Obavijesti

Show

Komentari 15

Ekipa na okupu: Antimon je sat vremena izgovarao 'mjesečno'

Ekipa na okupu: Antimon je sat vremena izgovarao 'mjesečno'
5

Dok se Antimon mučio s izgovaranjem riječi ‘mjesečno’, Željko Pervan je dečke poučavao lekcije o kreditima. Naš proslavljeni komičar uživa, kaže, raditi s ekipom 'Večernje škole' jer su po naravi duhoviti

VIDEO

Uvjerljivo najteža zapreka, ujedno i najzabavnija, bila je Ahmedov pokušaj da izgovori ‘mjesečno’, rekao je Željko Pervan (55). Komičar je snimio treću reklamu za jednu banku, a ovog puta mu se pridružila ekipa iz televizijskog showa 'Večernje škole'.

Tu ideju je predložila agencija koja, kako kaže Pervan, ima ljude kojima je posao smisliti priljepčivu objavu radosne vijesti. Dodao je da banka ima dobar proizvod, marketinški stručnjaci osmisle ideju, a oni odglume zadanu zgodicu.

- Kako je završila pjesma u reklami, doista ne znam. Ima tko se o tome brine - ispričao je komičar za hit Novih fosila 'Ja sam za ples' koji svira u reklami za banku. Snimanje je trajalo 12 sati, a tu se računaju i ručak, kave, ispijanje sokova, odlasci na toalet, šminkanja te, kako ističe, 'Antimonovi' pokušaji da izgovori riječ “mjesečno”.

 

- Bilo je zanimljivo i poučno, sa slatkim teretom samokontrole - rekao je Pervan.

Prisjetio se kako je Ahmedovo izgovaranje njima ostalima naoko jednostavne riječi njemu bila nemoguća misija. Tvrdi da su se mučili oko sat vremena objašnjavajući mu kako izgovoriti “mjesečno”, a ne “mesečno”, ali on razliku kao da nije čuo (smijeh).

- Nagriza me crv sumnje da on nije iz Sudana nego Kopt iz Egipta. Ne znam, ali... - ispričao je komičar.

Istaknuo je da voli društvo iz 'Večernje škole', Ahmeda El Rahima poznatog kao Antimona, Damira Folnegovića koji je igrao Blaža i Mladena Horvata koji je tumačio Denisa Krokanića. Tvrdi da kao na tren “oživi” od njihove blizine.

- Budući da se ne može biti duhovit po zadatku, oni su i u naravi duhoviti i posebni - objasnio je Pervan. Kaže kako ga ranjava banalnost u društvu. Smatra da je za svakodnevicu dovoljan mozak oposuma tako da ostatak služi mučenju uspomenama, neostvarenim snovima , nemoći da nešto promijeniš.  Okreće se sve ono što vrijedi u tebi protiv tebe kao neka autoimuna bolest. Zato je blizina prijatelja ljekovita, savjetuje.

Pervan nije sudjelovao u kreiranju triju reklama za banku jer, kaže, ne smije se miješati sama srž poruke, ima tko je zadužen za to, a i dobro plaćen.

- Ponekad tijekom snimanja nadogradim ili kažem isto drugim riječima. Pokraj mene su stajala dva velika rukata gospodina koja bi me odvukla na stranu i objasnila mi gdje su granice moje improvizacije. Poslije bi me popravili u šminki, obrisali suze i ispustili na set - ispričao je komičar. Sudeći po reakcijama, misli da većina dobronamjernih gleda sa simpatijama na njegovu ulogu u tome. Sviđaju im se boje, ritam, scenarij, a i sam proizvod banke.

- Naravno, propitkuju me svugdje za kredite, pitaju za točnost navoda i brojki u reklami. Općenito, reakcije ljudi su pozitivne i simpatične - istaknuo je. Pervan trenutačno nastupa sa svojom stand-up komedijom 'Na hladnom betonu' i piše preko svake mjere te hvata svoje ideje na papirus.

- Borim se, pokušavam zaokružiti neke procese, zatvoriti vrata da druga otvorim i ubi me propuh od otvorenih bojišnica - ispričao je na sebi svojstven način. Tvrdi da slobodno vrijeme imaju slobodni ljudi, što on svakako nije.

- U ‘slobodno’ vrijeme sudim drugima. Sablažnjavam se, čudim slabostima drugih samo da sebe ne vidim - objasnio je komičar. Dodao je kako se krije iza drugih da sebe ne primijeti. Hobi nema, ali bi ga volio imati.

- Recimo imam hobi, a svi kažu kako ne razumiju što ja vidim u tome, e to bi bilo postignuće, još bolje atrakcija - rekao je Pervan kakvu aktivnost priželjkuje u svome životu.

O trenutku kada je otkrio svoj dar za humor ističe da 'jao onome tko sam otkriva što je u njemu vrijedno za druge'. Smatra da drugi odlučuju o tome i donose svoj sud.

- Publika odlučuje vrijediš li, kako na početku tako i danas. Duhovitost je pipava stvar. Biti dijelom nečijih života na taj način velika je čast, zato se i poklonim, sagnem glavu na kraju predstave. Zasad sam pošteđen svijesti o mesijanskom vječnom životu. Zato sam još vrlo živ - zaključuje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje