaca s holivudske A liste.

- Priča o Titanicu ima izvanvremensku kvalitetu. Izgleda da živi izvan naše svakodnevice i to nas fascinira - rekao je povodom godišnjice redatelj James Cameron (63).

Rose i Jack fiktivni su likovi u dramatizaciji stvarnog potonuća najpoznatijeg broda na svijetu 1912. u ledenim vodama sjevernog Atlantika. Titanic je ušao u filmsku povijest osvojivši 11 Oscara, uključujući one za najbolji film i režiju.

Sa zaradom od 2,2 milijarde dolara (oko 14 milijardi kuna), bio je je najuspješniji film svih vremena, dok ga 2009. nije pretekao 'Avatar', ponovo u režiji Jamesa Camerona. Iako traje 'zastrašujućih' 195 minuta, film je dobio briljantne kritike, a i naslovna pjesma 'My Heart Will Go On' donijela je globalni uspjeh pjevačici Celine Dion (49).

Romeo i Julija na tonućem brodu

Cameron danas kaže da je ideju producentima Foxa prodao najkraćom prezentacijom u povijesti. Pokazao im je velik i raskošan crtež blještavog Titanica koji polako tone.

- Rekao sam im samo pet riječi: Romeo i Julija na tome - otkrio je. Na početku snimanja, u rujnu 1996., DiCaprio i Winslet imali su 21, odnosno 20 godina.

- Jako brzo su 'kliknuli' i bili si međusobna podrška tijekom dugog i napornog snimanja - kaže Cameron. Produkcija je bila epskih razmjera. Koštala je 200 milijuna dolara, s 800 članova filmske ekipe i tisuću statista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu