Obavijesti

Show

Komentari 67

Dvaput je dvaput: Radeljak na radu za opće dobro. Opet!

Dvaput je dvaput: Radeljak na radu za opće dobro. Opet!
7

Splitski općinski sud ponovno je donio odluku kako je Dikan kriv za krivotvorenje dokumenata, zbog čega mu je po drugi put izrečena kazna od 420 sati rada ili će u zatvor na sedam mjeseci

VIDEO

Josipa Radeljaka (73) opet su nepravomoćno osudili na oko 420 sati rada za opće dobro na sudu u Splitu. Prema nepravomoćnoj odluci Općinskog suda u Splitu, proglasili su ga krivim za krivotvorenje isprava. Riječ je o ponovljenom suđenju, ovaj put kod suca Zorana Ivaniševića

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Radeljaka su jučer nepravomoćno proglasili krivim da je nadopisao tekst na praznom papiru s potpisom svojeg polubrata Željana Radmana, kojim mu ugovorom iz 1997. godine prepušta kultni splitski kafić Semafor vrijedan oko 3,5 milijuna kuna. 

Radeljak je u nepravomoćnoj presudi dobio sedam mjeseci zatvora, koji su mu zamijenili radom za opće dobro. Odnosno za jedan dan zatvora mora odraditi dva sata društveno-korisnog rada. Dikan bi tako mogao guliti krumpire u pučkoj kuhinji ili čistiti smeće na ulici. 

Ivana ga je smekšala? Dikan je pravoslavcima čestitao Božić
Ivana ga je smekšala? Dikan je pravoslavcima čestitao Božić

Osim toga, Radeljak mora platiti troškove sudskog postupka, od čega je 8670 kuna trošak grafološkog vještačenja. Radeljak, koji se opisuje umirovljenikom bez imovine, ima se pravo žaliti na presudu u roku od 15 dana.

Drugi put ista presuda

Dikana je i prije dvije godine sutkinja Tea Budimlić nepravomoćno osudila na sedam mjeseci zatvora, ali je tu kaznu zbog njegovih godina zamijenila društveno-korisnim radom.

Radeljak se tad na presudu žalio pa je spor završio na zagrebačkom Županijskom sudu. Taj je sud ukinuo presudu i vratio je na prvostupanjski. Radeljak se jučer pojavio na izricanju presude u Splitu. Kako doznajemo, gunđao je na hodniku te se protivio donesenoj sudskoj odluci. Josip i njegov polubrat ne razgovaraju 30 godina. Svojedobno je Dikan izjavio kako je njegov najveći gubitak što je ostao bez brata.

- Ne bih htio komentirati nepravomoćnu presudu, ali ovo je već drugi put da su ga osudili na isti način. Istina je istina, a pravda je pravda – rekao nam je Željan.

trnoruzica

Vlatku na sudu goni Dikanov sin

U pravosudne institucije svoje nade polaže i Radeljakova bivša supruga Vlatka Pokos (47), koja je zatražila reviziju pravomoćne presude Županijskog suda na Vrhovnom sudu. Prema presudi, 

Magnet za žene: Radeljak bira mlade djevojke s bujnom kosom
Magnet za žene: Radeljak bira mlade djevojke s bujnom kosom

Pokos mora Radeljakovu sinu Leu (34) isplatiti 306.000 kuna s kamatama. Riječ je o novcu koji je trošila tijekom njezina braka s Radeljakom. Osim 306.000 kuna s kamatama, Vlatka mora platiti i trošak parničnog postupka u iznosu od 59.000 kuna te Leu Radeljaku trošak žalbe u iznosu od 9000 kuna.

- Činjenica da je tužba prihvaćena je apsurdna i nevjerojatna jer ništa nemam s dotičnim. Nisam bila u braku s njim, nego s njegovim ocem, na svoju veliku nesreću - nedavno je govorila ogorčena Vlatka. Dodala je tad kako se godinama sudila s Leovim ocem i bivšim suprugom Josipom koji je, tvrdi Vlatka, većinu sudskih postupaka koje je vodio protiv nje izgubio.

- Moji odvjetnici nisu se u mogućnosti naplatiti ni nadoknaditi sudske troškove tih sporova jer moj bivši suprug nema imovine – tvrdi Pokos.

Tužio Antu Gotovca, Vlatku i sporio se s bratom

Radeljak je prije više od dvije godine tužio Antu Gotovca na zagrebačkom Općinskom sudu. Dikan je tražio od Gotovca 100.000 kuna jer je Ante rekao: ‘Dolores, dođi Anti, tvoj stari jarac treba tri Viagre’. Gotovac ga je svojom izjavom naljutio, no Dikan je tužbu povukao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao